[Katowice] 06.10.19 DMŚ
[Katowice] 06.10.19 DMŚ
Miejsce: Katowice ul Dębowa 49
Data: 06.10.2019
Format: Drużynówka dwu osobowa 2x 4500
Armie w drużynie nie mogą się powtarzać.
Wejściówka za drużynę: 40 zł
Nagrody :
Medale dla top 3, Bony do sklepu Inny Wymiar.
Sędziowie:
- sędzia główny: Solo
Ilość bitew:
Zagramy 3 bitew, każda 6 tur lub 3 godziny.
Rozkład godzinowy:
Sobota
9:30-10:00 zapisy zawodników
10:00-13:00 pierwsza bitwa
13:00-16:00 druga bitwa
16:00-19:00 trzecia bitwa
19:15 ukoronowanie kolejnych Mistrzów Śląska
Parowanie:
omówimy na miejscu
Duże punkty z bitew:
Liczmy zgodnie z podręcznikiem The 9th Age (system 20:0 z +/-3 za scenariusze).
WIDEŁKI 34-26
Ocena hobbystyczna armii:
- brak kości/miarki -5VP
- brak trayów -5VP
Mamy miejsca dla 8 teamów 24 osób proszę się zapisywać jeżeli będzie więcej chętnych uruchomimy przedpłaty.
Zgłoszenia:
1.SS I Eltharion, Bober
2.SS II Solo, Obywatel69
3.Schwarzes PferdPawlak, Miszta
4.8 Bila Andrzej, Sabo
5.
6.
7.
8.
Data: 06.10.2019
Format: Drużynówka dwu osobowa 2x 4500
Armie w drużynie nie mogą się powtarzać.
Wejściówka za drużynę: 40 zł
Nagrody :
Medale dla top 3, Bony do sklepu Inny Wymiar.
Sędziowie:
- sędzia główny: Solo
Ilość bitew:
Zagramy 3 bitew, każda 6 tur lub 3 godziny.
Rozkład godzinowy:
Sobota
9:30-10:00 zapisy zawodników
10:00-13:00 pierwsza bitwa
13:00-16:00 druga bitwa
16:00-19:00 trzecia bitwa
19:15 ukoronowanie kolejnych Mistrzów Śląska
Parowanie:
omówimy na miejscu
Duże punkty z bitew:
Liczmy zgodnie z podręcznikiem The 9th Age (system 20:0 z +/-3 za scenariusze).
WIDEŁKI 34-26
Ocena hobbystyczna armii:
- brak kości/miarki -5VP
- brak trayów -5VP
Mamy miejsca dla 8 teamów 24 osób proszę się zapisywać jeżeli będzie więcej chętnych uruchomimy przedpłaty.
Zgłoszenia:
1.SS I Eltharion, Bober
2.SS II Solo, Obywatel69
3.Schwarzes PferdPawlak, Miszta
4.8 Bila Andrzej, Sabo
5.
6.
7.
8.
Ostatnio zmieniony 1 paź 2019, o 19:53 przez Solo, łącznie zmieniany 3 razy.
Myślę, ze odejście od formatu 4500 spowoduje lawinowy wzrost frekwencji oraz przynajmniej medal na DMP
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
myślę że ogłaszanie drużynówki na 2 tygodnie przed tunriejem to delikatnie mówiąc niezbyt trafiony pomysł, niestety nie pierwszy...-Qc- pisze:Myślę, ze odejście od formatu 4500 spowoduje lawinowy wzrost frekwencji oraz przynajmniej medal na DMP
o, właśnie zauważyłem że to ma być DMŚ, zabawne, widząc tę pompę myślałem że to ubiegły to było DMŚ...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Turniej:
1. W formacie na najbliższego mastera
2. w terminie przed masterem w celu ćwiczenia jedynym możliwym w lokalu
3. Nie na 4500
4. ogłoszony najwcześniej jak się da (miejsce turnieju ma swoje zasady rozpisywania kalendarza, nie da się tego zrobić wcześniej)
Przypominam:
1. W formacie na najbliższego mastera
2. w terminie przed masterem w celu ćwiczenia jedynym możliwym w lokalu
3. Nie na 4500
4. ogłoszony najwcześniej jak się da (miejsce turnieju ma swoje zasady rozpisywania kalendarza, nie da się tego zrobić wcześniej)
Przypominam:
Proszę o zmianę tego stanu rzeczy i przeciwdziałanie trollingowi na forum Border Princes.6. Administracja Border Princes zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4 niniejszego Regulaminu, a także treści:
a. nie mających merytorycznego związku z komentowaną treścią.
b. będących wielokrotnym, pozbawionym merytorycznego uzasadnienia powielaniem już istniejących treści.
c. mających na celu obrażanie bądź prowokowanie innych użytkowników.
d. innych naruszających dobre obyczaje i netykietę.
Podejdźcie do tematu realistycznie, zróbcie singla na 2500 to może się uzbiera chociaż z 10 graczy, bo na 4 teamy nie ma szans.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- wind_sower
- Masakrator
Zbieram ekipę.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Widzisz a mialem sie Ciebie pytać czy z nami zagraszwind_sower pisze:Zbieram ekipę.
Schwarz Pferd raczej sie zjawi.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
- Big Boss M.
- Falubaz
A może jednak Królewski formart 4500 i Wyłonimy Singlowego mistrza śląska? Powinno być więcej chętnych