SW XI - 2350 pts

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Zauważyłem, ze odkad przestałem wykłócac sie o swoje racje (a kurka miałem racje ;) ) to nie idzie mi na turniejach :P
1 bitewka z Reaperem - tym razem nie miał dobrych rzutów ale widze postepy w jego grze. powiem nawet ze grałem słabo i gdyy nie to ze bał sie troszke mojej armii, przez co grał asekuracyjnie. to dostałbym w niej... Bardzo miła itewka co dobrze swiadzy o przecieniku - 15:5 for me

2 bitewka i zmora De - He Paweł Róg
niestety ostrzał przecienika okazał sie o wiele lepszy ?? od mojego - zaczynał :(
Niechec do kłótni o swoje słuszne stanowisko i wynik 9-11 dla przecienika (byłoby spokojnie 15-5 for me :( )
Pokazał jednak klase i podczas piwka okazał sie fajnym kompanem :)
3cia bitwa i znow He Jankiela
to zmora De w walce z ta armia nie mamy najmniejszych szans, mało tego zastrzelenie smoka kiedy tracisz prawie cały ostrzał graniczy z niemozliwoscia

tutaj jednak kilka zbawnych sytuacji dzieki ktorym przekonałem sie do jednostki devotek
dali rade sztandarowi armii (złozony przez Truepunka jest lepszy Jankielu) oraz pozostałosci po silver helmach
W tej bitwie pokazałem ze poza tworzeniem rozpiski, trzeba tez ja czytac - moj plewny jak zwykle Anusiak miał save 2+ 3+ w walce a nie jak wmowiłem sobie 4+ w walkce :/

Bitwy pokazłay mi
ze WFB to gra gdzie nie ma miejsca na pobłazanie - wykłócac ie trza i basta !! ;)
Anusiak to plew :P
Pomaluj w koncu figurki :roll:

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Wkurza mnie to.
Zająłem 3 miejsce na turnieju, nigdzie nie można znaleźć pełnych wyników, a do ligi zostałem zgłoszony jako 4-ty (z dupy zaglądnąłem przed chwilą)
Już to, że ktoś grając niepomalowaną i sproksowaną armią wyprzedził mnie na finiszu bo "róźnica za malowanie była za mała" średnio mi wyglądało na uczciwą ocenę, a to już bardzo mi się nie podoba.

Sugestia na przyszłość: załatwcie sobie komputer, ba macie burdel, a to cieniem kładzie się na odczucia graczy przyjezdnych co do uczciwości rozgrywki.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Przed wysłaniem wyników przeliczaliśmy wszystko jeszcze raz.
I Miszta miał więcej punktów z bitew od Ciebie.

Na Arenie był komputer i w niczym on nie pomógł. Jak wyjeżdżałem miałem 4 miejsce, wieczorem chyba szóste, a w zgłoszonych wynikach ósme. Bywa.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Maciek P.
Falubaz

Jankiel pisze:Przed wysłaniem wyników przeliczaliśmy wszystko jeszcze raz.

Na Arenie był komputer i w niczym on nie pomógł. Jak wyjeżdżałem miałem 4 miejsce, wieczorem chyba szóste, a w zgłoszonych wynikach ósme. Bywa.
Spapraliście ten turniej. Pogubiliście listę zgłoszeń, zgubiliście ocenę malowania i jako ostateczne wyniki wysłaliście ranking generalski.
To wielka chujnia, bo jak bym wiedział, że malowanie będzie tylko dla picu, to bym wziął inną armie, olewając WYSYWIG i inne pierdoły i zdobyłbym te 2-3 pkt więcej z bitew.
A tak, oszukaliście przyjezdnych każąc im dbac o wygląd armii, a potem wyrzuciliście wyniki za malowanie do kosza.
I jak na turnieju grało się fajnie, to taka końcówka to gówno, a nie organizacja

