txt nie rozwiązuje największego problemu który masz a do tego jest o wiele mniej czytelny niż sam ETC.JarekK pisze:Ta, u nas w 5tej bitwie po parowaniu się okazało, że nasz przeciwnik zamiast trzech szóstek minosów ma 4. Dodam jeszcze, że ja dostałem masę pytań "a co to robi" od chłopaków z teamu (którzy coś jednak ogarniają w tą grę), co dla mnie raczej nie było problemem, ale w innych teamach może nie być studentów z miliardem wolnych godzin na czytanie booków i zapamiętywanie tego. Ten format nie daje niczego, poza zmieszczeniem wszystkich rozp na 1 kartce. Argument o 10 stronach rozpiski jest kompletnie nie trafiony, bo już w poście, który cytujesz napisałem, żeby format zmienić na PDFa lub txt z Army buildera...
Mnie też się kilka takich sytuacji zdażyło, gdy po parowaniu zdarzyły gdy po parowaniu się okazało że przeciwnik miał dodatkowe kółko albo działo, a to jest dość ważna informacja gdy mam smoka za 1050 pkt w sumie XD
A pytani a co to robi będą zawsze, głównie dlatego że AB nie pokazuje wszystkich zasad i nie wyjaśnia wszystkich ich kombinacji(najlepszy przykład, peglord od dark elfów, którego vanguard jest zapisany w nawiasie korsarzy). Ja na tą sytuację mam proste rozwiązanie - zawsze mam druk rozpy pdf z AB przy sobie, jak ktoś poprosi to bez problemu daje. Na tych DMPkach ani razu się nie zdałyło żeby ktoś miał z rozpą problem, co jest o tyle śmieszne iż graliśmy w okolicach środkowego warzywniaka
A komentarz co do bycia studenciakiem jest o tyle nietrafny, że już nim nie jestem i teraz mam tak mało czasu że w ogóle rezygnuje z grania w battla poza drobnymi wyjątkami, i zamierzam na kolejne dmp wrócić jako sędzia a nie gracz XD