Podfora tak czy nie
Moderator: Ziemko
Podfora tak czy nie
W zwiazku z tym , ze kilka osob chce zlikwidowac nam podfora pytam Was moi bracia lizaki o zdanie w tej sprawie... Nie robie ankiety , bo glosowaliby inni niezwiazani z tym forum lizkow... JEsli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej za podforami uwazam , ze dzieki nim jest fajnie i przejrzyscie , a kazdy kto chce zobaczyc prace lizakowe wchodzi w galerie , albo przykladowa rozpe - zamiast przekopywac sie przez zawalony temat rozp ...
Prosze o glosy tych co uczestnicza aktywnie w zyciu forum lizakowego , inne glosy powiem szczerze niebardzo mnie obchodza...
Ja jestem za tym ,aby podfora zostaly - a WY ?
Prosze o glosy tych co uczestnicza aktywnie w zyciu forum lizakowego , inne glosy powiem szczerze niebardzo mnie obchodza...
Ja jestem za tym ,aby podfora zostaly - a WY ?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2007, o 00:41 przez Ziemko, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosze nie likwidujcie tych podforow bo wtedy sie burdel zrobi, a z linkami do rozp tez mi sie pomysl nie podoba(mowie to tak na przyszlosc z tymi linkami)
Powinien byc porzadek w naszej dzungli, a nie burdel jak u orkow, czy szczurow (nie chodzi mi o forum tylko o fluff ) .
Powinien byc porzadek w naszej dzungli, a nie burdel jak u orkow, czy szczurow (nie chodzi mi o forum tylko o fluff ) .
(Mam nadzieję że jestem uznany, za aktywnie udzielającego się w życie forum?) Jestem ZA!!! Podfora muszą być. Dzięki nim jest tu przejrzyście i czytelnie. Nie trzeba przewalać tysięcy tematów żeby znaleźć rozpę albo porady co do kroxów. Jeszcze raz wszystkimi kończynami swoimi i swoich zwierząt jestem za ! (tak ze 16 nie licząc mączników bo one są za głupie żeby głosować:P )
Sprostowanie do kwestii "czytelności": to nie jest tak, że wszystko zostanie "zlane" do ogólnego forum Lizardmen. Chodzi o to, aby wszystkie rozpiski trafiły do ogólnego Forum Rozpisek (w przypadku likwidacji podfor oczywiście wszystkie tematy z Rozpisek Lizaków trafiają do Forum Rozpisek), a galeria - do ogólnej Galerii Figurek. Forum Lizardmen będzie się składało z tego co teraz na "ogólnym" plus tematy z Taktyk Lizaków.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Dzieki za poparcie chlopaki !!! Tomashu kurde no - ale chlopaki chyba rozumieja , ze w przypadku jakby nie bylo podfor to z galerii lizakow przejdzie do glownej galerii ,a z tematu rozpiski lizakow do glownego forum z rozpiskami - nie musisz tak na sile robic , zeby zmienili zdanie...
Poki co 6:0 , aby podfora zostaly...
P.S. Raptor skasowalem Twojego posta , bo byl nie na temat - zapraszam do tematu "zwierzeta lizakow" - tam mozesz porozmawiac o tym czy maczniaki maja nozki czy nie
Poki co 6:0 , aby podfora zostaly...
P.S. Raptor skasowalem Twojego posta , bo byl nie na temat - zapraszam do tematu "zwierzeta lizakow" - tam mozesz porozmawiac o tym czy maczniaki maja nozki czy nie
Z jednej strony Tomash ma racje - lepiej, żeby rozpy i galerie były w jednym miejscu, żeby nie trzeba było ich 2 razy oceniać, wklejać itp itd.
Jednak z drugiej strony taki podział jak jest też jest sensowny - kto chce zobaczyć lizaki wchodzi na forum lizaków
Dlatego chyba byłbym za tym, żeby zostało jak jest - po co się męczyć ze zmianami jak i tak i tak jest dobrze
Jednak z drugiej strony taki podział jak jest też jest sensowny - kto chce zobaczyć lizaki wchodzi na forum lizaków
Dlatego chyba byłbym za tym, żeby zostało jak jest - po co się męczyć ze zmianami jak i tak i tak jest dobrze
To mój post z działu moderacji:
Podfora są dobre, ale zdjecia mają być w galerii, a nie w dziale o danej armii. Tak samo rozpiski...Hm... W tych "potworach" trochę racji jest, bo za jakiś roczek nikomu nie będzie się chciało szukać tematu np. o Orc Boyzach, więc założy nowy.
Może na razie tego nie widać, ale np. na gildii jest 60 stron wątpie aby chciało mi się je przeszukiwać w poszukiwaniu odpowiedzi.