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mieliście tyle samo za hobbystykę+bitwy. Ty miałeś więcej z malowania.
Czemu mieliśmy taki burdel? Bo nie było niegrającego sędziego. A czemu? Bo zgłosiło sie nieco ponad 20 osób, gdzie nie trzeba nikogo osobnego do pilnowania turnieju, a przyszło prawie 40.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Moim skromnym zdaniem - mozna było ten problem załatac, fakt faktem nie robi sie turnieju dla siebie.
Mnie pokazali Tomek Miszta i Tomek Chrzepka, ze powinienem miec w dupie jak reszta, probowanie załatac braki kadrowe, zamiast liczyc kto z kim ma grac - powinienem pogadac z przyjezdnymi, powygłupiac sie i spokojnie czekac nastepne 30min az ktos łaskawie ustawi następna ture.
Na szczescie nie tylko oni pokazali, ze powinienem to olac. w zasadzie taki sygnał dostałem poczawszy od organizatorow po zwykłego grajacego szaraka.
następnym razem posłucham głosow rozsadku.

Mimo tego turniej mi sie podobał, choc obfitował w niespodzianki jakie mi zgotowano.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Maciek Paraszczak pisze:Turniej super. Giszowiec jesli chodzi o miejscówkę miażdży. Organizacja na poziomie.

Maciek Paraszczak pisze:
Jankiel pisze:Przed wysłaniem wyników przeliczaliśmy wszystko jeszcze raz.

Spapraliście ten turniej. Pogubiliście listę zgłoszeń, zgubiliście ocenę malowania i jako ostateczne wyniki wysłaliście ranking generalski.
To wielka chujnia, bo jak bym wiedział, że malowanie będzie tylko dla picu, to bym wziął inną armie, olewając WYSYWIG i inne pierdoły i zdobyłbym te 2-3 pkt więcej z bitew.
A tak, oszukaliście przyjezdnych każąc im dbac o wygląd armii, a potem wyrzuciliście wyniki za malowanie do kosza.
I jak na turnieju grało się fajnie, to taka końcówka to gówno, a nie organizacja

Splewiłeś Maćku.
Giszowiec taki już jest.
Przyjeżdżasz, miło spędzasz czas, chleb ze smalcem, herbatka, żadnego kompa ani sędziego. Po co sędzia?
A wyniki do ligi? Stary, jak dawali „możliwy challenge w każdej rundzie”, to Jankiel mnie o jedno miejsce wyprzedził, bo już mu w trzeciej rundzie nikt challenge bidnemu nie rzucał, co by go do gry nie zniechęcić. Zaręczam Ci, że w czołówce nie byliśmy.
Co to miało wspólnego ze „sprawiedliwym wynikiem do ligi”? Nic.
Nie wygrałeś turnieju w Giszowcu, bo wyniki z malowania zgubili?
Maćku… :shock:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Jankiel:
Moze gdyby ocenic zgloszenia zgodnie z regulaminem to na przyszlosc wiecej osob zglosilo by sie wczesniej? (:

Maciek P.
Falubaz

Jankiel pisze:Mieliście tyle samo za hobbystykę+bitwy. Ty miałeś więcej z malowania.
Czemu mieliśmy taki burdel? Bo nie było niegrającego sędziego. A czemu? Bo zgłosiło sie nieco ponad 20 osób, gdzie nie trzeba nikogo osobnego do pilnowania turnieju, a przyszło prawie 40.
Jankielu, proszę, dla przypomnienia pewnych faktów przeglądnij niniejszy temat, a zauważysz, że zgłosiło się 33 osoby, a przyszło 38 osób.
Przeglądając z kolei ten temat:
http://www.createforum.com/phpbb/viewto ... hlos#12917
zauważamy, że po SWXI, nikt nie może się doprosić o pełne wyniki, ludzie zgłaszają błędy i przeoczenia, a ty jesteś głuchy na protesty.
A wystarczyło poprosić kogoś z kolegów o pomoc, i wszystko poszłoby gładko.
Albo graczy, którzy się nie zgłosili, przeprosić, i powiedzieć, że nie ma warunków na więcej osób.

Szkoda, że regulaminowy zapis, że na 30 osób musi być niegrający sędzia, jest w dziale "Mastery", bo być może należałoby go donieść do turnieji w ogóle.

