Army Builder DataFile
Re: Army Builder DataFile
Cześć wszystkim, przepraszam za nekromancję, ale szukam kompatybilnego army buildera (2.2 c ? ) do najnowszej łatki Debeliala.
Przejrzałem naście stron tego wątku, ale nie znalazłem, a na oficjalnej stronie Lonely Wolf'a jest wersja 3,2 (do tego płatna wtf?).
Za pomoc wszelką z góry dziekuję. Weteran będzie mega mega wdzięczny!
Pozdro, Piotras
Przejrzałem naście stron tego wątku, ale nie znalazłem, a na oficjalnej stronie Lonely Wolf'a jest wersja 3,2 (do tego płatna wtf?).
Pozdro, Piotras
Wyobraź sobie, że za oprogramowanie się płaci coś co się nazywa 'opłatą licencyjną' - działa trochę jak abonament z netfliksa, tylko płaci się raz i nie wolno się dzielić ze szwagrem...Piotras pisze:Cześć wszystkim, przepraszam za nekromancję, ale szukam kompatybilnego army buildera (2.2 c ? ) do najnowszej łatki Debeliala.
Pozdro, Piotras
Jest mały problem ze scraplingami w ograch. Otóż jeśli kupi się scrapling foremana a całemu oddziałowi shieldy, to koszt punktowy wskazuje, że foreman też dostaje shielda. Natomiast jeśli po tym zabiegu kupi się formanowi jakąś klamkę, to do kosztu punktowego dodawane jest +4 pkt (tyle kosztuje każda klamka), z tym, że w obu tych opcjach jest zapis "one choice only". Jeśli dobrze rozumiem po wykupieniu klamki dla foremana koszt oddziału powinien zwiększyć się o 4 pkt i jednocześnie spaść o tyle ile kosztuje 1 sztuka broni kupionej na oddziale (np. shielda za 2pkt).
Masz tarcze i jedna z opcji one of. Ten zapis powoduje, że nie mozesz miec tarczy tylko na champie, musisz kupic na cały unit. W skrócie - AB dobrze robi
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Nie wiem czy tylko u mnie ale gdy rozwijam czary u Sylvan Elves dla Briar Maidens i czempiona to podpowiada się czas Cosmo#6, którego oni nie mogą posiadać. Mogą mieć tylko 2-kę z Cosmology. Można to poprawić ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Nieco drobnych poprawek i armia Cultists (Auxilliary Demonów)
https://www.the-ninth-age.com/community ... load/3102/
https://www.the-ninth-age.com/community ... load/3102/
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
chyba mam ostatni plik (the-ninth-age_Army-Builder-2-2_2-0-0_EN85)
Armia KoE
Jak paladynowi daję Questing Oath to dodaje do siły i AP +2. Jak dodam Grat weapon też dodaje i ostatnecznie w statystyce jest siła 8 i AP 5 (czyli dodało +4 do siły i AP)
Lanca nie daje +2 do siły i do AP
Armia KoE
Jak paladynowi daję Questing Oath to dodaje do siły i AP +2. Jak dodam Grat weapon też dodaje i ostatnecznie w statystyce jest siła 8 i AP 5 (czyli dodało +4 do siły i AP)
Okej pomysł z dawaniem great weapona paladynowi z questing vovem wydaje się nad wyraz ekstrawagancki.Roedor pisze:chyba mam ostatni plik (the-ninth-age_Army-Builder-2-2_2-0-0_EN85)
Armia KoE
Lanca nie podnosi statystyk sama w sobie. Po prostu daje zasadę devastating charge +2S +2AP, a nie stałą zmianę profilu.
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Każda armia tak ma - dyscypliny, blood powers, sprites i inne podobne duperele.
Wygląda jak wspólna pula, ale program odróżnia co jest na co.
Wygląda jak wspólna pula, ale program odróżnia co jest na co.
Witam. Jest nowy pliczek z wydanymi dotąd armiami na 2.1?