Myślę że na tych najczęściej używanych podforach armijnych to może być dobre, bo już pięćdziesiąty temat dojdzie i łatwiej będzie się doszukać. Tyle że nie dzieliłbym podfora na galerie i inne takie pierdoły, a bardziej na to czego gracz może poszukiwać czyli np. podzielić je na kategorie:
Hero
Units
Załóżmy. Od razu łatwiej się będzie szukało, jak sie szuka rozpiski to się na forum rozpisek idzie, a jak sie chce zobaczyć i ocenić figurki to się do modelarstwa idzie...
Jak dla mnie to bardzo proste
Bum...!
a mi ta galeria tutaj w niczym nie przeszkadza ani rozpiski więc nie widze powodu dla którego mielibyśmy to usuwać (albo mi się zdaje albo lizardowi gracze nie chcą zmian)
ja przestałem już latać po galerii i rozpiskach na forum ogólnym bo jest tam syf niesamowity, mnie interesuje zdanie lizardowych graczy, i ich opinia, a obawiam sie że tam zbyt dużo takowych bym nie dostawał
ja przestałem już latać po galerii i rozpiskach na forum ogólnym bo jest tam syf niesamowity, mnie interesuje zdanie lizardowych graczy, i ich opinia, a obawiam sie że tam zbyt dużo takowych bym nie dostawał
Dokładnie kto bedzie 60 stron przegladal? A poza tym wole, aby moja rozpa zostala zjechana w gronie "kumpli" niz przez cala spolecznosc, a do poszczegolnych tematow dojda zainteresowani, a jak komus sie nie chce kilka razy wiecej myszka kliknac to juz jego sprawa.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
A widzieliście jak rozpiski są rozwiązane w VC? Założyłem temat "rozpiski" (przyklejony) i każdy kto zakłada rozpiske w dziale ogólnym wkleja tam link do tej rozpy. Kto chce klika linka i szybko wchodzi do rozpy. W ten sposób osiągnięcie to samo co poprzez podfora (wygode i przejrzystość), a tym samym ogólne forum rozpisek nie traci sensu.
I chciałbym jeszcze raz zauważyć (to o czym pisał Tomash) że chodzi o zlikwidowanie Wam podfor rozpisek i galerii i żadnego innego podfora.
I chciałbym jeszcze raz zauważyć (to o czym pisał Tomash) że chodzi o zlikwidowanie Wam podfor rozpisek i galerii i żadnego innego podfora.
OK, widzę, że stanowisko Wasze jest dość jasne - podfora Galeria Lizaków i Rozpiski Lizaków muszą pozostać. Taka jest Wasza wola, więc tak będzie
Coś mi jeszcze przyszło do głowy, z cyklu głupich idei wprowadzających jednolitość i ułożenie...
Pojawił się argument o porządku - w sensie że rozpiski chaosu są w jednym miejscu, podobnie lizaków i tak samo z galeriami.
A może by zrobić Rozpiski Chaosu podforum w Forum Rozpisek? Galeria Chaosu - podforum w Galerii Figurek. Analogicznie z lizakami. I żeby była równowaga - takie same podfora zrobić dla każdej armii.
Coś mi jeszcze przyszło do głowy, z cyklu głupich idei wprowadzających jednolitość i ułożenie...
Pojawił się argument o porządku - w sensie że rozpiski chaosu są w jednym miejscu, podobnie lizaków i tak samo z galeriami.
A może by zrobić Rozpiski Chaosu podforum w Forum Rozpisek? Galeria Chaosu - podforum w Galerii Figurek. Analogicznie z lizakami. I żeby była równowaga - takie same podfora zrobić dla każdej armii.
Christos tez na sile probuje przekonac No i jak ja mam byc spokojny Uwazam , ze najlepszym rozwiazanie to jest takie jakie jest teraz - co ja na to poradze , ze choasniach i lizaki wola byc autonomiczni pod pewnymi wzgledami niz reszta
Jak na forum VC i innych armii tak sobie rozpiski przyklejają to ich sprawa. Moze jestesmy wybredni i wygodni, ale taka nasza wola, a jak chcecie podfora zlikwidowac to wielka szkoda. Moze i moje argumenty nie sa super, ale rowniez i wasze mnie nie przekonuja, wiec zrobcie jak uwazacie ja jestem zdecydowanie na NIE(w sensie zeby nie likwidowac podforow). Oczywiscie wasza dycyzje uszanuje.
Pozdr!!
Pozdr!!
Nie udalo Ci sie zmienic mojego zdania to probujesz zmienic zdanie reszty lizakow ? Daremnie... My jestesmy jak monolitChristos pisze:Ziemko szanuje twoje zdanie. Co nie znaczy że uzytkownicy forum lizardmanów nie moga poznać opini kogos o odmiennym zdaniu
Koledzy modowie, proponuję Wasze spory przenieść na forum masonów
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Aj waj. Ja lobbuje przeciw podforum, wiecej klikania z podforami sprawia ze przeskakiwanie z podforum do podforum innego podforum staje się męczące i powoduje utrudnienia w sledzeniu nowych tematów i odpowiedzi. Border princes jest optymalne bez podforów w forum poszczegolnych armii.