Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Zależy czego oczekujesz od Magii i co masz w rozpisce. Jeśli wystarczą ci umiarkowane Buffy do CC i nie obawiasz się Binding Scrolla, to spokojnie wystarczy MoCT i Adept. Jak chcesz mieć ofensywną magię i zabijać od początku gry, zanim dojdzie do CC, gdzie przydadzą się Buffy, to nie ma opcji aby wystarczyło poza sporadycznymi przypadkami
Ale nie zawsze da się rzucić wszystkie.D0m1n1k pisze:Zawsze lepiej mieć więcej czarów do wyboru, ale sam MoCT to 3 czary + tron, więc nawet z adeptem to będzie 6 czarów, których wszystkich nie rzucisz.
Załóż, że zależnie od sytuacji z 6 czarów potrzebujesz tylko 3, a pozostałe 3 nic ci nie dają.
Dostaniesz zeżarcie czaru od Krasnali, albo walniesz miscast na czwórkach i możesz nie mieć co rzucać .
No i tronu raczej nie licz do puli
-
- Chuck Norris
To chyba jednak zostanę przy adepcie z Cosmo i H. Rosztę ma zrobić MoCT,.
-
- Chuck Norris
Skusiłem się na Mastera i niestety nie wykorzystałem potencjału. Wydaje się, że adept i 150 pkt w kieszeni chyba lepiej zagra.
SIema, tak sobie rozkminiam czy Heros na orle lub gryfie bedzie mial lookouta w oddziale 5 orlow?
WG RB str 102:
"Characters are of a different Type
–or– different Height
–or– there are 4 or less R&F models in the unit
The player making the attack distributes hits onto the
R&F Health Pool and Characters. All simultaneous hits
must be distributed as equally as possible, meaning
that no model can take a second hit until all models
have taken a single hit, and so on."
Orzel jest Large i Beast
Orzel i gryf jako mount jest Large i Cavalery
Teoretycznie sa innego typu ale moze czegos nie ogarniam i jednak dalo by sie schwac takiego herosa w orlach?
WG RB str 102:
"Characters are of a different Type
–or– different Height
–or– there are 4 or less R&F models in the unit
The player making the attack distributes hits onto the
R&F Health Pool and Characters. All simultaneous hits
must be distributed as equally as possible, meaning
that no model can take a second hit until all models
have taken a single hit, and so on."
Orzel jest Large i Beast
Orzel i gryf jako mount jest Large i Cavalery
Teoretycznie sa innego typu ale moze czegos nie ogarniam i jednak dalo by sie schwac takiego herosa w orlach?
-
- Chuck Norris
Hey. Dawno nie grałem, ale po zmianach zostało mi 70 pkt. W moje standardowej rozpisce.
Rozumiem, że nie ma co się podniecać?
Rozumiem, że nie ma co się podniecać?
poczekajcie na nowego booka zobaczymy co sie pozmienia ponoc maja byc boosty
-
- Chuck Norris
Większe niż te promocję punktowe?
Nie, na podstawie pierwszego zdania określającego, że pojedynczy oddział może to zrobić.
When an enemy unit declares a Charge against a unit with Martial Discipline, a single friendly unit containing one or more models with Cover Volley may immediately perform a Stand and Shoot Charge Reaction with the following conditions and restrictions:
- kompatybilijny
- "Nie jestem powergamerem"
Ja zawsze twierdzę, że najbardziej efektywnym magiem HBE jest master divinacji z asfad scholarem. Combuje się z Lion Guardami i Sea Guardami oraz kontruje pojedyncze modele, od których ostatnio roi się w mecie.