Lamia on Court of the Damned
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- kompatybilijny
- "Nie jestem powergamerem"
Lamia on Court of the Damned
Ciągle spieramy się w klubie o to, czy Lamia na Court of the Damned ma Distracting, czy nie.
-Z jednej strony, nie jest Giganticiem, czyli nie ma zasady Massive Bulk, więc mimo tego, że wózek, nawet jako mount, ma deffensive skilla 5, nie odbiera mu Distractingu.
-Z drugiej strony, mamy taki oto zapisek w Vampire Bloodlines: "Unless noted otherwise, all rules associated with a Vampire are only applied to the model part that takes the upgrade and do not apply to any mounts.", a Distracting pochodzi właśnie z Lamia Bloodline'u.
Ja osobiście opowiadam się za drugą opcją, proszę o pomoc w rozstrzygnięciu
-Z jednej strony, nie jest Giganticiem, czyli nie ma zasady Massive Bulk, więc mimo tego, że wózek, nawet jako mount, ma deffensive skilla 5, nie odbiera mu Distractingu.
-Z drugiej strony, mamy taki oto zapisek w Vampire Bloodlines: "Unless noted otherwise, all rules associated with a Vampire are only applied to the model part that takes the upgrade and do not apply to any mounts.", a Distracting pochodzi właśnie z Lamia Bloodline'u.
Ja osobiście opowiadam się za drugą opcją, proszę o pomoc w rozstrzygnięciu
- kompatybilijny
Court of the Damned ma swoje charakterystyki defensywne, nawet jak jest mountem, a cytowana zasada jest w Bloodline'ach, nie w ogólnych zasadach wampira
- kompatybilijny
To teraz otwórz stronę 12 podręcznika do VC
- kompatybilijny
"Always use the values in the mount’s profile, except when that value is “C”.
https://imgur.com/gallery/JUpN8ql
Widać nie miałeś czasu, żeby otworzyć podręcznik
Ja cię nie obrażamkompatybilijny pisze:"Always use the values in the mount’s profile, except when that value is “C”.
Zgodnie z zasadami KAŻDY model ma tylko jeden profil ogólny i defensywny. Jeżeli masz jakieś podwozie to bierzesz te dwa profile z podwozia. Tam, gdzie jest C przepisujesz wartość z odpowiedniego pola w profilu bohatera. Ale w rozpisce, którą grasz jest tylko wynikowy profil. Analogicznie jak masz np. C+1, to to nie jest modyfikator, nie podlega priorytetom, ponieważ to działanie wykonujesz na etapie tworzenia rozpiski
Było wałkowane na forum T9A przy okazji zwierciadła w EoS.
Pozdrawiam
- kompatybilijny
Szczerze, gdyby nie ten zapisek "Unless noted otherwise, all rules associated with a Vampire are only applied to the model part that takes the upgrade and do not apply to any mounts" to nie miałbym żadnych wątpliwości do tego distractingu. A ten screen był po to, żeby pokazać, że wampir na wózku ma def 5.
Luzik. Zwracam ci tylko uwagę na to, że słowa kluczowe w profilu global i defensive tak czy siak się odnoszą do całego modelu.
Więc tak, Lamia na wózku ma wbudowane Distracting jeżeli nie ma tarczy / ciężkiego pancerza.
Natomiast -1 Att dostaje tylko wampir. Koniki, załoganci, itp. mają tyle samo ataków.
Więc tak, Lamia na wózku ma wbudowane Distracting jeżeli nie ma tarczy / ciężkiego pancerza.
Natomiast -1 Att dostaje tylko wampir. Koniki, załoganci, itp. mają tyle samo ataków.
Inaczej:
wózek nie ma distracting.
Ale vampir na wózku już tak. Więc każdy kto uderza w wózek ma -1 to hit.
Dokładnie to jest opisane na stronie 105, "21.D Personal Protections"
If at least one model part has a Personal Protection, the entire Multipart Model follows the rules of the Personal Protection.
Proszę o nieszerzenie dezinformacji:P
wózek nie ma distracting.
Ale vampir na wózku już tak. Więc każdy kto uderza w wózek ma -1 to hit.
Dokładnie to jest opisane na stronie 105, "21.D Personal Protections"
If at least one model part has a Personal Protection, the entire Multipart Model follows the rules of the Personal Protection.
Proszę o nieszerzenie dezinformacji:P
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
and
Przestań Mamucić
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos