[Warszawa] MeowMaster! 2024 | 23/24 listopada

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: [Warszawa] MeowMaster! 2024

Post autor: swieta_barbara »

Jorkstra pisze: 13 paź 2024, o 11:401. Nie mamy tego potwierdzonego oficjalnie, ale istnieje większe niż mniejsze prawdopodobieństwo, że zmiany w T9A będą ogłaszane nie jak do tej pory w czwartek, ale w poniedziałek/wtorek. Dzięki temu już mogę powiedzieć, że na naszym Masterze gramy "na nowe" nawet jeśli Rules Update wejdzie na kilka dni przed Masterem
Team nie dał rady się spiąć, jest przesunięcie na wtorek, ale niestety na późniejszy:
https://community.the-ninth-age.com/new ... 024-11-07/
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

jak wygląda harmonogram imprezy, bo nie widzę

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Tak przy okazji to ja poproszę o odpowiedzi do ankietki jak najbardziej także dla tych co ich Macki ominęły: https://forms.gle/JfDsG3nRidpuEdzF9
Obrazek

Awatar użytkownika
Jorkstra
Wałkarz

Post autor: Jorkstra »

Marek G pisze: 7 lis 2024, o 14:56 jak wygląda harmonogram imprezy, bo nie widzę
Harmonogram "klasyczny". Dodałem w pierwszym poście i jeszcze raz tutaj

Harmonogram Imprezy

Sobota
08:30 otwarcie sali
9:00 - 12:30 1 bitwa
12:30 - 13:30 obiad
13:30 - 16:30 2 bitwa
16:30 - 19:30 3 bitwa

Niedziela
9:00 - 12:00 4 bitwa
12:00 - 13:00 obiad
13:00 - 16:00 5 bitwa
16:00 - 16:30 rozdanie nagród
Klub MeowWay! Warszawa

Awatar użytkownika
Jorkstra
Wałkarz

swieta_barbara pisze: 7 lis 2024, o 11:09
Jorkstra pisze: 13 paź 2024, o 11:401. Nie mamy tego potwierdzonego oficjalnie, ale istnieje większe niż mniejsze prawdopodobieństwo, że zmiany w T9A będą ogłaszane nie jak do tej pory w czwartek, ale w poniedziałek/wtorek. Dzięki temu już mogę powiedzieć, że na naszym Masterze gramy "na nowe" nawet jeśli Rules Update wejdzie na kilka dni przed Masterem
Team nie dał rady się spiąć, jest przesunięcie na wtorek, ale niestety na późniejszy:
https://community.the-ninth-age.com/new ... 024-11-07/
Obrazek
To raczej dobrze, czyli z tego co piszesz na Masterze gramy na te zasady, które obowiązują obecnie i będą obowiązywały na turniejach przed Masterem w Gdańsku i Krakowie. Będzie więcej czasu, żeby się ograć i zrozumieć obecne zasady (co przyznaję czasami jest ciężkie)
Klub MeowWay! Warszawa

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jorkstra pisze: 7 lis 2024, o 21:02To raczej dobrze, czyli z tego co piszesz na Masterze gramy na te zasady, które obowiązują obecnie i będą obowiązywały na turniejach przed Masterem w Gdańsku i Krakowie. Będzie więcej czasu, żeby się ograć i zrozumieć obecne zasady (co przyznaję czasami jest ciężkie)
Stary, nawet nie wiesz jaka to ulga, że to piszesz. Od tygodnia strach przed Waszą/polską reakcją blokował niektóre decyzje. Dzięki!

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Też odczułem komfort jak już wiem, że zasady będą bez zmian :). Dobrze, że została poprawiona komunikacja co i kiedy wchodzi, sporo to ułatwia ludziom, którzy nie śledzą wątków forum T9A. Tak trzymać :).

Mała uwaga:. dajcie 15 min przerwy między bitwami 2 i 3, bo to jest nieuniknione :). Najchętniej widziałbym 3:15 na bitwę, no ale teraz się szybciej gra chyba.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Hotel zarezerwowany. Wpisowe zapłacone.
Salamandry gotowe na podbój Pruszkowa :mrgreen:
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Jak będziemy grać na Secondary Objective? Co rundę losujemy 1 z 3 czy jeszcze jakoś inaczej?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jorkstra
Wałkarz

Deploymenty i Primary Objectivy klasycznie rozpiszemy. Zapewne w weekend 16 listopada

Secondarki gracze losują przed bitwą, bo to już są itemy i kwestia kompozycji armii
Klub MeowWay! Warszawa

Awatar użytkownika
Jorkstra
Wałkarz

I jeszcze ważne info. Zamawiamy obiady klasycznie: mięsne i bezmięsne. Jeśli ktoś chciałby bezmięsny, to poproszę o info na prv/msg/disco/tel/jakkowliek
Klub MeowWay! Warszawa

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Jorkstra pisze: 11 lis 2024, o 20:38 Deploymenty i Primary Objectivy klasycznie rozpiszemy. Zapewne w weekend 16 listopada

Secondarki gracze losują przed bitwą, bo to już są itemy i kwestia kompozycji armii
Dziś już czwartek i w sumie zostały 2 dni do mastera.
Jak wygląda kwestia paringów, rozpisek oraz losowania primary z deploymentami ???

