HE 2250
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
to ja czegos nie wiem??
to lance tez latają?
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
jeden z lepszych (niedorzecznych) tekstów theoryhammera jaki wyczytałem na tym forumVanirh pisze:smok nie ma ASF, więc wpadnie taki turbo gral z BsB i Lorde, to będzie dupa, bo kolo się wyłoży a smok z nim...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
brakuje mi jeszcze informacji ze smok bedzie szarzowany przez 4 lance - kazda z innej strony
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
- Loremaster
- Oszukista
wiesz to gracz HE ma 3 Rbt i łuczników więc to Ty musisz się bardziej do niego pchac niż on do Ciebie, założenie że to Ty szarżujesz jest bardzo optymistyczne ale nie prawdziwe, bo ze smokiem w armii który taktycznie daje dużo przewagę to HE będą częściej szarżowały a zasięg mają ten sam.Vanirh pisze:to będzie standart, a traficei na bretonie i przejedzie po was, a lord zostanie na końcu sam,ASF to jedno a s3 to drugie, bo jak wpadnie lanca w chariota, to uderzy 2 obsługantów i wsio, a dragoni zostaną rozsmarowani bo trafią na 4+ zranią na 4+ zadadzą te 2-3 rany i na 2+ bretończycy sięwyratują i co dalej? jak wypłacą te swoje ataki to co zostanie z dragonów? chariotów? orzełków(jak wpadną pegazy)?
Smoka nie zaszarżujesz jak coś to smok Ciebie.
A Dragon Princes wszystko orócz Grali trafiają na 3+, a jak zaszarżują to takie 11A na 3+ raniące na 2+ dużo daje
Jednym słowem nie znasz realiów gry w WFB i żyjesz w jakimś błednym myśleniu, no chyba że Twoje lance mają M11 i widzenie 360 stopni
Loremaster, zapomniałeś, że one jeszcze umieją latać ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
wszyscy wiedza ze smok nie ma ASF - ameryki tym stwierdzeniem nie odkryles.
ten smok nawet bez ASF jest strasznie mocny.
ale i tak to zazwyczaj smok bedzie szarzowal..
mozemy sie dalej licytowac: Ty zatrabisz.. smok bedzie miał M6.. a ja odegne Twoje szarze orłami i wpadne smokiem w bok.. a DP w tyl - naprawde teoretyzowac mozna jeszcze dlugo.. tylko powiedz jaki to ma sens?
ten smok nawet bez ASF jest strasznie mocny.
ale i tak to zazwyczaj smok bedzie szarzowal..
mozemy sie dalej licytowac: Ty zatrabisz.. smok bedzie miał M6.. a ja odegne Twoje szarze orłami i wpadne smokiem w bok.. a DP w tyl - naprawde teoretyzowac mozna jeszcze dlugo.. tylko powiedz jaki to ma sens?
Cały czas zastanawiam się nad 1 wariantem w 1 poście.
Loremaster:
- Wiem że Amulet of Light bardzo się przydaje, ale nie wiem jak go wcisnąć. Może mi powiesz??
- Shadow Warior - no mogę wyrzucić
-Czempiona na DP nie mogę bo ma Silverskeina, a to w armiach ofensywnych jest musem ( przynajmniej moim zdaniem)
-muzycy w DP, jak mi znajdziesz pkt na bolca to też mogę wyrzucić, choć czasami się przydają.
Vanirh: Taki smok zamiata całą bretę.
Loremaster:
- Wiem że Amulet of Light bardzo się przydaje, ale nie wiem jak go wcisnąć. Może mi powiesz??
-Czempiona na DP nie mogę bo ma Silverskeina, a to w armiach ofensywnych jest musem ( przynajmniej moim zdaniem)
-muzycy w DP, jak mi znajdziesz pkt na bolca to też mogę wyrzucić, choć czasami się przydają.
oj Asassello.
Nie czujesz ducha tej gry, przeciez napinanie sie na necie nt zajebistosci wlasnej armii to element nie mniej wazny niz dostawanie w dupe na turniejach ;p
Nie czujesz ducha tej gry, przeciez napinanie sie na necie nt zajebistosci wlasnej armii to element nie mniej wazny niz dostawanie w dupe na turniejach ;p
jedni sie napinaja i dostaja po dupie.. a inni graja i sie dobrze przy tym bawiaTruePunk pisze:oj Asassello.
