Kohortex 5-6.01.08 Master w Bydgoszczy
Doszly doszly , dzisiaj zrobie aktualke z rozpami...
A ja mam pytanie o ten zapis:
Rozpiska wysłana
Czy to oznacza, że mogę się rozstawić np. 5 cali od wroga i wpierwszej turze szarżować?Po wystawieniu pierwszego oddziału w swojej ćwiartce przeciwnik musi wystawić swój conajmniej 18 cali od przeciwnego oddziału.
Rozpiska wysłana
hmmmmm 18'' od wroga brzmi niezrozumiale??
swoja droga moze powinnismy calkowicie wziac ten scenariusz z 40k i dodac zapis minimum 6'' od srodka stolu i minimum 18'' od wroga. w tym scenariuszu jako pierwszy powinien wystawiac sie gracz ktory przegral rzuto wybor cwiartki/zaczynanie, gdyz jest to bonus a nie kara.
swoja droga moze powinnismy calkowicie wziac ten scenariusz z 40k i dodac zapis minimum 6'' od srodka stolu i minimum 18'' od wroga. w tym scenariuszu jako pierwszy powinien wystawiac sie gracz ktory przegral rzuto wybor cwiartki/zaczynanie, gdyz jest to bonus a nie kara.
Gajowy dobra mysl
Dalej nie czaje, wytłumaczycie mi przed bitwą
jesli nadalo nie czaisz to wejdz na forum 40k jakies i zapytaj jak dziala scenariusz Cleanse.
Gajowy pisze:
chyba raczej powinien znaleźć się ten zapis
Rozpy poki co te ktore dostalem - sprawdzone , ci ktorzy nie maja R niech wysla jeszcze raz - SUGEROWANY FORMAT HTML
P.S. Juz sie pojawil
P.S. Juz sie pojawil
moim zdaniem to jest troche bez sensu z tym ze gracz ktory przegral rzut wystawia 1 jednostke... duzo bardziej oplaca sie przegrac rzut i odepchnac przeciwnika, grajac defensem mozna w ten sposob spokojnie zyskac duzo wiecej niz bonus jaki wynika z zaczynania...
moim zdaniem wszystko bylo dobrze, gracz ktory wygral wybiera cwiartke lub zaczynanie i dodatkowo wystawia 1 oddzial, czyli normalnie, na logike to naprawde jest duzo lepsze, jak sie zacznie drugi grac zawsze moze wybrac lepsza cwiartke... najwiekszym bonusem jest wystawienie 1 oddzialu, a dodajac ten zapisek o tym ze przegrany wystawia 1 duzo bardziej oplaca sie rzut przegrac, co IMO jest bez sensu..
te 6 cali jak najbardziej, ale to wystawianie mi smierdzi...
moim zdaniem wszystko bylo dobrze, gracz ktory wygral wybiera cwiartke lub zaczynanie i dodatkowo wystawia 1 oddzial, czyli normalnie, na logike to naprawde jest duzo lepsze, jak sie zacznie drugi grac zawsze moze wybrac lepsza cwiartke... najwiekszym bonusem jest wystawienie 1 oddzialu, a dodajac ten zapisek o tym ze przegrany wystawia 1 duzo bardziej oplaca sie rzut przegrac, co IMO jest bez sensu..
te 6 cali jak najbardziej, ale to wystawianie mi smierdzi...
i wlasnie o to chodzi w tym scenariuszu, wybierz sobie lepsza cwiartke lub zaczynanie ale na pewno nie wystawisz sie jako pierwszythurion pisze: w ten sposob spokojnie zyskac duzo wiecej niz bonus jaki wynika z zaczynania...
w oryginalnym scenariuszu jest tak ze po rozstawieniu rzuca sie kto zaczyna gre.
to moze wprowadzic zasade ze jak sie wygra to albo sie decyduje czy sie zaczyna/ ktora sie ma cwiartke/ wystawia 1 oddzialGajowy pisze:i wlasnie o to chodzi w tym scenariuszu, wybierz sobie lepsza cwiartke lub zaczynanie ale na pewno nie wystawisz sie jako pierwszythurion pisze: w ten sposob spokojnie zyskac duzo wiecej niz bonus jaki wynika z zaczynania...
w oryginalnym scenariuszu jest tak ze po rozstawieniu rzuca sie kto zaczyna gre.
cos jak 3 bonusy z czego wygrywajacy ma 2...
np wygrywajacy bierze 1 oddzial
potem przegrany zaczynanie
a wygrywajacy cwiartke...
to nie jest 40tka, tutaj nie ma takiej mobilnosci jak tam... jak ci defens podepchnie jakis smiec i ustawi sie w przeciwleglym rogu to za chiny nie wygrasz, a chyba nie o to tu chodzi...
pamietaj ze masz do tego smiecia 18'' i albo zaczynasz albo wybrales sobie "ladniejsza" cwiartke (chociaz teraz jest juz tylko 0,2 )
ja mam, odezwij sie na ggKoszo pisze:Mam ogromną prośbe. Brakuje mi 4 graili i 10 łuczników. Jest w stanie ktoś poratować? Byłbym bardzo wdzięczny.
Jak coś to na priv.
i koniecznie zadzwon dzien przed turniejem pod wieczor.