Figurki GW limited i unreleased

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Figurki GW limited i unreleased

Post autor: Tomash »

Gorąco polecam stronkę:
http://www.collecting-citadel-miniature ... /Main_Page
Kompendium wiedzy ze zdjęciami figurek limitowanych lub w ogóle niewypuszczonych. Przy kilku aż żal ściska - zwłaszcza unreleased Tomb Guard w (chyba) cięższych pancerzach, wyglądają świetnie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Miły link, lecz;

1 - Witch Elfki na pewno zostały wyprodukowane - w końcu mam je...

2 - Dobrze, że Czarodziejki DE nie weszły do produkcji...
Tzn. weszły, ale jako Transwestyci HE...
Ich końskie gęby straszą z wielu miejsc.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

naprawdę fajowskie modele lahmianek!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jedy Knight pisze:1 - Witch Elfki na pewno zostały wyprodukowane - w końcu mam je...
Ktoś pod obrazkami Unreleased - Dark Elf Witch Elf pisze:This miniature was limited to a very brief Studio-only production run. The figure is identical to the released versions, but her armor has one breast exposed, amazon-style.
Od razu uprzedzam, że tak samo sprawa wygląda z dwiema z unreleased lahmianek (nr. 2 na piechotę i konna) - cyc na wierzchu i już nie produkujemy, panie ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Tomash pisze:Od razu uprzedzam, że tak samo sprawa wygląda z dwiema z unreleased lahmianek (nr. 2 na piechotę i konna) - cyc na wierzchu i już nie produkujemy, panie ;)
Rozumiem..
To taki konkurs "spot the difference"
To nie na moje oczy...

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ale ten łeb giganta z hełmem legionisty jest zajebisty. :shock:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Marcin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Marcin »

Kiszka. Zero klimatu jak się zastanowić. Gdzie ozdobny piuropisz armii rzymskiej, a gdzie Egipt!
Prawa selektywnej grawitacji
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jedy Knight pisze:
Tomash pisze:Od razu uprzedzam, że tak samo sprawa wygląda z dwiema z unreleased lahmianek (nr. 2 na piechotę i konna) - cyc na wierzchu i już nie produkujemy, panie ;)
Rozumiem..
To taki konkurs "spot the difference"
To nie na moje oczy...
Jacku, jeśli Ty nie odróżniasz panny ubranej od panny z cycem na wierzchu, to.... to naprawdę i głęboko Ci współczuję ;)

Marcin: w naszym świecie Egipt był przez pewien czas dominium imperium rzymskiego (czasy Kleopatry), więc nie widzę przeciwwskazań do wymian kulturalnych Khemri - Tilea :)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Tomash pisze:Jacku, jeśli Ty nie odróżniasz panny ubranej od panny z cycem na wierzchu, to.... to naprawdę i głęboko Ci współczuję ;)
W skali 28 mm? :shock:
Nie za bardzo.
A czemu chcesz mi współczuć? I to w dodatku głęboko? :shock:
Ta skala niezbyt mnie interesuje, jeśli chodzi o panienki.

Jeśli chodzi o link, to gdyby wszystko co jest na nim wyliczone działało, byłby boski.
A tak jest tylko ciekawy. :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

I skoro już jesteśmy w temacie rzadkich figurek, przypominam o doskonałym kompendium wypuszczonych i niskonakładowych bądź zapomnianych figurek wielu firm:
http://www.solegends.com/

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Parę figurek robi wrażenie, ale większośc to nawet dobrze że nie wypuścili ;)
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Tomash pisze:I skoro już jesteśmy w temacie rzadkich figurek, przypominam o doskonałym kompendium wypuszczonych i niskonakładowych bądź zapomnianych figurek wielu firm:
http://www.solegends.com/
Stronka Stuff of Legends jest swietna, juz od dawna podziwiam modele tam pokazane. W szczegolnosci VC, gdzie wiele z naprawde starych modeli przebijaja obecne pod wzgledem klimatu i wykonania.
Strona sluzy tez za swietne zrodlo dla sprawdzania pochodzenia i wieku figurek.
Tak samo ja Tomash polecam kazdemu fanowi figsow.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

ahhhh szkoda ze dwarfy nie dostaly jazdy na kucykach :D

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Sliczni ci executorzy z limitowanej serii z 5ed ech jak dla mnei lepsi od obecnych. No i nie byloby problemu z odpadającymi mieczami w ogóle. Zawsze executorzy mieli tooory tylo chory gav zrobil swoją chorą reformę i zamienił im na miecze.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

r0m pisze:ahhhh szkoda ze dwarfy nie dostaly jazdy na kucykach :D
Westwind produkuje takie modele ;)

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Rozwalili mnie nettersi - zarąbiste figurki (limitowane) oraz vietnamczycy do W40 :)
Genialny sztandar Khorne'a (to z tych niewydanych).

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

nie widze roznicy w niewydanem tancerzu wojny a wydanym... mam ten model i sobie ogladam z bliska i nie rozumiem... oba cyce ma na wierzchu jakby co :) 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

kuna bo jednak sporo z tych modeli podanych jako niewydane tak naprawde zostalo wydane...albo zostaly jakos odlane i wprowadzone na aukcje..cholera wie. W kazdym badz razie figurki naprawde stare i unreleased sa swietne, sam na nie czesto poluje.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Murmandamus pisze:Zawsze executorzy mieli tooory tylo chory gav zrobil swoją chorą reformę i zamienił im na miecze.
... tworząc jedne z najładniejszych regimentowych figurek jakie dane mi było zobaczyć, we wspaniałym samurajskim klimacie.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Dokładnie. Poza tym draiche to nie do końca są miecze. Właśnie IMO bardziej przypominają topory.

ODPOWIEDZ