Bo uważam, za nierozsądne (delikatnie rzecz ujmując), że jedyny sędzia i organizator na 38 osbowym turnieju nie odpuścił sobie grania.

A efekty są, jakie są. Niespecjalne

Maciek P.
Falubaz

Jedy Knight pisze:Nie wygrałeś turnieju w Giszowcu, bo wyniki z malowania zgubili?
Ciesz się JJ że są tacy ciśnienowcy jak ja bo żaden turniej nie byłby lepiej zorganizowany od poprzedniego.

Jak zresztą widać, nie tylko mi się postawa Jankiela nie podobała.

Dzięki tej awanturze, może na następną ligę bedą dodatkwe zapisy w regulaminie, które zmuszą organizatora 38 osobowego turnieju, to sędziowania, a nie grania.
Bo Jankiel nie ogarniał wszystkiego, ale bitwy grał.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Maciek Paraszczak pisze: Szkoda, że regulaminowy zapis, że na 30 osób musi być niegrający sędzia, jest w dziale "Mastery", bo być może należałoby go donieść do turnieji w ogóle.

Bo uważam, za nierozsądne (delikatnie rzecz ujmując), że jedyny sędzia i organizator na 38 osbowym turnieju nie odpuścił sobie grania.

A efekty są, jakie są. Niespecjalne
W Ożarowie dawało radę.
Ale to wymagało zgranej ekipy.
Wszyscy rozstawiali i składali stoły, zwozili i odwozili tereny, pilnowali wyników, a i tak jak turniej podchodził do 50, robił się bałagani faktycznie jeden z orgów często odpuszczał granie.
Przy 40-50 osobach beż sędziego – błędy w wynikach (szczególnie na ostatnich stołach, bez komputera) są nieuniknione.
Znane mi są turnieje WFB robione przez poważną firmę międzynarodową, z kilkudziesięcioosobową obsadą sędziowską, gdzie błędne wyniki były korygowane po miesiącu (chodziło o pierwsze miejsce).
Znane mi są turnieje WFB robione przez poważną firmę międzynarodową, z kilkudziesięcioosobową obsadą sędziowską, gdzie błędne wyniki nie są nigdy korygowane.

Moim zdaniem kopanie Giszowca jest bez sensu.
Naprawdę piszę to nie dlatego, że lubię Jankiela.
Schrzanił, to schrzanił.
Po prostu - lepiej, żeby Giszowce i Ożarów robiły turnieje, niż nie.
A flekowanie takich ośrodków nic nie da.
To znaczy… da…

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Maciek Paraszczak pisze:
Jedy Knight pisze:Nie wygrałeś turnieju w Giszowcu, bo wyniki z malowania zgubili?
Ciesz się JJ że są tacy ciśnienowcy jak ja bo żaden turniej nie byłby lepiej zorganizowany od poprzedniego.

Jak zresztą widać, nie tylko mi się postawa Jankiela nie podobała.

Dzięki tej awanturze, może na następną ligę bedą dodatkwe zapisy w regulaminie, które zmuszą organizatora 38 osobowego turnieju, to sędziowania, a nie grania.
Bo Jankiel nie ogarniał wszystkiego, ale bitwy grał.
Jak zwykle w naszych dysputach Maćku, dżentelmeni nie spierają się co do faktów, tylko wniosków z nich wyciąganych.

1 – Czasem delacja skutkuje podniesieniem poziomu. Czasem wdeptuje się w gówno, cienką warstwą ziemi przykryte. Kwestią interpretacji jest z którym przypadkiem mamy do czynienia.

2 – Zmuszanie organizatorów.. Wiesz… Wpis w regulaminie ligi… No nic, może kogoś do czegoś zmusi, mnie na pewno nie wpis, raczej sama racjonalność takiego postępowania mnie ku niemu skłania.

