Proszę o deklaracje jako odpowiedzi w tym poście, a w przyszły weekend ruszymy z kanałem na Discordzie (tam będziemy prowadzili ligę)
Zasady:
1. Gramy 6 gier, jedną grę w przeciągu 2 tygodni. Start ligi 22 października (niedziela) stąd pierwsza kolejka potrwa do 5 listopada
2. Skoro liga to gramy na punkty ligowe. 3 punkty za zwycięstwo, 1 punkt za remis, przy czym wyniki 10:10, 11:9 i 12:8 uznajemy za remis. Przy równej liczbie punktów w trakcie sezonu decydują małe punkty, a na koniec sezonu bezpośredni pojedynek lub, przy kilku graczach z tą samą liczbą punktów, mini tabela
3. Wykorzystujemy potencjał Warhalla! Każdą grę można grać inną rozpą, a nawet różną armią. Można szlifować rozpy, sprawdzać jak się gra innymi armiami. Pełna dowolność. Technicznie robimy to tak, na starcie ligi każdy wysyła normalnie rozpę, nazwijmy ją startową. Pierwszą grę gramy rozpami startowymi, a kolejne kolejki jakimi chcemy. Dwóch graczy porozumiewa się między sobą i wymieniają rozpami jak im wygodnie. Jesteśmy dorośli i nie gramy na pieniądze, mam nadzieje, że kłótni nie będzie... Jeśli z jakichkolwiek przyczyn nie uda się graczom porozumieć, to wysyłają rozpy do mnie (Komisarza Ligi) i ja rozsyłam do graczy. A jeśli nawet to zawiedzie, to gracze w danej parze grają rozpami startowymi.
4. Format klasyczny - 4500 pkt. Dopuszczamy armie z suplementów i giganty.
5. Jeśli będą aktualizacje Army Booków, to będziemy grali na nowe, zaktualizowane zasady
6. Scenariusze będą określone z góry, rozstawienie każdorazowo będzie losowane. Teren też będzie losowany
7. Oceny modelarki nie będzie
Proszę o Wasze pytania/komentarze. Bardzo ciekawy jestem jak duża jest w PL społeczność graczy Warhallowych, czy zbierze się grupa 7 chętnych.