jak rzucisz misfire to zobaczysz jak to działo sie spisuje a poza tym ono zadaje tylko d3 woundówNo to jest jedno działo- na steam tanku
Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
działa na czołgu sie prawie nigdy nie uzywa. Ponadto nie mozna liczyc ze rozwali bolca...
Moja rozpa panowie na 1300(2heroes):
1 wariant
Warrior Priest of Sigmar 158p
Enchanted Shield
Aldred's Casket of Sorcery
Warhorse
Battle Wizard 145p
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Ring of Volans
Steam Tank 300p
Great Cannon 100p
Pistoliers 5 muzyk 97p
Knights of the Inner Circle 6 war banner full comand group 221p
Knightly Orders 5 czempion muzyk 139p
Handgunners 10 80p
.
Flagellant Warbands 6 60 p
1300p
2 wariant:
Warrior Priest of Sigmar 154p
Armour of Meteoric Iron
icon magnus
Warhorse
Battle Wizard 150p
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Steam Tank 300p
Great Cannon 100p
Great Cannon 100p
Knightly Orders 5 muzyk 123p
Handgunners 10 80p
.
Flagellant Warbands 6 doom prorok 70 p
1300p
1 wariant
Enchanted Shield
Warhorse
Battle Wizard 145p
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Ring of Volans
Steam Tank 300p
Great Cannon 100p
Pistoliers 5 muzyk 97p
Handgunners 10 80p
.
1300p
2 wariant:
Warrior Priest of Sigmar 154p
Armour of Meteoric Iron
icon magnus
Warhorse
Battle Wizard 150p
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Steam Tank 300p
Great Cannon 100p
Great Cannon 100p
Knightly Orders 5 muzyk 123p
Handgunners 10 80p
.
Flagellant Warbands 6 doom prorok 70 p
1300p
W 2 dziwacznie złożony kapłan.Po co mu meteoric skoro ma konia.
Lepiej dać mu Konia z bardingiem HA i enchanted shielda(co da mu 1+sv przy oszczędności punktowej.
W 1 mag z dupci.
Widzę że uparłeś się na czołg.No ok na te punkty jak nie trafisz na imperium lub kraski to nawet może pocisnąć ale osobiście czołg bym ruszał z garazy dopiero od 1500pkt.
W obu rozpiskach brakuje ci czegoś z solidnym staticiem(nie licze czołgów).
Po co ci tyle kawalerii?Jeden oddział plus kapłan w zupełności wystarczy.
Lepiej dać mu Konia z bardingiem HA i enchanted shielda(co da mu 1+sv przy oszczędności punktowej.
W 1 mag z dupci.
Widzę że uparłeś się na czołg.No ok na te punkty jak nie trafisz na imperium lub kraski to nawet może pocisnąć ale osobiście czołg bym ruszał z garazy dopiero od 1500pkt.
W obu rozpiskach brakuje ci czegoś z solidnym staticiem(nie licze czołgów).
Po co ci tyle kawalerii?Jeden oddział plus kapłan w zupełności wystarczy.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
mysle za na te pkt to tank moze duzo pozamiatać, kawa w 1 to moze łatwo dojechać, klocki piechoty na taki pkt (myślę ze nie bardzo jak piechota to 2 x 25 a nie lubie małych oddziałków) mag 1 (lubie ring of valans ) najbardziej nurtuje mnie czy cannon albo panowie pistoliersi . A bez handgun'ów nie ruszam się z domu(taka mutacja chaosu)
Jeśli wykrzesasz 150 pkt to 7 pistolierów z muzykiem i czempionem z pistoletem powtarzalnym(fajna opcja).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Mało gram na pistoliersach mam 2x5 w fixach ale jakoś uzywam tylko z kumplami do 4fun i nie mam na nich patentu poza 5 z muzykiem zmuszającą do szarżReyki pisze:Jeśli wykrzesasz 150 pkt to 7 pistolierów z muzykiem i czempionem z pistoletem powtarzalnym(fajna opcja).
ja nie wiem czym ty chcesz przepchnąć jakiś oddział nawet zwykłych warriorów krasnoludzkich z runesmithem, nie masz nigdzie pozodnego oddziału piechoty, ja wystawiam na takie punkty 20 GS z 2x5 detek i priestem z AoMI, GW i iconą albo BSB z gryfim sztnadarem i gdy coś rozwali taki oddział to jestem bardzo zdziwiony, a tak sie praktycznie nigdy nie dzieje bo lepeiej stzelac wszystkim i walczyc z czołgiem zostawiajac naszych GS w spkoju, zrezygnował bym z inner circle i championa i wywalił bym flagsów i za to wiecej strzelania najlepiej kusze
@Reyki jak po co AoMI żeby miec lepszy ruch
Gram imperium od dawna i jeden model z 16 calami jeszcze nigdy nic nie zrobił.