Muszę lecieć.
EOT

Maciek P.
Falubaz

Jedy Knight pisze:
Naprawdę piszę to nie dlatego, że lubię Jankiela.
Schrzanił, to schrzanił.
Po prostu - lepiej, żeby Giszowce i Ożarów robiły turnieje, niż nie.
A flekowanie takich ośrodków nic nie da.
To znaczy… da…
Nie rozumiem.. to znaczy jak coś spierdoli Mietek w Pipidówce, to można go zjechać (dla dobra ligi!), ale jak Jankiel w Giszowcu, to ....pss......cicho sza....

Jankiel to dobry sędzia, dobry gracz, dobry organizator, ale tym razem zjebał, a że można przy tej okazji poprawić regulamin ligi, to trzeba.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Maciek Paraszczak pisze:
Nie rozumiem.. to znaczy jak coś spierdoli Mietek w Pipidówce, to można go zjechać (dla dobra ligi!), ale jak Jankiel w Giszowcu, to ....pss......cicho sza....

Jankiel to dobry sędzia, dobry gracz, dobry organizator, ale tym razem zjebał, a że można przy tej okazji poprawić regulamin ligi, to trzeba.
Nie.
Nie o to chodzi.
Ponadto "Poprawka" bardzo wątpliwej jakości.
Obowiązkowy Sędzia Niegrający w PIpidówku?
Ah, non, Monsieur.

Unplugged.

Maciek P.
Falubaz

Jedy Knight pisze: Nie.
Nie o to chodzi.
Ponadto "Poprawka" bardzo wątpliwej jakości.
Obowiązkowy Sędzia Niegrający w PIpidówku?
Ah, non, Monsieur.

Unplugged.
JJ, nie przypuszczałem, że masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem.
Nie obowiązkowy sędzia, tylko zapis, że jak turniej zaczyna przekraczać masę krytyczną (np.. 20-25 osób) to sędzia-organizator sobie odpuszcza granie.
Oczywiście Ty pewnie opanujesz wszystko sam, i albo nie popełnisz błędów, albo sam, bez wzmianki regulaminowej, odpuścisz sobie granie, ale nie każdy jest aż tak rozsądny, ja ty. (Jak widać na załączonym obrazku)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Skoro Kraków z pochodniami na Giszowiec leci, to ja też :wink:

cytat:
14. Krzysztof Żelazko 42, 8

A wiec tak:
1 bitwa z HE 10:10
2 bitwa z z chaosem czincza 20:dla mnie
3 bitwa z HE 3:17 wtopiłem

czyli tak: za bitwy mam 10+20+3= 33pkt
malowanie: 8pkt
rozpa: 3 pkt
czyli w sumie:44 pkt

cytat:
8. Jakub Stefaniak 45, 6
9. Kuba Jankowski 44, 7
10. Sergiusz Skorek 44, 8
11. Łukasz Dudzic 44, 9
12. Bartek Oskędra 43, 7
13. Paweł Róg 42, 7
14. Krzysztof Żelazko 42, 8

Czyli z tego co widzę to mogę mieć nawet 9 miejsce bo małych pkt miałem dosyć duzo bo na czinczu różnica była dosyc duza a on załił mi ok 110pkt a ja jemu wszysttko + gienio+ 3 sztandary+4 ćwwiartki
czyli jakieś 110:3150, wiec myślę że 9 miejsce mi sie należy.

I nie odbierajcie tego jako atak na was tylko po prostu fajnie by było gdybym był 9 a nie 14

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

wg Jankiela masz 35pkt z bitew.. i 7 hobbystyki.
Punktow za rozpisek nikomu nie doliczyl (ani nie obcial).

ja jeszcze raz publicznie moge pragne zaoferowac jankielowi pomoc z ogarnieciem wynikow z turnieju jesli nie jest w stanie sobie z tym poradzic.
Wszystko aby tylko nie kompromitowac naszej biednej czarnej dziury polskiego wfb :P

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

mnie odliczono
ja tam sie nie pchałem na pierwsze miejsca :P to nie słałem jakis bzdur

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Z malowania na bank mam 8 bo Agnieszka przy mnie wpisywała mi to, nawet smiałem się z dydka ze mam od niego o 1 pkt mniej za malowanie, a on dostał 9.

Ale mniejsza z tym już. Pozdro all m8

ODPOWIEDZ