Got - spoiler alert
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Got - spoiler alert
Ostatni odcinek... mehhhh
Mowilem wam, ze to wszystko intryga Brana (a raczej Trojokiej Wrony)? Teraz tylko znajdzie smoka, zrobi z nim swoje czary mary and everybody be cool, this is robbery
On more serious note pierwsza polowa super, siedzialem jak wryty. Ale druga to taka troche parodia. Na koncu mialem jednak wrazenie, ze cos tu poszlo nie tak.
I w ogole jak to Sansa se mowi, ze robi oddzielne krolestwo i wszyscy sie zgadzaja? Nawet Greyjoyowie? Przeciez tam zaraz nowa wojna bedzie
On more serious note pierwsza polowa super, siedzialem jak wryty. Ale druga to taka troche parodia. Na koncu mialem jednak wrazenie, ze cos tu poszlo nie tak.
I w ogole jak to Sansa se mowi, ze robi oddzielne krolestwo i wszyscy sie zgadzaja? Nawet Greyjoyowie? Przeciez tam zaraz nowa wojna bedzie
We can't stop here. This is bat country.
No oddzielenie się północy BO TAK, było słabe. Piękne było zakończenie wątku miłosnego... Ale reszta... Bran niby tronu nie chce, a aż mu się połamane nogi trzęsą. I kijowe tłumaczenie Brana the Broken. Lepiej byłoby Złamany, a nie kaleki . Więcej znaczeń
- swieta_barbara
- habydysz
Obejrzane. Bez fanfar końcówka, taka grzeczna: załatwmy to wreszcie. No i dobra. Nie wrócę.
Ja ze swojej strony, ostatniemu odcinkowi mam do zarzucenia niedużo.
Jedyne co uznałem za zbyt krótkie, niewidoczne i za mało zaakcentowane było zabicie Daenerys. Może ta scena była tak zaprojektowana? Może miała tak wyglądać? Nie wiem.
Reakcja smoka i stopienie Żelaznego Tronu, które nastąpiło zaraz po tym, było jednak bardzo widowiskowe i symboliczne.
Najsmutniejsza scena i najbardziej dla mnie osobiście poruszająca, to odnalezienie metalowej dłoni Jaimiego wystającej z gruzów.
Reszta odcinka na tle sezonu ósmego, wypada dość dobrze. Zdumiewająco pomyślnie i bezkrwawo, jak na zamknięcie całej sagi, słynącej przecież z wszechobecnej śmierci i zniszczenia. Tak jakby rozsądek i mądrość wreszcie zwyciężyły.
Poza Jaimim i Ogarem, sezon przeżyli też wszyscy bohaterowie, którym kibicowałem.
Mnie się, w odróżnieniu od przedmówców, finał bardzo podobał.
Jedyne co uznałem za zbyt krótkie, niewidoczne i za mało zaakcentowane było zabicie Daenerys. Może ta scena była tak zaprojektowana? Może miała tak wyglądać? Nie wiem.
Reakcja smoka i stopienie Żelaznego Tronu, które nastąpiło zaraz po tym, było jednak bardzo widowiskowe i symboliczne.
Najsmutniejsza scena i najbardziej dla mnie osobiście poruszająca, to odnalezienie metalowej dłoni Jaimiego wystającej z gruzów.
Reszta odcinka na tle sezonu ósmego, wypada dość dobrze. Zdumiewająco pomyślnie i bezkrwawo, jak na zamknięcie całej sagi, słynącej przecież z wszechobecnej śmierci i zniszczenia. Tak jakby rozsądek i mądrość wreszcie zwyciężyły.
Poza Jaimim i Ogarem, sezon przeżyli też wszyscy bohaterowie, którym kibicowałem.
Mnie się, w odróżnieniu od przedmówców, finał bardzo podobał.
Odcinek zdecydowanie lepszy niż reszta sezonu. Lepszego "dobrego" zakończenia nie mogli chyba zrobić. Tak samo jak Yamcha, podobało mi się to, że postaci którym kibicowałem znalazły się w tej radzie. Co do Brana to fajny motyw, już myślałem, że zasugeruje Jona a tu cyk Bran. W ogóle podobało mi się ta cała przemowa Tyriona.
Turbo mega finał <3 I są otsy na kontynuacje ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
najlepszy z tego odcinka to byl Bron w radzie
mozna sie dolaczyc do petycji. juz 1,2 mln podpisalo
https://www.change.org/p/hbo-remake-gam ... 86-10%3Av5
https://www.change.org/p/hbo-remake-gam ... 86-10%3Av5
We can't stop here. This is bat country.
