Granie na 3 szamach i bsb'ku mnie trochę znudziło, w związku z czym postanowiłem zrobić rozpe na warbossie (docelowo ma być na jędrusia), i w końcu wystawić errorów
I tu postawię pytanie: czy macie jakies doswiadczenia z inną kombinacją warbossa niż poniższa, i jak wam się ona sprawdza? Zresztą wszelkie rady , nie tylko w kwestii warboss'a mile widziane .
1 Black Orc Warboss @ 275 Pts
General; Heavy Armour
Ulag's Akk'rit Axe [25]
Enchanted Shield [15]
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
Warboss Imbad's Iron Gnashas [30]
1 Boar @ [0] Pts
1 Black Orc Big Boss @ 180 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Morks Spirit Totem [50]
1 Boar @ [0] Pts
1 Goblin Big Boss @ 86 Pts
Light Armour; Shield
Wollopa's One Hit Wunda [15]
Collar of Zorga [5]
Guzzla's Backbone Brew [15]
1 Wolf @ [0] Pts
1 Goblin Shaman @ 105 Pts
Magic Level 1; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2x 25 Orc Boyz @ 180 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; FCG
9 Savage Boyz @ 120 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Choppa; Warpaint; Musician
1 Savage Orc Boss @ [15] Pts
2x 25 Night Goblins @ 147 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician
1 Fanatic @ [25] Pts
12 Orc Arrer Boyz @ 77 Pts
Choppa; Normal Bow; Light Armour; Musician
2x 5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician
5 Goblin Spider Riders @ 65 Pts
Spear; Shield
6 Savage Boar Big 'Uns @ 205 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Musician
9 Squig Hoppers @ 135 Pts
1 Rock Lobber @ 75 Pts
2 Spear Chukka @ 70 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
4 Trolls @ 160 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 184
Total Army Cost: 2500
2.5 tysięczna zielona horda
Chętnie by coś doradził ale nie mam za dużoego doświadczenia w graniu na warbossie.
Wszystko jednak wygląda na pasujące do siebie więc powinno byc oki.
Zastanów się czy nie zlikwidować jakiegoś fasta na rzecz jakiegoś klocka nocników co robiłby by robotę slave-ów - przy generale i bsb powinno im to nawet wychodzić
Wszystko jednak wygląda na pasujące do siebie więc powinno byc oki.
Zastanów się czy nie zlikwidować jakiegoś fasta na rzecz jakiegoś klocka nocników co robiłby by robotę slave-ów - przy generale i bsb powinno im to nawet wychodzić
prawdziwy warboss tylko z battleaxem.
ja tam wszelakim generalom daje Martog`s bes basha ... zazwyczaj sie dorbze sprawdze bo szybciej bija maja + do sily i ws ... a po za tym to te same i temy z co do rozpy to wywalilbym muzykow z fastow a zamiast nich albo dolozyl po 2-3 ng albo pocial cos (sam nie wiem co ) zeby dolozyc fanoli
@dabossa
moglbym miec problem zeby to zmiescic sensownie na tsole, juz jest 5 klockow trole i dzikusy
@reaper
wywalilem 2 fanoli zeby errorow wcisnac ;], jak by cos mialo poleciec to pewnie oni
Jeszcze biore pod uwage zrobienie z jenego klocka big unow i daniu im totemu, a bsb'ka dac da ironback'a z martogsem.
moglbym miec problem zeby to zmiescic sensownie na tsole, juz jest 5 klockow trole i dzikusy
@reaper
wywalilem 2 fanoli zeby errorow wcisnac ;], jak by cos mialo poleciec to pewnie oni
Jeszcze biore pod uwage zrobienie z jenego klocka big unow i daniu im totemu, a bsb'ka dac da ironback'a z martogsem.