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
co nie zmienia faktu, ze powinienes uszanowac, ze Vanirh czerpie przyjemnosci z innych elementow hobby niz Ty ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
ach.. no tak.. tolerancja ponad wszystko.TruePunk pisze:co nie zmienia faktu, ze powinienes uszanowac, ze Vanirh czerpie przyjemnosci z innych elementow hobby niz Ty
wiec chciałbym serdecznie przeprosic ze nie pozwalam ludziom sie napinac i wychwalac ich super armii
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
tak samo przepraszam za ten offtop
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdrawiam
a ja kiedyś widziałem jak DE dokopały WE...
no i??
no i??
- Loremaster
- Oszukista
wywalasz Shadow Warriora i masz amulet of light i 4 punkty w zapasie.Paku pisze:Cały czas zastanawiam się nad 1 wariantem w 1 poście.
Loremaster:
wywalasz orzełka jednego(50) dwóch muzyków(20), i jednego Dragon Prince'a(30) i masz punkty na bolca.
Wiem że 5 to nie 6 , ale 5 z sztandarem i war bannerem. radzi sobie świetnie a moim zdaniem posiadanie dodatkowego bolca jest dużo lepsze i bardziej uniwersalne niż jeden elf z T3 As2+. Da Ci to naprawdę dużego kopa w strzelaniu.
Paku, opcje którą Ci podał Buckh.., eee Loremaster
jest naprawde dobra. Talizmanik sie przydaje, nie zablokuje Cię żadna banszetka z BSB (no przynajmniej jeszcze), treeman nie rzuci nagle 3 wardy, podobnie driady, ogólnie to tylko 15 pkt a jest wearte troszke wiećej. Bierz koenicnzie.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
ja bym się modlił o KB na smoka od mojego lordaKosa pisze:na bretonie to jest własnie smok, ciezko jej ruszyć smoka, a takiego bydlaka to już w ogóle, tylko modlic się o wiadro wardów
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
a to juz co innego jest ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
1 Rospa,
Lord, Star Dragon, Lanca, Karwsze Ochrony, Pancerz Caledora, Amulet of light = 621pkt.
Mag, 2 DS = 140pkt.
2* 10 łuczników = 220pkt.
2 Repear Bolt Thower =200pkt.
2 Eagel = 100pkt.
6 Dragon Princów, FCG, Ellyrian Banner, Skeinssilver =270 pkt.
6 Dragon Princes, muzyk, sztandarowy, War Banner = 230 pkt.
5 Shadow Wariorów = 80pkt.
1 Lion = 140 pkt.
1 Lion = 140 pkt.
5 Ellyrianów, łuki i dzidy = 105pkt.
Razem: 2246 pkt.
Rozpiska optymalna i ostateczna.
Jednostki do bicia i szachowania( z tym że mam zazwyczaj wiekszy move a więc zepchnę wroga): Lord, 2 Lion Charioty,2*6 DP
Jednostki strzelające:20 łuczników, 2 bolce, 5 SW, 5 Ellyrianów
Jednostki do zdejmowania maszyn i przeszkadzania: 2 Eagle, Ellyriani, SW
Ochrona magiczna kiepściutka ale ogólny zamysł jest taki że wrób ma sobie zbytnio nie poczarować.
Lord, Star Dragon, Lanca, Karwsze Ochrony, Pancerz Caledora, Amulet of light = 621pkt.
Mag, 2 DS = 140pkt.
2* 10 łuczników = 220pkt.
2 Repear Bolt Thower =200pkt.
2 Eagel = 100pkt.
6 Dragon Princów, FCG, Ellyrian Banner, Skeinssilver =270 pkt.
6 Dragon Princes, muzyk, sztandarowy, War Banner = 230 pkt.
5 Shadow Wariorów = 80pkt.
1 Lion = 140 pkt.
1 Lion = 140 pkt.
5 Ellyrianów, łuki i dzidy = 105pkt.
Razem: 2246 pkt.
Rozpiska optymalna i ostateczna.
Jednostki do bicia i szachowania( z tym że mam zazwyczaj wiekszy move a więc zepchnę wroga): Lord, 2 Lion Charioty,2*6 DP
Jednostki strzelające:20 łuczników, 2 bolce, 5 SW, 5 Ellyrianów
Jednostki do zdejmowania maszyn i przeszkadzania: 2 Eagle, Ellyriani, SW
Ochrona magiczna kiepściutka ale ogólny zamysł jest taki że wrób ma sobie zbytnio nie poczarować.