Jestem absolutnie pewien że napiszą od nowa wszystko, powtórzą dwa lata zdjęć, wypłacą ponownie wynagrodzenie aktorom, a ci anulują swoje obecne kontrakty, by móc zagrać.
A Martin odmłodnieje i osobiście będzie krzyczał "akcja".
Twórcy takich petycji mają fantazje.
A Martin odmłodnieje i osobiście będzie krzyczał "akcja".
Twórcy takich petycji mają fantazje.
Marudy zawsze maja fantazje
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- wind_sower
- Masakrator
Przeciez ta petycja ma tylko i wyłącznie na celu powiedzenie twórcom, że dali dupy. I to tak sromotnie. Żeby ten cichy głosik z tyłu głowy kolił w dupę, gdy będa ją pocierać studolarówkami.
Im dłużej myślę o tym sezonie tym bardziej widzę jak bardzo jest on chujowy. Myślałem, że może hype był nakręcony za duży, ale nie. Obejrzałem kilka odcinków z 5 sezonu i ten serial był zwyczajnie dobry. A 8 sezon to jest zwyczajna szmira, to nawet nie jest odcinanie kuponów. To jest poprostu kinowa produkcja typu blockbuster bez godności.
Twórcy przez te 7 sezonów serio nie zakumali o czym był ten serial...
Im dłużej myślę o tym sezonie tym bardziej widzę jak bardzo jest on chujowy. Myślałem, że może hype był nakręcony za duży, ale nie. Obejrzałem kilka odcinków z 5 sezonu i ten serial był zwyczajnie dobry. A 8 sezon to jest zwyczajna szmira, to nawet nie jest odcinanie kuponów. To jest poprostu kinowa produkcja typu blockbuster bez godności.
Twórcy przez te 7 sezonów serio nie zakumali o czym był ten serial...
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Powiedz to Rianowi Johnsonowi i jego nowej trylogii Star Warsów.Yamcha pisze: Twórcy takich petycji mają fantazje.
Wiadomo ze nie będą robić 8 sezonu od nowa, ale niezadowolenie tlumu ma jakies efekty...jak w przykładzie powyżej.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Przemek a możesz zakreslic jaki powinien być ten 8 sezon coby był dobry?
Aż się zaloguje aby Ci odpowiedzieć. Wystarczyło nie mieć jakiś trubo planów z odcinkami długości filmów. Zrobić sezon na spokojnie 10 odcinkowy i te wszystkie zmiany/wątki dobrze rozpisać a nie takie hurr durr i do przodu. Wyeliminować cały brak logiki ze wszystkich bitew i byłoby to już trochę bardziej zjadliwe. A tak? Człowiek czekał te dwa lata obejrzał skończyło się i na końcu takie meh no koniec fajnie i tyle.-Qc- pisze:Przemek a możesz zakreslic jaki powinien być ten 8 sezon coby był dobry?
Czekam co te D&D zjebią w Star Warsach
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Raczej nic mi taki ogolnik nie mowi Jaki watek jak skonczyc co poprawić. Takie ogolnik ize fajnie byłoby jakby mieli po 30h na sezon a nie 10h i pokonczyli watki to ja tez bym chcial - ale no nie mieli. Masz te 8h masz to co dostales po sezonie 7 (umarte Dorne, umarte Tyrell i Wróbel, umarte Bravoos i wszystkie inne watki ) i weź nakręć ;P
-Qc- pisze:Raczej nic mi taki ogolnik nie mowi Jaki watek jak skonczyc co poprawić. Takie ogolnik ize fajnie byłoby jakby mieli po 30h na sezon a nie 10h i pokonczyli watki to ja tez bym chcial - ale no nie mieli. Masz te 8h masz to co dostales po sezonie 7 (umarte Dorne, umarte Tyrell i Wróbel, umarte Bravoos i wszystkie inne watki ) i weź nakręć ;P
No to masz jeden ogólnik. CHUJOWY sezon i tyle plusów oprócz śmierci Danki to więcej nie widzę (wreszcie urva zmarła a trzeba było za wodą siedzieć)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
No powinna siedziec za wodą To sie zgodzę
Powie mi ktos czy littlefinger zyje w ksiazkach bo nie pamietam?
Powie mi ktos czy littlefinger zyje w ksiazkach bo nie pamietam?