Dobry matowy lakier
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Dobry matowy lakier
Dobry lakier ..., nie musi być w sparay'u, mówię o macie...., który konserował by figurkę, a jednoczesnie uwydatniał jej walory, kolorystyczne, tak jak to sie udaje leprechaunom ......Czy ktos zna nazwę producenta, byłbym wdzięczny..... 

Co cię nie zabije to cię wzmocni
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Wydaje mi się, ze ten temat już był poruszany: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1890
.
Od siebie polecam Royal Talens Acrylic Picture Varnish Matt (nr 115). To nie mój wynalazek; poleciło mi go parę osób zajmujących się malowaniem dużo "intensywniej" ode mnie
. Do kupienia u plastyków na Mazowieckiej.
Czy uwydatnia kolory? Trudno mi powiedzieć. Natomiast jest "delikatny" i spokojnie można więcej niż jedną warstwę położyć.

Od siebie polecam Royal Talens Acrylic Picture Varnish Matt (nr 115). To nie mój wynalazek; poleciło mi go parę osób zajmujących się malowaniem dużo "intensywniej" ode mnie

Czy uwydatnia kolory? Trudno mi powiedzieć. Natomiast jest "delikatny" i spokojnie można więcej niż jedną warstwę położyć.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!

Alexander jedynym Twoim slusznym wyborem bedzie "Touch Me" produkcji TO-DO
Oprocz tego , ze daje super-flat-mat to jest na bazie wody, wiec nie ma problemu z nakladaniem cienkich warst pedzlem. Kupisz na Mazowieckiej w tym sklepie, ktory ma zaraz obok wejscie do hotelu. Raczej nie zabezpiecza wiec musisz tez kupic jakis lakier w sprayu. Ja przed matem nakladam blysk Polycolor'u.