9th Age - WDG ogólnie
Moderator: JarekK
Re: 9th Age - WDG ogólnie
Co ty mówisz. Staje się osobnym unitem jak wykona ruch szarzy, nieważne czy spali czy dojdzie.
Inaczej na tego typa nie działałby banner of speed czy rele banner jak wychodzi z oddziału etc
Inaczej na tego typa nie działałby banner of speed czy rele banner jak wychodzi z oddziału etc
- Dancaarkiiel
- Falubaz
"A Character counts as part of the unit until it has physically left it."
Do momentu ruchu (advance, march, failed charge move, charge move) masz wszystkie bonusy jakie ma jednostka.
Do momentu ruchu (advance, march, failed charge move, charge move) masz wszystkie bonusy jakie ma jednostka.
Trzeba było go wyjaśnić na forum publicznym bo gadał głupoty
Aku. pisze:Sam Lord szarżujący z maruderów nie ma rerolla 1 według mnie, musiałbyś całym unitem szarżować.
Jeden lord z envy drugi pride nie martwi Cie brak możliwości wsadzenia ich w jeden unit? Może tych fallenów zamienić na kolejnych konnych marsów?
Na 1 jurkach dałbym naszego torcha zamiast stridera a na drugich flamingi lub +1 MV niż stridera bo w sumie DT jurki zdają już tylko w lesie i ruinach.
W sumie to chciałem trzymać BSB w 5 rycerzy ale jest to chyba rzeczywiście słaby punkt rozpiski
Nie wiem jak innym ale mi 5 fallenów sprawdza się całkiem nieźle. W ustawieniu 3x2 na rogu wrogich oddziałów są w stanie sporo zatrzymać jeśli choć jeden przeżyje.
A sami rzuceni od boku z przerzutem ranienia z EVO nieźle kroją przy tej ilości ataków.
Pytanie z czapy ale bardzo mnie nurtuje.
Chodzi mi o marka Wratha. Wcześniej było, że efekt tej łaski jest stosowany w pierwszej rundzie KAŻDEJ walki. Teraz usunęli słówko "each". Czy przekaz zdania pozostał ten sam? Bo mi się wkradła już inna interpretacja, że ten mark działa tylko w pierwszym combacie, a potem jeśli już jakieś będą to mark nie działa - brzmi trochę bez sensu, ale może jednak nie?
Chodzi mi o marka Wratha. Wcześniej było, że efekt tej łaski jest stosowany w pierwszej rundzie KAŻDEJ walki. Teraz usunęli słówko "each". Czy przekaz zdania pozostał ten sam? Bo mi się wkradła już inna interpretacja, że ten mark działa tylko w pierwszym combacie, a potem jeśli już jakieś będą to mark nie działa - brzmi trochę bez sensu, ale może jednak nie?
"Chaos Champions can never refuse a challenge (...)"
Generalnie zamysł jest wciąż taki sam (jak masz pierwszą Rundę Walki to masz bonus, nie ważne czy jest to pierwsza walka modelu/oddziału, druga czy szósta). Imo głównym argumentem za jest zaznaczenie tej zmiany na zielono, co jest używane do klaryfikacji i upraszczania danych zasad i opisów, a gdy jest coś zmienia w mechanice/sposobie działania, to zaznaczone jest to na niebiesko.
Siema
Mam pytanka w imieniu kumpla ktory po latach wraca do Warhammera i kupil boxa chaosiarzy. Pomocy prosze
1. Jaki rozmiar podstawek potrzebuja chaos warriorzy? 20x20mm?
2. Jaki rozmiar podstawki na rydwan?
Mam pytanka w imieniu kumpla ktory po latach wraca do Warhammera i kupil boxa chaosiarzy. Pomocy prosze
1. Jaki rozmiar podstawek potrzebuja chaos warriorzy? 20x20mm?
2. Jaki rozmiar podstawki na rydwan?
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Dzieki!
Czy to jest taki sam rozmiar podstawek jak w edycji 8 i starszych?
Czy to jest taki sam rozmiar podstawek jak w edycji 8 i starszych?
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Dziekuje
A - oddział gracza 1
B - oddział gracza 2 z bohaterem mającym Entropic Aura
C - drugi bohater gracza 2
AAAAAAAA
AAAAAAAA
AAAAAAAA
BBBBB C
BBBBB
Czy bohater C może nadal korzystać z magicznej broni i zbroi? Zakładam, że tak - nie jest w kontakcie z oddziałem B, wolę się jednak upewnić. Czy wejście C w duel może cokolwiek w tej kwestii zmienić?
B - oddział gracza 2 z bohaterem mającym Entropic Aura
C - drugi bohater gracza 2
AAAAAAAA
AAAAAAAA
AAAAAAAA
BBBBB C
BBBBB
Czy bohater C może nadal korzystać z magicznej broni i zbroi? Zakładam, że tak - nie jest w kontakcie z oddziałem B, wolę się jednak upewnić. Czy wejście C w duel może cokolwiek w tej kwestii zmienić?
- swieta_barbara
- habydysz
+1
Mało podjarany tym updatem jestem, chaff dostał mocno w dupę - za to potaniał barb chief, może to nowy chaff?
Mało podjarany tym updatem jestem, chaff dostał mocno w dupę - za to potaniał barb chief, może to nowy chaff?
mówicie ze LD9 na mimised rollu z atrybutem z dywinacji z re-rolem jest słabe? Czy słabe jest zbieractwo po flee na 9LD z minimised rollem?
Wiadomo ze chaffy dostały po dupie. Marsze? trudno. Dla mnie , tak jak wspomniał Barbara, nowymi zawodnikami są i tak szefowie na cyckoweżach z warband bannerami
P.S Są chyba nawet jeszcze lepsi niż Gryfozordy w KoE - lol.
Wiadomo ze chaffy dostały po dupie. Marsze? trudno. Dla mnie , tak jak wspomniał Barbara, nowymi zawodnikami są i tak szefowie na cyckoweżach z warband bannerami
P.S Są chyba nawet jeszcze lepsi niż Gryfozordy w KoE - lol.