Greatsword z Nordlandu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Greatsword z Nordlandu

Post autor: tedzio »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bez dippingu :wink: , moze być na stół??
Ostatnio zmieniony 7 sty 2008, o 20:28 przez tedzio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Tedzio żeby był TT to proponuje żebyś wziął sie i zaczął malować normalnie ma to o wiele lepszy efekt wymaga pracy,czasu i chęci ale jest o niebo lepsze.

Musisz go jeszcze "dorobić".

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Coś ty z nim zrobił?

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

humbrolki? czy 10 warstw?

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

czy on jest pijany ??? :P mogles go przynajmniej prosto przykleic do podstawki

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

sorry ale... straszna szkarada :wink:

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

mnie najbardziej raza podstawki. Raz nie rob berzowych bo okropnie wygladaja, jesli chcesz oddac klimat plazy to rob brazowe. Piasek jest nie wykonczony musisz go pomalowac sk oor ma byc to plaza to proponuje mieszanine rozwodnionych zolci i brazow. NO i daj jaks trawke albo kamyczek zeby tak biednie nie bylo . CO od malowania to sie nie udzielam bo super malarzem nie jestem, ale chyba zwykly drybrush by na tej figurce lepiej wygladal.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Zbik666 pisze: CO od malowania to sie nie udzielam bo super malarzem nie jestem, ale chyba zwykly drybrush by na tej figurce lepiej wygladal.
Ale tu urzyte były tchniki washa i drybrushu. Nawidoczniej zbroja wyszła jakby byla rdzawa ale zamysł był taki aby byla pozłacana
Zbik666 pisze:Piasek jest nie wykonczony musisz go pomalowac sk oor ma byc to plaza to proponuje mieszanine rozwodnionych zolci i brazow
Żbik zrobie tak jak mówisz, bo ty ze sprawami imeprialnymi ;).

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Do rozpuszczalnika i jeszcze raz. Powodzenia :).

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

No szczerze mowiac wole to od dippowania, ale nadal nie jest za dobrze. Nie kontrolujesz swoich washy i zamiast osadzac sie w zaglebieniach sa na calej powierzchni. To nie w tym rzecz aby cala figurke zamazac rowodniona farba. Sek w tym zeby ja wlasnie wprowadzic w te zaglebienia co stworzy efekt cienia. Poza tym samego ostrza miecza nie powinienes zbyt mocno meczyc. Wystarczy rowno polozona warstwa farby na podkladzie i bedzie znacznie lepszy efekt.

Awatar użytkownika
Nibas

Post autor: Nibas »

Jakiś niewyraźny.. wrzuć go do wody z rutinoscorbinem.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Kiepsko Ci on wyszedł. Poćwicz trochę. Nie dippinguj już nic tylko maluj teraz ręcznie to za jakiś czas powinno być lepiej.

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Post autor: Reiko »

Nibas pisze:Jakiś niewyraźny.. wrzuć go do wody z rutinoscorbinem.
ROTFL! Miażdzysz :D :lol:

A co do figurki to zgadzam sie z przedmowcami. Nic specjalnego, powinienes pocwiczyc.

Awatar użytkownika
Karl_Gustav

Post autor: Karl_Gustav »

Sorry, ale myslałem, że to JA brzydko maluję. ;)

Rapta
Kretozord

No jaaasne, wyzywajcie sie do woli :roll:

Skinek

Post autor: Skinek »

No niestety jestem tego samego zdania co poprzednicy :? Do zmycia. Aczkolwiek twarz wygląda w miarę (może to wina zdjęcia ale jakieś cienie widać :D ). Posiedz trochę nad jedna figsą bo, jak ktoś ostatnio trafnie zauważył, jest prawdziwy wysyp twoich figsów (fakt z bejcy ale jednak). Lepiej poświęcić te kilka godzin i później być naprawdę zadowolonym z efektu niż po 5 razy myć tą samą figurkę. Aha, no i ten piasek. Ewidentnie domaga się farby, taki sam niemalowany piasek naprawdę nie wygląda ładnie.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

ja sie do malowania nie czepialem ... ale czytajac wiekszosc postow w tematach gdzie osoby slabiej malujace pokazuja swoje prace widze sporo niemilych opini... dziwie sie ze wogule jeszcze takowe osoby nie boja sie wystawiac swoje fotki ...

Ludzie miejcie litosc ... zamiat hamskich wrzut postarajcie sie jakos pomoc aby ci slabiej malujacy podnosili swoje kwalifikacje w tym fachu

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Karl_Gustav pisze:Sorry, ale myslałem, że to JA brzydko maluję. ;)
EJ!!
Troche pracy włożyłem w ta figurkę i jak już piszecie w tym stylu post to przynajmniej napiszcie jakieś rady itp. patrz post Żbika666

Rapta
Kretozord

Ludzie miejcie litosc
Dokladnie, jesli macie zamiar dyskredytowac kogos dlatego, ze slabiej maluje to Obrazek
To nie jest miejsce do zaspokajania ego.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Raptaparat=mistrz :lol:

No i jak mowilem maluj recznie... Musisz cwiczyc cwiczyc i cwiczyc przede wszystkim... nie zrazaj sie a to juz jest lepsze od dipingu wiec dajesz i bedzie spoko... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