Dobry matowy lakier

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Dobry matowy lakier

Post autor: Alexander »

Dobry lakier ..., nie musi być w sparay'u, mówię o macie...., który konserował by figurkę, a jednoczesnie uwydatniał jej walory, kolorystyczne, tak jak to sie udaje leprechaunom ......Czy ktos zna nazwę producenta, byłbym wdzięczny..... :wink:
Co cię nie zabije to cię wzmocni

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Wydaje mi się, ze ten temat już był poruszany: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1890 ;).

Od siebie polecam Royal Talens Acrylic Picture Varnish Matt (nr 115). To nie mój wynalazek; poleciło mi go parę osób zajmujących się malowaniem dużo "intensywniej" ode mnie ;). Do kupienia u plastyków na Mazowieckiej.

Czy uwydatnia kolory? Trudno mi powiedzieć. Natomiast jest "delikatny" i spokojnie można więcej niż jedną warstwę położyć.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Alexander jedynym Twoim slusznym wyborem bedzie "Touch Me" produkcji TO-DO :) Oprocz tego , ze daje super-flat-mat to jest na bazie wody, wiec nie ma problemu z nakladaniem cienkich warst pedzlem. Kupisz na Mazowieckiej w tym sklepie, ktory ma zaraz obok wejscie do hotelu. Raczej nie zabezpiecza wiec musisz tez kupic jakis lakier w sprayu. Ja przed matem nakladam blysk Polycolor'u.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

A ile kosztuje ? Mam na myśli "Touch Me" TO-DO.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

100 ml - 30 zlotych, 300 ml - 60 zlotych. Z tym, ze 100 ml spokojnie wystarczy na armie. 400 ml Polycolor'owego blysku kosztuje 20 zlotych.

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Post autor: Alexander »

Spoko.., dzieki rapta ! Będę musiał zrobić małą wycieczkę na Mazowiecką..... :D :wink: Sorry Haku, szukałem tematu, uwierz mi, ale sie nie doszukałem, niewykluczone, że za mało.... :wink:
Co cię nie zabije to cię wzmocni

ODPOWIEDZ