i tak dalej plewaTomash pisze:Icon Bearer z flail of skulls! Mniam!

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
z ta roznica, ze nie wezmiesz runicznego dwuraka - chyba...napoleon pisze:czy dotyczyłoby to również bsb dwarfów?
muahahahaha czyżby zasada: "rozpiska jest poprawna na wyjściu - ale nie musi być poprawna w trakcie tworzenie" ? gdyby zastosować analogię która jest podstawą tej "zasady" możnaby powiedzieć że wzięcie magicznego dwuraka przez krasnoludzkiego bsb jest legalneGobos pisze:ha, ja doskonale wiem, jak dziala run kragga, ale kladzie sie go nma dwuraka, ktorego bsb miec nie moze - choc w kontescie dyskusji o dlugobrodych rangerach nie mozna byc tego pewnym...
napoleon pisze:muahahahaha czyżby zasada: "rozpiska jest poprawna na wyjściu - ale nie musi być poprawna w trakcie tworzenie" ? gdyby zastosować analogię która jest podstawą tej "zasady" możnaby powiedzieć że wzięcie magicznego dwuraka przez krasnoludzkiego bsb jest legalneGobos pisze:ha, ja doskonale wiem, jak dziala run kragga, ale kladzie sie go nma dwuraka, ktorego bsb miec nie moze - choc w kontescie dyskusji o dlugobrodych rangerach nie mozna byc tego pewnym...bo dwurak runiczny to już nie dwurak
więc bsb może mieć dwuraka z master rune of kragg plus rune of cleaving (co daje mu siłę +3 :])
ale jest równocześnie bronią runiczną (czyli magiczną) a z tego tematy wynika że broń magiczna/runiczna nie liczy się jako brońGogol pisze:napoleon pisze:muahahahaha czyżby zasada: "rozpiska jest poprawna na wyjściu - ale nie musi być poprawna w trakcie tworzenie" ? gdyby zastosować analogię która jest podstawą tej "zasady" możnaby powiedzieć że wzięcie magicznego dwuraka przez krasnoludzkiego bsb jest legalneGobos pisze:ha, ja doskonale wiem, jak dziala run kragga, ale kladzie sie go nma dwuraka, ktorego bsb miec nie moze - choc w kontescie dyskusji o dlugobrodych rangerach nie mozna byc tego pewnym...bo dwurak runiczny to już nie dwurak
więc bsb może mieć dwuraka z master rune of kragg plus rune of cleaving (co daje mu siłę +3 :])
Nie do konca gdyż Mr. o. Kragg the Grimm ma w opiśie że Dwurak pozostaje dwurakiem a BSB dwarfów nie może takiego wykupić w żadnym wypadku nie może on posiadać broni dwuręcznej. Co innego gdyby ta runa miała opis if placed on a weapon this weapon uses 2 hands , strikes last and grants +2 S bonus.
odpowiedziałem w temacie o rangersachGogol pisze:Zasada kucia run jest z goła inna niż zasada kupowania magic itemów u innych ras i to chyba jest oczywiste. Przedmiot + runy = magiczny item.
brak przedmiotu + runy = nic , przedmiot + brak run = przedmiot. To zresztą nie zmieniło się w odniesieniu do poprzedniego booka dwarfów. Zresztą to jestładnie w booku opisane (w systemie trworzenia runicznych itemów).
Co do rozpiski legalnej w momęcie tworzenia to powiedz mi cwaniaku czy wpierw bierzesz cory czy generała ? Bo jeśli zaczynasz od generała to brak ci corów a jesli od corów to brak generała wiec raczej sobie nie pograsz