taka armijke bretki popełniłem

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Wrażenia po turnieju:)

Brettonia nie jest taka łatwa w prowadzeniu, jak sie mysli.
Trzeba uważenie wystawiać jednostki - to połowa sukcesu.
Nie zaczynamy,dlatego lepiej zeby nie narązac je na zbyt mocny ostrzał.
druga czescia jest odpowiednie ustawienie naszych lanc - pierwszy ruch.

Reszta jest w miare prosta, niestety ja musze tez obliczac - ilu strace rycerzy ;) moze u mnie i save na 2+ jest ale ward to chyba na 8+... bo na palcach jednej ręki mogłem policzyc wardy, ktore zdałem w 3ch bitwach.

1) TK. pochowany po kątach ukazałem przecienikowi jedna lance, a strzelaj :P
oczywiscie maszyny w tej bitwie pokazały klase i łacznie zadanych ran mielismy 0 z jednej i z drugiej strony. po pierwszych niepowodzeniach - moj ruch i pokazałem wszystko co miałem wczesniej sprytnie ukryte.
kilka szarz i przecienik uwięził mi 2 jednostki.
Moja tura - i posprzatałem stół - poniej tylko czekajac na wykopki.
przecienik dosc słaby, słabe miał rzuty, 20-0

pierwszy stól i Skaveni Sola
jak już napisałem wczesniej mozna było spotkac kilka armii mocnbiej wyżyłowanych od mojej.
Elektrikulum. :)
Szachy, szachy, jego słabe rzuty na magie(choc pozdejmował moje najwazniejsze jednostki)
moje słabe na save i zdany jeden jedyny ward w bitwie ...)
Trebush pokazał "klase" wyciagnał maga z oddziału (jedyny na 4+ z tego oddziału i ranił - aaaa zadałem jedna rane :/

ogolnie 9-11 straciłem sporo pkt w ostatnich turach, pozwoliłem na szarże niemozliwa ;) byłoby na odwrót :P ale ja ma dobre serce, a Kuba bardziej by sie nadymał za ten 1 pkt obciety na malowaniu

trzecia bitwa i znany mi Reaper.
Albo mamy chellenge albo fatum i trwfiamy na siebie
poczatkowo przestraszyłem sie ilosci fanatykow+doom divera+rock lobby)
ukryłem najwazniejsze klocki przed ostrzałem
Nie powinienem - Reaper wystawiał idealnie obok siebie i maszyny i
fanatykow.
przez co wyciagnałem jednych moim fastem (ktory to znalazł juz stałe miejsce w mojej rozpie) a drugie zdjałem pegazami.
Jedyna siła jego armii to gobliny. zdażyłem je w tej bitwie znienawidziec.
pomimo sporych strat - wyczysciełem stół. i zdobyłem 20p
dało mi to 3cie miejsce na najlepszego generała i ostatecznie 4 miejsce w turnieju.
Zdopingowało mnie to do odnowienia brettoni (maluje ja a co:P) oraz zrobienia podstawek pod cała armie.
bedzie TT, ale beda i pkt, ktorych zabrakło mi na tym turnieju do zajecia odpowiedniego miejsca do moich umiejetnosci ;)

a na poważnie :) , jak na pierwsze bitwy brettonia, pierwsza rozpiske i wogole lans. niezłe miejsce

tak na zakończenie:
jak pisałem znalazło sie kilka bardziej zgietych rozpisek, przy ktorych jednak wypadłem blado:
1) to Janek, choc nie radziłby sobie z jakimis magami Sola, czy Foytowym zestawem, to jednak na zwykłe armie miał PG
2) Łukasz Dudzic i ten jego cyrk pegaziany argh
3) Solo i elekrtikulum

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

zafael pisze: tak na zakończenie:
jak pisałem znalazło sie kilka bardziej zgietych rozpisek, przy ktorych jednak wypadłem blado:
1) to Janek, choc nie radziłby sobie z jakimis magami Sola, czy Foytowym zestawem, to jednak na zwykłe armie miał PG
2) Łukasz Dudzic i ten jego cyrk pegaziany argh
3) Solo i elekrtikulum

No z Fojtem\Solem grałbym na remis. Co do twojego miejsca to nic niezwykłego imo, przecież to Ty jesteś Pogromcą Graczy :wink: .
Na serio będziesz brete przemalowywać??

Pozdro

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

To ze zacznie to na bank.
Ale poczekaj az skonczy ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

1) z tym pogromca graczy to kiedys zazartowałem, nie sadziłem ze ludzie jeszcze o tym pamietaja :)
2) Ciezko grac na remis z elektrowania majac 2 DD
IMO szukałbym w szarzach pkt za to co straciu sie w magii
3) przemalowalem 10 knechtow, oraz kilka koni

Nikt nie powiedział ze bede robił to gruntownie...
zachowaja w wiekszosci takie ciapkowate kolory... ale porawie te beznajdziejne i ugrywalnie te srednie.

Czy beda super sie prezentowac - raczej na TT
w sobote mam zamiar zrobic 20 podstawek.
Na 19/20 stycznia miec cała armie na 2,5k przemalowana z podstawkami

ODPOWIEDZ