Empire 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Empire 1500

Post autor: Crane »

Jako ze gram DE i WE a Empire dopiero zaczynam zdaje sobie sprawe ze ta rozpiska ma jakies wady- oto moja propozycja w miare szybkiego Empire.

1500 Pts - Empire Army

1 Captain 159 Pts
General; Lance; Full Plate Armor; Shield; Pegasus
Holy Relic [45]

1 Pegasus [50] Pts

1 Battle Wizard of the Celestial Order 130 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Rod of Power [30]

1 Battle Wizard of the Celestial Order 160 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven; Warhorse
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

10 Huntsmen 100 Pts

5 Knightly Orders 131 Pts
Standard

6 Knights of the Inner Circle 205 Pts
Standard; Musician;
War Banner [25]

6 Knights of the Inner Circle 210 Pts
Standard; Musician;
Standard of Arcane Warding [30]

5 Pistoliers 97 Pts
Musician

Steam Tank 300 Pts

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 4

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

Tak na szybko tylko podpowiem, że idziesz w ciekawym kierunku, ale duzo punktów niepotrzebnie potraciłeś po drodze. Po pierwsze strasznie dużo poszło na kapitana na pegazie, przez niepotrzebny Holy Relic (chociaż popróbuj, pewnie masz jakiś zamysł). Drugie, co rzuca się w oczy in minus to huntsmeni. Wymień... serio:) Najlepiej na kuszników, jeśli chciałeś postrzelać. No a zupełnie chybionym pomysłem wydają mi się być aż dwa oddziały inner circli. Jeden wystarczy. Za zaoszczędzone punkty postaraj się o jakieś maszyny (koniecznie great cannon), bo bez nich na te punkty może być Ci niewesoło. A jeśli nie ufasz inżynierii imperialnej, to koniecznie zainwestuj w solidny oddział piechoty z detkami, aby maga uchronić i mieć jakieś ogniwo trzymające front do kupy. No, ale to oczywiście tylko moje skromne sugestie;)

P.S.
Jak mądrze pokombinujesz, to za jeden oddział kawy zmieścisz i armatę i oddział piechoty. Widzę, że zależy Ci na napieraniu, ale jak juz wspomniałem bez maszyn i piechoty na te punkty front Ci się zawali:)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

huntsmeni niepotrzebni sa, za to kuszników, na capitanie dał bym mu asv na 1+ i SoM, jak bierzesz inner circle to tylko 1 na armie jest najlepiej na takie punkty, musisz mieć na pewno działo najlepiej 2, ogólnie kapitana bym zamienił na konnego priesta i wtedy 1 maga wywalił tego z Rodem a tego ze scrollami dałbym 1 level, i wstawił jakaś 15-20 GS z detkami i tu Priest najlepiej z asv na 1+ i GW albo Hammer of Jungement, takie moje zdanie jest ;)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Czepiacie się.Fajna rozpiska.
Pegazista z wardem jest fajny bo nie ubiją mu pegaza.
Huntsmani też maja fajne zadanie(albo spowolnią wroga a jeśli wystawianie jakos nie wyjdzie to można w swoim deployu ich wystawić i kitrać magów w tym oddziale).

Fakt że za jednych iner circle mozna wstawić kloc piechoty(zawsze jest coś co ma szeregi).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Jestescie bardziej doswiadczeni wiec wiecie jak to jest ze strzelaniem z main guna na steam tanku- ale spytam: czy taki tankowy cannon nie moze stanowic absolutnego minimum?

Co do Huntsmenow - to Reyki doskonale wyłuszczył ich zadanie w tej rozpisce

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja z main cannona po ostatnim turnieju nie bede strzelał nigdy.
A czemu?
1.Zadaje tylko d3 ran
2.Jak rypnie missfire to zadaje sobie d3 rany przez co warzywi czołg.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Pomyslalem po prostu ze tankowe dzialo mozna potraktowac jako takie słabsze (bo z St 8)/ lepsze (bo mobilne) dzialo Dogs of War.

Eee tam- w towarzyskich grach bym strzelał - jest ryzyko jest zabawa.
W turniejowych - zalezaloby ile Tankowi zostalo woundow.

ODPOWIEDZ