Pomyslalem, pokombinowalem i wyszła mi taka fajna(według mnie) klimatyczna rozpiska.
Lord 257
Gw, Vambraces of Defence, Armor of Caledor, Amulet of Light
Mage 140
1lvl 2xDS
Mage 140
1lvl 2xDS
Mage 140
1lvl 2xDS
20 Spearelves 195
Musician, Standard
19 Spearelves 186
Musician, Standard
14 White Lions 216
Musician
14 White Lions 216
Musician
14 White Lions 210
14 White Lions 210
Lion Chariot 140
4 Great Eagles 200
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 5
Models in Army: 104
Total Army Cost: 2250
Mysle ze rozpiska klimat trzyma, jednocześnie mając powera. Magowie do klockow spearow z lorda do ktoregos z klockow WL chariot trzyma sie przy nim i szarzuje przed nim lub pomaga jezeli klocek zostal zaszarzowany. Jednak jezeli bedzie wymagala tego sytuacja to chariot bedzie osloną dla klockow spearow z magami. Antymagie mam sila a magowie beda brali magie HE ze wzgledu na tego warda na 5+ ktory sie przyda. Orzelki na maszynki. No i bede mial z gorki bo mam 11 oddzialow czyli bede mogl dopasowac swoje wystawienie do przeciwnika. Dodatkowym plusem jest moja horda bo 104 modele w armi HE nie czesto sie zdazają.
Klimatyczne HE na 2250
No jestem absolutnie zaskoczony że przy takiej liczbie magów nie mają oni 2 poziomów.
Przydałyby się jeszcze z dwa bolce by zajeły się fastami, no i generał jakby był na koniku to raczej zwiększyłoby jego użyteczność.
Armia trochę jednolita:) nie ma raczej co liczyć nią na jakieś super rezultaty ale mi się podoba.
Przydałyby się jeszcze z dwa bolce by zajeły się fastami, no i generał jakby był na koniku to raczej zwiększyłoby jego użyteczność.
Armia trochę jednolita:) nie ma raczej co liczyć nią na jakieś super rezultaty ale mi się podoba.
Poza herosami i brakiem jakiegokolwiek strzelania jest ok. Jak dla mnie:
- spearmenów zamień na łuczników (już masz i tak wuchtę klocków, a stąd będziesz miał pkt na zmiany). Dwóm magom dopakuj lvle, jednemu dorzuć silver wanda, drugiemu gem of courage. Lorda na konika i jakieś sensowne przedmioty mu daj (i tak będzie stał w tej piechocie). White lionom podorzucaj magiczne bannery zacznij od Lion Standard (b. klimatyczna btw.
). No i jeszcze bsb na koniu albo w konfiguracji puszkowatej (hełm, sword of might) albo z battle bannerem też byłby ciekawy.
- spearmenów zamień na łuczników (już masz i tak wuchtę klocków, a stąd będziesz miał pkt na zmiany). Dwóm magom dopakuj lvle, jednemu dorzuć silver wanda, drugiemu gem of courage. Lorda na konika i jakieś sensowne przedmioty mu daj (i tak będzie stał w tej piechocie). White lionom podorzucaj magiczne bannery zacznij od Lion Standard (b. klimatyczna btw.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](http://img.userbars.pl/55/10873.gif)
![Obrazek](http://img.userbars.pl/46/9113.jpg)
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Rozpiska zrobiona zgodnie z zasadą; "Bezmyślność = klimat".Cyel pisze:No strasznie klimatyczni ci trzej scroll caddies;P
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Dzisiaj tym zagralem jednak zpewną doza odmiennosci poniewaz umuwilismy sie z przeciwnikiem ze nie biezemy magow wiec zamiast jednego caddiego wlecial jeszzce jeden lion chariot a zapozostalych 2 caddich BSB z battlebannerem i jakies sztandary, muzycy dla lionow. Strasznie mi sie fajnie gralo bo lucznicy zajeci byli orzelkami, lion charioty polecialy z driady z przodu i liczyle ze wyzucą na kosciach te 10 cali i wpadne w wildow z lordem jednak slabe rzuty na overrun na to nie pozwolily. Co nie zmienia faktu ze zaszarzowal w to samotny lord i bsb ktorych przetrzymalem ze 3 tury(splacilo sie). Reszta robila rzeź a zwlaszcza klocek spearelves z bsb w srodku z samego asf zabil caly oddzialik wildow w ktorym siedzial lord a potem lord przegrywal na spooooooooro. Co do tej rozpiski moze zrobie tak, ze 2 magow wywale i wpakuje BSB na koniku a jezeli jakies pkt zostaną wpakuje jakiesz sztandary i muzykow. Jak dla mnie taką rozpą gra sie super i radze wam sprobowac.
Pingus powiem ci jedno brak strzelania jest calkiem miłą odmianą grając HE. On w innym wypadku tym treemenem bo sie z lasu nie ruszyl i tylko kisil cwiartkę a tak wypelzl i nabilem na nim 3 rany(niestety wiecej nie zdazylem) samym jednym oddzialem 14 wl.
Pingus powiem ci jedno brak strzelania jest calkiem miłą odmianą grając HE. On w innym wypadku tym treemenem bo sie z lasu nie ruszyl i tylko kisil cwiartkę a tak wypelzl i nabilem na nim 3 rany(niestety wiecej nie zdazylem) samym jednym oddzialem 14 wl.
OK w sobote bede gral znowu na klimatycznej armii znowu bez magii tym razem tylko SM a format zmienil sie na 2350.
Lord jak tutaj
Bsb na kuniu z gw
2x10 archersow
klocek spearelves
4 bolce
4x14 SM czystych
14 SM z muzykiem.
Tyle mam strzelania ze jego ostrzalu sie nie boje a nawet jesli cos mu przezyje to i tak mam te 5 oddzialow SM ktore jak tylko dojdą to zabiją. No i najwazniejsze znowu gram w WE.
Lord jak tutaj
Bsb na kuniu z gw
2x10 archersow
klocek spearelves
4 bolce
4x14 SM czystych
14 SM z muzykiem.
Tyle mam strzelania ze jego ostrzalu sie nie boje a nawet jesli cos mu przezyje to i tak mam te 5 oddzialow SM ktore jak tylko dojdą to zabiją. No i najwazniejsze znowu gram w WE.