Bandy w Mordheimie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Oficjalne bandy zostały podane w erracie przez SG, nie są wymysłem sędziów na turniejach.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

DE również mogli przypłynąć do Mordheim <jak Piraci> nie od dziś wiadomo, że ich bandy grabieżcze opływają cały świat, ja nie mówię tutaj o całej armii, ale jakiś mały statek zwiadowczy czemu nie
Ciekawe jakby wpłynęli w głąb lądu przez obstawiony żołnierzami np Reik

400totochtin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 400totochtin »

Wpław.

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Post autor: Anioł »

Witam.

DE wpłynęły by po np. Reiku tak samo jak Piraci, no chyba, że Ci ostatni znaleźli się w Mordheim skacząc ze spadochronów ...

Zmieniając temat: czy ktoś widział jakieś fajne figurki, które mogły by posłużyć za Kislevitów ?? Jak tak i pamięta linki czy firmę byłbym zobowiązany.

Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Voltar gdzieś tu pokazywał świetne figsy do jakiegoś systemu historycznego.

Ja mam zwykłe z WFB, może nie są jakieś powalające, ale nie są takie złe.

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Na stronie Wargamera jest sporo figurek historycznych, również w klimatach kozackich, ale niewiele potrafię o nich powiedzieć poza tym, że są ;):

http://www.wargamer.pl/index.php?catId=369
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Post autor: Anioł »

Witam.

No właśnie ja mam ze zwykłego WFB + parę ,,samorubek" :D.
Ale potrzebuje paru jakiś konkretnych do konwertowania no i brak miśa.....

Dzięki za link :D

Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

brak miśa.....
To rzeczywiście mały problem, tym bardziej, że oryginalny misio mordheimowy był umieszczony, w drodze wyjątku (choć large target), na podstawce 25x25, a inne misie na takowej się już nie mieściły (miś WE z V edycji - podstawka kawaleryjska, miś cara Borysa - bodajże monster base).

Może w Reaperze coś się znajdzie?
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

400totochtin

Post autor: 400totochtin »

Miś "Tzara" jest zajobysty. Swietnych kislevitów mozna zrobic z Kossarów.

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Kozackie te figurki, tylko ceny trochę odstraszają, gdyby była możliwość zakupu blistrów po np 2-3 modele to by się opłacało.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Niestety to jest ich wada... za te 126 zł kupujemy od razu 30 figurek danego rodzaju :shock:, tymczasem jedynie mieszanka (np. kilku muszkieterów, kilku gości z berdyszami itp.) miałaby rację bytu.

P.S. Mocną stroną Old Glory Miniatures jest ich różnorodność - wszystkie epoki, niezliczone kategorie - nawet "frenzied mobów" mają tyle, że mordkowy zestawik wysiada ;):

http://www.wargamer.pl/index.php?catId=414
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Co do misia, to w Reaperze powinno się znaleźć. Mają sporo niedźwiadków.

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Myślałem, że za 126 zł jest 5-6modeli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

W sumie to do końca nie wiadomo :-k... Chyba 30 (przy każdym zestawie jest np. "30 foot figures"), ale pewnikiem to atak klonów, czyli każdy z powiedzmy 6 wzorów powtarza się 5 razy...
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Tak czy siak faktycznie się opłaca, ale masz rację lepszym rozwiązaniem byłaby mieszanka figurek i wówczas za 126 zł miałoby się gotową bandę do Mordheim.
Obrazek

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Miśka zawsze można ściągnąć z MO.

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

ale te figsy, IMO, sa troszke za male - po pierwsze inna skala (25mm a nie 28) po drugie sa po prostu mniejsze (szczuplejsze i bardziej..hmm..filigranowe) - takie odnioslem wrazenie bywajac na Wilczej

to taka przypadlosc historycznych bitewniakow :)

Aniol> a slyszales o piratach "rzecznych" :) piraci to nazwa umowna i nie musi kojarzyc sie z automatu z morzami i oceanami..a DE wplywajace tak sobie do srodka Imperium (czy w jakikolwiek sposob przemieszczajace sie po Imperium) to dosc abstrakcyjny pomysl - ze o szukaniu nowych (pojedynczych) rekrutow (w trakcie kampanii) tej rasy nie wspomne (jak wiadomo DE przesiaduja w karczmach na traktach w okolicach Mordheim i siedza w lasach czekajac na angaz do bandy)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtku

Post autor: Wojtku »

mecenasik pisze: ..a DE wplywajace tak sobie do srodka Imperium (czy w jakikolwiek sposob przemieszczajace sie po Imperium) to dosc abstrakcyjny pomysl - ze o szukaniu nowych (pojedynczych) rekrutow (w trakcie kampanii) tej rasy nie wspomne (jak wiadomo DE przesiaduja w karczmach na traktach w okolicach Mordheim i siedza w lasach czekajac na angaz do bandy)
zniszczyłeś moje dzieciństwo :cry:

:wink:
Obrazek

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

Wojtku pisze:
zniszczyłeś moje dzieciństwo :cry:

:wink:
a kto mowil ze bedzie latwo :)

fajny ten misio z Reapera (dzieki za link Asassello) ale czy on nie musi byc na podstawce 40x40? IMO ciezko go chyba tez byloby przekonwertowac na pozycje ataku (stojacy) tak zeby go upchac na mniejsza podstawke

jak przerobic Imperialnych milicjantow :) na Kislevitow bylo wieki temu w WD - troche GSu i wyszla calkiem fajna banda (mam wszystkie - nawet te z czasow przed wydaniem samej gry i zielonych podstawek :) - WD z artykulikami do Mordki wiec jak ktos cos chcialby to dajcie znac)

ODPOWIEDZ