Co wolno sztandarowemu armii

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Nie pokonany :) Nie odbieraj to w taki sposób. Nikt tutaj nie jest po to aby walczyć z drugą osobą.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Powiem tyle; Shino ma racje i nie ma ch.ja w wsi

p.s. Wesołych Świąt
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tak jakbyś na podstawie kompozycji armii HE, pozwolił DE na wystawienie tylko 2 oddziałów core, bo takie będą nowe zasady GW.
Wątpliwe.
Przesadzasz.
Nigdzie nie ma zakazu brania magicznych dwuraków przez sztandarowych armii.
Ot, taki nasz fluffowy wymysł. W świetle nowych zasad do HE i FAQ'ów GW przestaje mieć poparcie w zasadach.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:
W świetle nowych zasad do HE i FAQ'ów GW przestaje mieć poparcie w zasadach.

Kubo.
Zasady sie nie zmieniły.
Nowych FAQów GW w sprawie BSB nie było.
Nasze przewidywania co do przyszłości w oparciu o HE, choć takie same, mogą być mylne.
Chodźmy stąd na LS, bo znowu jakiś imecyl nas pojedzie, a ja nie w nastroju. :wink:

Jankiel pisze: Nigdzie nie ma zakazu brania magicznych dwuraków przez sztandarowych armii.
Ot, taki nasz fluffowy wymysł. .

Tym bardziej Na staronku (LS) otojdi ja jego porosił i stal w rukach zławieszczo zablesteła. :twisted:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Tu chodzi bardziej o typ broni.

Ostatnio na naszym klubowym forum rozgorzała dyskusja o wysiwygu.
I tak na cele wysiwygu spear i tarcza ni liczy sie nako hand weapon and shield chociaz spear jest bronia ręczną a nie dwurakiem jak flaile i GW.

W tym przypadku wydaje mi się że nalezało by traktować broń magiczna tak samo jak zwykłą, patrząc na typ broni.
Czyli magiczny miecz jest bronią ręczną,magiczny dwurak jest dwuręcaną,magiczna lanca jest lancą itd.
Jeśli bsb wyklucza brania jakiegoś danego typu broni to nie ma bata by magiczna broń tego typu mogła byc w ekwipunku bsb.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

primo bsb nie wyklucza brania broni jakiegokolwik typu co jest opisane w jego zasadach.... takie jedno wazne slowko.

secundo spear jest w takim samym stopniu hand weaponem jak great weapon czy flail czy morningstar. Jesli juz masz sie czepiac takiej doslownosci... ;)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Niewiem jak ty ale ja zauwazam różnicze pomiędzy bronię ręczną a bronią dwuręczną.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
haggis
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: haggis »

w tomb Kingach nikt nie może nosić ciężkiej zbroi a magiczne są, niby że ich nie mogę nikim używać bo nikt nie ma opcji ciężkiej zbroi? albo na przykład mam magiczną włócznię (spear of antarhak) ale bohaterowie na piechotę nie mają opcji posługiwania się włócznią i co też nie mogę wziąć tej broni??

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Nic nie zrozumiałeś haggis.

To że nie maja możliwości wzięcia normalnej ciężkiej zbroi nie broni im użycia magicznej.
Włócznia na piechotę moze byc uzywana ale nie daje bonusu do siły więc tez nie wiem co broni uzywania jej(co innego lanca z zapisem only mounted).

Chodzi o to że herosi TK moga brać ciężkie zbroje bo nic im tego nie broni.
Bsb wyłącza możliwość używania broni dwuręcznych,tarczy,łuków,cepów itd. bo wymagają 2 rąk do "obsługi".

Czemu np nie możesz dać destroyera królowi na rydwanie?Bo destroyera moga miec tylko piesze modele.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Bsb wyłącza możliwość używania broni dwuręcznych,tarczy,łuków,cepów itd. bo wymagają 2 rąk do "obsługi".
a mozesz podac gdzies cytat do tego? i od razu jak bedziesz mogl to podaj gdize jest, ze luk jest bronia dwureczna...

Awatar użytkownika
haggis

tak sobie wyskoczyłem.Pozatymsztandarowi oddziałów się ni przejmują brakiem rąk to dwóraka, i możliwe że armijni też dali spokój trzymaniu sztandaru, jak się biją to sztandar w ziemię wbijają i wyciągają wielkiego majchra. w zasadach sztandarowego nie ma zapisu o zarezerwowaniu jednej ręki na sztandar.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Zgadza się. RB w żadntym miejscu nie sugeruje ograniczeń w doborze broni dla BSB.
Co się tyczy, łuku i pytania czy jest bronią dwuręczną...rozumiem, że to pytanie było swoistym żartem? :)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

A strzelaliscie kiedyś z łuku?

KFC-Karl Franz Chicken

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

A widziales kiedys elfa strzelajacego z luku?
podpis nieregulaminowy - administracja

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Czy mogę dać liche priestowi Spear Of Antharak w takim razie?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Jeśli chodzi o Empire sprawa jest prosta Kapitan będący BSB może:
**trzymać magiczny banner za dowolną liczbę pkt ale nie może wtedy mieć nic magicznego poza nim....
**może być bsb'kiem nie posiadając żadnego magicznego bannera a wtedy może posiadać magiczną broń bądź magiczny ekwipunek do 50 pkt
**dwuraka mieć nie może, tarczy mieć nie może, może mieć magiczną broń jednoręczną , bądź jakieś itemy

Chyba tyle mogłem coś przekręcić to mnie poprawcie :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
haggis

Tomash pisze:Czy mogę dać liche priestowi Spear Of Antharak w takim razie?
jak chcesz to i flail of skulls możesz dać (destroyer ma restrykcję tomb king on foot only)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Reyki pisze:A strzelaliscie kiedyś z łuku?
To już ciebie nie rozumiem - chcesz grać wg. zasad jakie GW napisało, czy według zasad by Reyki, które ty sam sobie napiszesz ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Malal pisze:A widziales kiedys elfa strzelajacego z luku?
Widziałem.Sam nim jestem.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Reyki pisze:
Malal pisze:A widziales kiedys elfa strzelajacego z luku?
Widziałem.Sam nim jestem.
Jak dla mnie to to wiele tlumaczy. Od jakiegos czasu, jak czytalem twoje posty, to wiedzialem, ze cos z toba nie tak... Teraz wiem - jestes elfem. :)
Obrazek

ODPOWIEDZ