W ramach kombinowania, wykombinowałem coś takiego. Jutro to na Imperium przetestuje i (jak nie będzie mi wstyd) to napisze z jakim efektem.
BTW czy ktoś testował maga na jednorożcu??
2200 Pts - Magiczna Armia
Glamourweave Spellweaver on Unicorn
General; Glamourweave; lv 4
Stone of the Crystal Mere
Ranu's Heartstone
Dispel Scroll
Spellsinger lv 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Spellsinger lv 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Noble
Battle Standard
Oaken Armour
8 Dryads
8 Dryads
8 Dryads
10 Glade Guard
3 Treekin (Eldar)
10 Wardancers (Bladesinger)
5 Wild Riders (Standard; Musician)
1 Treeman @ 285 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 59
Jeszcze wyjasnie że BSB siedzi w wardencerach a duzy mag (przynajmniej na poczatku) w Wildach. Potem się zobaczy
2200 WE - mocno magiczna
Srednio to jakos widze. Malo dobrych jednostek ofensywnych. Zamiast treekinow i orla lepiej 2gi treeman albo waye plus kolejni arcehrzy/wildzi/tancerze. Czy unicorn to dobry pomysl? Fakt ze ma 2 at z sila 6, mr 2 ale kosztuje jakies extra 70 pkt = prawie oddzial driadek.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Unicorn kosztuje 65 i raczej traktuje go jako ochrone dla maga niz jednostke ofensywną (chociaż od biedy może w coś wpaść).
Z TreeKinów nie zrezygnuje, bo właśnie jestem na etapie docierania ich. Wiem że troche mnie mało ale TreeKiny + Treeman + dryady to naprawde świetna kombinacja.
Ogólnie znany jestem z bardzo dziwacznych rozpisek więc ta niewiele odbiega od moich standardów.
Zobacze jak mi się jutro sprawdzi (szykuje sie na turniej w Gdyni, więc to bedzie test)
Z TreeKinów nie zrezygnuje, bo właśnie jestem na etapie docierania ich. Wiem że troche mnie mało ale TreeKiny + Treeman + dryady to naprawde świetna kombinacja.
Ogólnie znany jestem z bardzo dziwacznych rozpisek więc ta niewiele odbiega od moich standardów.
Zobacze jak mi się jutro sprawdzi (szykuje sie na turniej w Gdyni, więc to bedzie test)
WE nie mają mocnych rozpisek magicznych:P Chociaż sam taką kilka razy grałem (no, Unicorna nigdy nie wystawiałem).
Treekiny - na Imperium raczej się nie sprawdzają, chyba, że masz jakiś dobry, szybki plan na wyłączenie maszyn. Druga sprawa to taka, że ostatnio postanowiłem używać ich tylko, jeśli sloty rare są zapełnione tylko treemanami (czyli wyszło na to, że używam ich poniżej 2k). Na Imperium radziłbym zamienić na warhawki.
Spellweaver - jeździec5+, ward3+ --> na luzie może ci podarować drugą, nawet trzecią szansę na IF wpadające w niego, byle missle nie jest taki straszny. Chociaż koszt 85 pts, pięc punktów więcej i masz już małą grupkę obronną, która dodatkowo chroni cię przed maszynami (oczywiście lepiej więcej niż 5wd). Doczytałem teraz, że do Wildów go chesz dać, ale ich jest pięciu, jeden padnie i dupa.
Łuczników jakoś tak za mało.
Treekiny - na Imperium raczej się nie sprawdzają, chyba, że masz jakiś dobry, szybki plan na wyłączenie maszyn. Druga sprawa to taka, że ostatnio postanowiłem używać ich tylko, jeśli sloty rare są zapełnione tylko treemanami (czyli wyszło na to, że używam ich poniżej 2k). Na Imperium radziłbym zamienić na warhawki.
Spellweaver - jeździec5+, ward3+ --> na luzie może ci podarować drugą, nawet trzecią szansę na IF wpadające w niego, byle missle nie jest taki straszny. Chociaż koszt 85 pts, pięc punktów więcej i masz już małą grupkę obronną, która dodatkowo chroni cię przed maszynami (oczywiście lepiej więcej niż 5wd). Doczytałem teraz, że do Wildów go chesz dać, ale ich jest pięciu, jeden padnie i dupa.
Łuczników jakoś tak za mało.
Krzysiu proponuje sparing, u nas w klubie, jakoś w tygodniu przyszłym .
Ja gram DE ;]
Ja gram DE ;]
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Ech... musiał się pochwalić, chwalipięta.
No ok, rozpa okazała się niewypałem, ale jakie moglem mieć tu szanse przeciw 2 cannonom, helce i Steam Tankowi biorąc pod uwage że oprócz mojego dodatkowego lasu na stole była jedna górka?
Poza tym raf miał tyle samo leveli magii co ja, więc nawet pod tym względem nie przeważałem na polu bitwy (że nie wspomne o dość kiepskim losowaniu czarów)
Unicorna wziąłem tylko dla picu żeby sprawdzic jak sie spisze (i tak nie mam gotowej podstawki pod niego, a na turniej w YMCA i tak nie dam rady jej zrobić).
Wezme jakiś klasyk najwyżej
No ok, rozpa okazała się niewypałem, ale jakie moglem mieć tu szanse przeciw 2 cannonom, helce i Steam Tankowi biorąc pod uwage że oprócz mojego dodatkowego lasu na stole była jedna górka?
Poza tym raf miał tyle samo leveli magii co ja, więc nawet pod tym względem nie przeważałem na polu bitwy (że nie wspomne o dość kiepskim losowaniu czarów)
Unicorna wziąłem tylko dla picu żeby sprawdzic jak sie spisze (i tak nie mam gotowej podstawki pod niego, a na turniej w YMCA i tak nie dam rady jej zrobić).
Wezme jakiś klasyk najwyżej