Witam po przerwie. Nowy raport już dostępny:
http://battle-reports.org/batrep-16/index.php
[6th ed] Imperium kontra gobliny 1000 punktów
Moderator: RedScorpion
Smutna ta konfrontacja nostalgii z rzeczywistością. Piękna gra o manewrach regimentów z moich wspomnień niestety pewnie te 20 lat temu wyglądała dokładnie tak jak w tym raporcie a nie tak jak maluje ją na różowo moja pamięć- regimenty sobie mogą chodzić a i tak magia, strzelanie i dziwne sztuczki + przytłaczająca kostkologia (misfajery, miskasty, animozje, paniki, scattery itp) odwalają całą robotę i gracz w zasadzie nie jest za bardzo potrzebny...
Widać jak daleką drogę od tamtych czasów -na szczęście -przeszedł design gier, w tym bitewnych. I nie, nie mam tu na myśli obecnych produktów GW, które są koncepcyjnie niewiele mniej przestarzałe teraz niż 20 lat temu
Widać jak daleką drogę od tamtych czasów -na szczęście -przeszedł design gier, w tym bitewnych. I nie, nie mam tu na myśli obecnych produktów GW, które są koncepcyjnie niewiele mniej przestarzałe teraz niż 20 lat temu
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins."
- battle-reports
- Pseudoklimaciarz
Ej Robert przesadzasz. Taka jest niestety specyfika bitew na 1k - 1 panika niezdana, jedna IF'ka potrafią wygrać grę. Na 1999 gra się już zupełnie inaczej.
Nie zmienia to faktu, że raport super, za co wielkie brawa, bo dobrze się go czyta ale gierka baardzo jednostronna. Imperium nie miało nic do powiedzenia. Rozpa bez scoutów / fastów do wyciągnięcia fanoli. Dodatkowo gracz orków trochę przyfarcił na liczbie trafień na fanole i katapulty.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
A był taki fajny oddział 5 skautów z core który nie liczył sie jako core, cudowny do wyciągania fanoli
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr