Początki
Moderator: esgaroth
Taaak ? Jakoś tego niezauważyłemCo do brody zaś, to jej brak bywa spotykany u tych górskich zdrajców, ale to już ich problem.
No co ty niepowiesz ?A na poważnie, to po prostu znak rozpoznawczy tej armii.....
Jeżeli wyjdą nowe chaos krasie, to pewno im niezrobią czapek
-
- "Nie jestem powergamerem"
ja robie swoje CHD bez czapek bo one mi sie po prostu nie podobaja i tyle:P
bezdyskusyjnie takShino pisze:warriorzy nadaja sie na cos oprocz ladnego wygladania?
Do zapychania corów i noszenia banner of slavery, albo warbannera .warriorzy nadaja sie na cos oprocz ladnego wygladania?
Gorsi, bo nasi mają przerzut paniki od longbeardów. Elitarna piechota u was to black orki . Mają całe 4WS i 13 pkt za model z sv 5+, no i ten slot special .tak to, to są chyba tacy sami co warriorzy zachodnich zdrajców - bez rewelacji, ale elitarnej piechoty nie mamy.
Masz na myśli te same czarne orki, które, powadziwszy za sobą inne plemiona zielonoskórych przemierzają sobie swobodnie góry krańca świata ?TomCio pisze: Elitarna piechota u was to black orki . Mają całe 4WS i 13 pkt za model z sv 5+, no i ten slot special .
Fakt, omijają przy tym najbardziej zgniłe i cuchnące dziury, takie jak karaz-a-karak, dobre dla szczurów do zamieszkania.
O to najlepszy fakt, że te krasie po ciemnej stronie mocy, niepotrafią nic utrzymać.Masz na myśli te same czarne orki, które, powadziwszy za sobą inne plemiona zielonoskórych przemierzają sobie swobodnie góry krańca świata ?
Omijają bo by niezdążyli podejśćFakt, omijają przy tym najbardziej zgniłe i cuchnące dziury, takie jak karaz-a-karak, dobre dla szczurów do zamieszkania.
Dzisiejszy dzień spędziłem na turnieju "COHORTEX" w Bydgoszczy u sąsiedniego klubu- XIII Kohorta. Graliśmy po 3 bitwy parami. Ja grałem tą rozpą, którą wstawiłem na forum, kolega chaosem: 2 magów 2 lev, power familiar i 2 scrolle, jeden na koniu, jeden na demonie. 5 knightów undiv, 5 maruderów na koniach, 7 furii , 5 screamerów, gig.
1sza bitwa: Trafiliśmy na Ziemka i Juniora Pasiaka, czyli Lizaki i HElfy na b. mocnych rozpach: Lizaki: biegacz, mag, 50 skinków, 3 kroxy, 6 terradonów, 3 salki, Elfy: 2 magów full wypas, 10 łuczników, 5 gołych silverów, 2 bolty, 4 charrioty,
Przebieg bitwy, lizaki do przodu, elfy czarują, i tak 6 tur, skinki zapluły giga, próbowaliśmy zdjąć bolce lataczami, ale zginęły:( Generalnie ja straciłem bolce i rakiete(tylko), kolega maga, maruderów, latacze giga, przeciwnik zdobył 2 ćwiartki i dodatkowe 100 pts za herosa(taki był scenariusz),Do walki z moimi klockami sie nie kwapili, nawet na hobgobliny , które odważnie wypruły do przodu nie zaszarżowało dosłownie nic(??) silverzy widocznie sie ich zlękli:))
Ostatecznie dostaliśmy 15:5.Nasi przeciwnicy wygrali turniej.
Druga bitwa:Jose i ANdrzej - dziwny sojusz TK i Dwarfów: prince, lich, 2 oddziały łuczników, klocek szkieli, klopa, 2 scorpiony i swarmy, dwarfy chyba runsmith i heros, 2 bolce, klopa, działo organki, 10 thunderów, 2 oddziały po 10 warriorów
straciłem machiny, poza tym klocek hobów... wynik, remis
Trzecia bitwa: Gobliny +_ bretka
Straciłem bolce i 1 klocek hobów, w sumie przeciwnik mało wymagający wygraliśmy 15:5
Ostattecznie zajęliśmy 7 mce na 12 par, czylio jak na 1szy turniej CHD nie tak źle, niestety sojusz z CH okazał sie mało skuteczny, nie współgraliśmy zbytnio, poza tym magia chaosu nic nie zrobiła.
Po turnieju jestem w 100% przekonany do szejka, pieknie zdejmował lance grali, spowalniał , ograniczał strzelanie, miodzio, bolce, coś tam robiły, ale tak 50:50, rakieta spox, error boyzów an turnieje już nie wezme, bo w sumie nic nie zrobiły.......
Ogólnie było ok, chciałbym zagrac na jakieś większe pts, żeby zagrać bykiem, no ale zobazcymy.
1sza bitwa: Trafiliśmy na Ziemka i Juniora Pasiaka, czyli Lizaki i HElfy na b. mocnych rozpach: Lizaki: biegacz, mag, 50 skinków, 3 kroxy, 6 terradonów, 3 salki, Elfy: 2 magów full wypas, 10 łuczników, 5 gołych silverów, 2 bolty, 4 charrioty,
Przebieg bitwy, lizaki do przodu, elfy czarują, i tak 6 tur, skinki zapluły giga, próbowaliśmy zdjąć bolce lataczami, ale zginęły:( Generalnie ja straciłem bolce i rakiete(tylko), kolega maga, maruderów, latacze giga, przeciwnik zdobył 2 ćwiartki i dodatkowe 100 pts za herosa(taki był scenariusz),Do walki z moimi klockami sie nie kwapili, nawet na hobgobliny , które odważnie wypruły do przodu nie zaszarżowało dosłownie nic(??) silverzy widocznie sie ich zlękli:))
Ostatecznie dostaliśmy 15:5.Nasi przeciwnicy wygrali turniej.
Druga bitwa:Jose i ANdrzej - dziwny sojusz TK i Dwarfów: prince, lich, 2 oddziały łuczników, klocek szkieli, klopa, 2 scorpiony i swarmy, dwarfy chyba runsmith i heros, 2 bolce, klopa, działo organki, 10 thunderów, 2 oddziały po 10 warriorów
straciłem machiny, poza tym klocek hobów... wynik, remis
Trzecia bitwa: Gobliny +_ bretka
Straciłem bolce i 1 klocek hobów, w sumie przeciwnik mało wymagający wygraliśmy 15:5
Ostattecznie zajęliśmy 7 mce na 12 par, czylio jak na 1szy turniej CHD nie tak źle, niestety sojusz z CH okazał sie mało skuteczny, nie współgraliśmy zbytnio, poza tym magia chaosu nic nie zrobiła.
Po turnieju jestem w 100% przekonany do szejka, pieknie zdejmował lance grali, spowalniał , ograniczał strzelanie, miodzio, bolce, coś tam robiły, ale tak 50:50, rakieta spox, error boyzów an turnieje już nie wezme, bo w sumie nic nie zrobiły.......
Ogólnie było ok, chciałbym zagrac na jakieś większe pts, żeby zagrać bykiem, no ale zobazcymy.
Uprzejmie donoszę (to chyba dobre miejsce) że przed chwilą w nowych aukcjach na allegro wypatrzyłem: 3 czapkowe blunderbusy i zdaje się command group.Nijlor pisze: (...), ah te czapki, już takich nie wyprodukują...
No to panowie, kto pierwszy...
Ta i plewne 4T na herosieALE TO TYLKO MY MAMY NA MNIEJ NIŻ 2000 PTS 10 LD z przerzutem(BSB)!!!!
Czytałem, że pierwotnie partnerem miał być chaos khorna.Nijlor pisze: Ostattecznie zajęliśmy 7 mce na 12 par, czylio jak na 1szy turniej CHD nie tak źle, niestety sojusz z CH okazał sie mało skuteczny, nie współgraliśmy zbytnio, poza tym magia chaosu nic nie zrobiła.
Może tu zazgrzytało - 2 magów na 4 sloty bohaterów to tak dziwnie.
W dodatku wtedy lepiej byłoby wziąć wtedy naszych czarnoksiężników, a chaos niechby wystawił coś konkretnego do walki.
Error boys to rzeczywiście nadmiar klimatu.
Hobgobliny z łukami są równie pożyteczne (znaczy się, bezużyteczne) a uwolniony slot można ciekawiej wykorzystać, ot, chociaż sprawdzić jak działa 5 czarnych orków z opcją po zęby.
Widzieliście może gdzieś figurki jakiejs firmy nie-gw która by sprzedawała figurki chaos krasi? Niezbyt dobrze konwertuję, a chciałbym tą armie zbierać. Blunderów da się kupić z MO, maszyny wszystkie też. Co jeśli chodzi o warriorów? Szukałem na Gildii Najemników, ale tam najlepsze figurki jakie znalazłem do tego celu to takie:
http://www.gildianajemnikow.pl/index.ph ... ukt&id=147
Pozdrawiam
http://www.gildianajemnikow.pl/index.ph ... ukt&id=147
Pozdrawiam
To są zwykłe krasie na tym linku co dałeś.
Najlepiej kupić nowych warriorsów krasnoludzkich, zrobić im te zamknięte hełmy z tych części pancerza co są w boxie, pomalować na czarno, no i dorobić czapki.
Najlepiej kupić nowych warriorsów krasnoludzkich, zrobić im te zamknięte hełmy z tych części pancerza co są w boxie, pomalować na czarno, no i dorobić czapki.