Awatar użytkownika
og_wolf
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: og_wolf »

Odpowiedź na powyższe zostawię Jorkstrze, za to zadam inne pytanie.

Jak tam wam idą wpłaty? Sporej części brakuje. Zachęcam do przyspieszenia oraz do przesyłania list do NR! A jeśli ktoś wie, że niestety nie dotrze to proszę się wypisać z NR. Mogę tylko zgadywać, że bez tych elementów Jorkstra będzie miał problem z zrobieniem paringów. :(
Discord: og_wolf#6365

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

og_wolf pisze: 21 lis 2024, o 10:14 Odpowiedź na powyższe zostawię Jorkstrze, za to zadam inne pytanie.

Jak tam wam idą wpłaty? Sporej części brakuje. Zachęcam do przyspieszenia oraz do przesyłania list do NR! A jeśli ktoś wie, że niestety nie dotrze to proszę się wypisać z NR. Mogę tylko zgadywać, że bez tych elementów Jorkstra będzie miał problem z zrobieniem paringów. :(
A to nie jest już jakoś po terminie z wplatami ? Bo rozpiski to wiem, że do dzisiaj do północy.
@Jorkstra - na podstawie wpłat jakie masz zrób porządek w NR bo podejrzewam, że jedno z drugim się chyba nie pokrywa :)

Awatar użytkownika
Jorkstra
Wałkarz

Pełny harmonogram poniżej wraz z deployami i scenami

Sobota
08:30 otwarcie Sali
09:00 – 12:30 I bitwa - Forage & Plunder + Bottleneck
12:30 – 13:30 obiad
13:30 – 16:30 II bitwa - Breakthrough + Frontline Clash
16:30 – 19:30 III bitwa - Spoils of War + Refused F lank
Niedziela
09:00 – 12:00 IV bitwa - Hold the Center + Cornerstone
12:00 – 13:00 obiad
13:00 – 16:00 V bitwa - Secure Target + Spearhead
16:00 – 16:30 rozdanie nagród, pożegnania i uściski

Powiem tak, w każdym środowisku są jacyś spóźnialscy i nieogary, w naszym też, ale kochamy wszystkich i chcemy żeby każdy się dobrze bawił, więc czekamy i nikogo nie wywalamy za brak terminowości :D

Widzimy się już za parę godzin. Mamy przygotowane naprawdę fajowe, nietypowe rzeczy obok, oczywiście bitew i rozgrywek

Ujawniając nieco rąbka tajemnicy. Będzie konkurs dodatkowy w trakcie rozgrywek i głośnie i wyraźne WAAAAAAAAAAAAAAGH graczy zielonych nie będzie jedynym okrzykiem na sali

Jeszcze dziś będą paringi, ale sumiennie czekamy do północy
Ostatnio zmieniony 22 lis 2024, o 00:58 przez Jorkstra, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub MeowWay! Warszawa

Awatar użytkownika
Jorkstra
Wałkarz

Listy opublikowane

Paringi porobione

Niestety New Recruit ma wgrane jeszcze stare słowniki i nie mogę wpisać deploymentów i scenariusza, więc napisałem powyżej, a każdy z graczy otrzyma szczegółowy harmo w welcome packu.

Do zobacznia na miejscu!

:mrgreen:
Klub MeowWay! Warszawa

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Pirrus, dla Ciebie turniej zaczyna sie o 1630 w niedziele... :D
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Gasior pisze: 22 lis 2024, o 00:55 Pirrus, dla Ciebie turniej zaczyna sie o 1630 w niedziele... :D
Przecież to sie nawet na stole w linii nie mieści, a gdzie jeszcze tereny.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Serdeczne dzięki za udanego mastera! :-) i gratulacje dla organizatorów i podziękowania dla cierpliwych przeciwników. Zagrałem 5 razy na pluton egzekucyjny, a mimo wszystko spoko poszło :-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Dzięki było super. Maty, tereny mapki na stołach, wszystko, co potrzeba. Dzięki dla Matveya za sędziowanie na najwyzszym poziomie.

Dzięki za organizację, fajnie, że jest Master w okolicach Wawy. Mam nadzieję, że za rok też będzie. Nie wiem, dlaczego ludzie nie grają masowo w 3.0. Super system, poza chwilowym lekkim niezbalansowaniem.

ODPOWIEDZ