Ksiądz jest do wspomagania oddziału i co mu po tym że ma 2 cale więcej marszu niż jego oddział?
Ksiądz jest do wspomagania oddziału i co mu po tym że ma 2 cale więcej marszu niż jego oddział?
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Drugi wariant dużo bardziej przypadl mi do gustu. Jedyne, co ja bym tam zmienił to armatę na oddział Pistoliersów z muzykiem i czempionem za 114 ptk, jeśli gdzieś jeszcze te 14 wykrzesasz. Są pomocni w odciąganiu frenzy rzeźników na później, kiedy to już skończysz z resztą armii i do zwalczania fastów takich jak psy, pająki i inne patałajstwo, które potrafi irytować. Must have jak dla mnie. No i ekwipunek na kapłanie to ponownego przemyślenia
Dobra jak myślisz ze KOIC z pristem 6 nic nie zdziała to błąd (mało osób docenia to ) jak szeregi z cannon przeczeszesz to potem ten klocek go rozkłada, ew cannon i pistoliersi niszczą maszyny a tank klocki, konna od boku robi zło. Caskiet przy dozie szczęsna niszczy magie przeciwnika, a fux jaki można mieć ( pount z prista z ringu z caskietu) a co kuszników to ich nie lobię imperium to imperium musza mieć handgun'y. A co do prista z AoMI poto zeby miał 1+sv i s5 w walce (niema barding'u bo po co). A flagellanci to najlepszy odział w tej armii.tedzio pisze:nie masz nigdzie pozodnego oddziału piechoty[...]zrezygnował bym z inner circle i championa i wywalił bym flagsów i za to wiecej strzelania najlepiej kusze
Z pistoliersami chyba panowie wsadzę czempiona jak mówcie ze się opłaca(albo tą niszczącą 7 -15 strzałowców)??
Dzisiaj robimy sobie wieczor z bitweniakami i rozegramy sobie w 8 kilka bitew na 1500pkt taki mini turniej.
Ogolnie zasada jest jedna-bawimy sie-nie przeginamy.
wystawiam:
kapłan na koniku ze skrzynką
kapłan na nogach doomfire
mag 2 lvl ze zwojami
25 swordsmanow FCG detka 5 kuszoli i 12 swordsmanow
10 kuszoli z muzykiem i detkami po 5 milicjantow
10 flagasow z czempionem
5 inner circle fcg warbanner
7 pistolierow czemp i muzyk
1 armata
1 helka
Ogolnie zasada jest jedna-bawimy sie-nie przeginamy.
wystawiam:
kapłan na koniku ze skrzynką
kapłan na nogach doomfire
mag 2 lvl ze zwojami
25 swordsmanow FCG detka 5 kuszoli i 12 swordsmanow
10 kuszoli z muzykiem i detkami po 5 milicjantow
10 flagasow z czempionem
5 inner circle fcg warbanner
7 pistolierow czemp i muzyk
1 armata
1 helka
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Troche doświadczenia mam.Dzięki.
Wiem że będzie mały smok w HE więc raczej do zjechania.
Wiem że będzie mały smok w HE więc raczej do zjechania.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Po teście, grałem dziś dwie bitwy rozpiską 1karl1299 pisze:Moja rozpa panowie na 1300(2heroes):
1 wariant
Enchanted Shield
Warhorse
Battle Wizard 145p
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Ring of Volans
Steam Tank 300p
Great Cannon 100p
Pistoliers 5 muzyk 97p
Handgunners 10 80p
.
1300p
1300p
Z woodelves wygrałem 14:6 zdjąłem mu wszystko poza noblem i wildridersami
Z ogrami wygrałem 14: 6 1 konna(słaba) zjedzona przez gnoblary i lepsza konna nie ustała na 7 reszta została a przeciwnikowi tylko te gnoblary które zniszczyły konną.
Przemyslenia: pistoliersi juz tylko z czempionem powinni byc znacznie lepsi i handgunny szkoda ze nie mają juz dorzutu
Ja nie mówie ze nic nie zdziała ale zajmują potrzebnego slota special, w moim przypadku jak bym ich wystawił nie miał bym GS lub cannona, ale jednak 4S jest fajne, cannon na klocki?? JA go używam na samopas herosów, jakieś giganty, treemany i inne machinykarl1299 pisze: Dobra jak myślisz ze KOIC z pristem 6 nic nie zdziała to błąd (mało osób docenia to ) jak szeregi z cannon przeczeszesz to potem ten klocek go rozkłada,