Weekendowe malowanie , czyli wypociny kubencjusza
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- wind_sower
- Masakrator
Re: Weekendowe malowanie , czyli wypociny kubencjusza
Powiem szczerze, ze nie próbowałem varniszy w aero. Spreje są szybsze, 40 figurasków na desce to chwila. Metale i tak zabezpieczam z pędzla bo warstwa grubsza.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Ale jak widać spraye czasem dziwacznie się zachowują
I w sumie nie wiem czy aż tak szybsze, patrząc przez pryzmat robienia podkładu na figurce to podobnie jak i w kwestii lakierowania, spray wszędzie nie dojdzie w przeciwieństwie do aero, a też zawsze mam wrażenie, że te premium warnisze jeszcze bardzo uwydatniają kolory... nie wiem czy to mi się wydaje ale jakoś takie mam odczucie szczególnie satynowy, więc wtedy koniecznie musi być wszędzie ten lakier no i do tego jak lubi się robić inkami to już lakier tylko z aero
I w sumie nie wiem czy aż tak szybsze, patrząc przez pryzmat robienia podkładu na figurce to podobnie jak i w kwestii lakierowania, spray wszędzie nie dojdzie w przeciwieństwie do aero, a też zawsze mam wrażenie, że te premium warnisze jeszcze bardzo uwydatniają kolory... nie wiem czy to mi się wydaje ale jakoś takie mam odczucie szczególnie satynowy, więc wtedy koniecznie musi być wszędzie ten lakier no i do tego jak lubi się robić inkami to już lakier tylko z aero
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
mozliwe że dla tego ( psikam na dworze). Poćwiczę. mam jeszcze spray army buildiera bo się akurat załapałem. Areo nie mam i się nie szykuję do posiadania. Spora inwestycja a ja zdecydowanie wolę pędzlem( kiedyś miałem, nie polubiłem)odpowiednia temperatura, nie może być wahań temperatury. Znaczy jak pucha siedziała gdzieś, a poszedłeś psikać na zewnątrz to mogą wystąpić dziwne reakcje
W każdym razie dzięki za odzew i porady!
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Here comes infinity! W nadchodzącej przyszłości będzie więcej. Chętnie przyjmę wszelkie uwagi co do klejenia
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Podkreśliłbym jakoś wzorek na tej brązowej szmatce, bo go prawie nie widać. Poza tym, ten koleś w środku hmm... jego pancerzowi przydałyby się jakieś przejścia chyba. Najbardziej podoba mi się pomarańczowy motor i pierwsza laska. Są super.
Fajne te babeczki, choć ze względu na taką pustynną podstawkę to trochę bym je przykurzyła Podobnie jak tego Obi-Wana Kenobiego
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Duży Update!
Jak ja nie cierpię fotografować :O
Najpierw całość jak dotąd pomalowana. To dopiero półmetek! Później szczegółowe nowego towarzystwa
Wybaczcie jeśli rozciągnę forum
To tyle na razie. Wiem że lepiej by było jakbym coś wrzucał systematycznie ale roztsawianie stanowiska i obróbka obrazów szybciej idą jak lece hurtowo
Jak ja nie cierpię fotografować :O
Najpierw całość jak dotąd pomalowana. To dopiero półmetek! Później szczegółowe nowego towarzystwa
Wybaczcie jeśli rozciągnę forum
To tyle na razie. Wiem że lepiej by było jakbym coś wrzucał systematycznie ale roztsawianie stanowiska i obróbka obrazów szybciej idą jak lece hurtowo
Mi się podoba! Zwłaszcza model laseczki w zielonym płaszczu z ta dziwna niebieska kostka
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Hmmm mam dziwne wrażenie że malowanie "laseczek" mi idzie najlepiej. Myślę, że moja duża znajomość kanadyjskich stron z wolną kinematografią pozwala właściwie oceniać światłocienie
- Shermanwaw
- Plankton
- Kontakt:
Ja tam grzecznie odrobię pracę domową:
Fan zu illíþidan najánan, sáfiran, qazínan?
Zu asbáran giþan. <- zakładam, że Giþ może wystąpić jako przymiotnik
Wa fálasan sáfiran
I dwa pytania:
1 Jeżeli książka jest rodzaju męskiego, to czemu zwracamy się do niej fan zi?
2 Jak się ma kwestia dużych liter? Słowa takie jak Giþ i Illíþid powinny być wewnątrz zdania pisane z dużej litery? A jeśli tak, to co z sytuacją, kiedy pełnią rolę przymiotnika o ile mogą ?
Fan zu illíþidan najánan, sáfiran, qazínan?
Zu asbáran giþan. <- zakładam, że Giþ może wystąpić jako przymiotnik
Wa fálasan sáfiran
I dwa pytania:
1 Jeżeli książka jest rodzaju męskiego, to czemu zwracamy się do niej fan zi?
2 Jak się ma kwestia dużych liter? Słowa takie jak Giþ i Illíþid powinny być wewnątrz zdania pisane z dużej litery? A jeśli tak, to co z sytuacją, kiedy pełnią rolę przymiotnika o ile mogą ?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ruszyłem z malowaniem Blood Rage ( planszówka)
A oto efekt malowania ognistego giganta:
A oto efekt malowania ognistego giganta: