Potrzebna pomoc !!

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Szczerze mowiac, zadnych wlep nie widzialem :( ale z glowy moge Ci z 20 piosenek wymienic w ktorych ten motyw sie pojawia (prace maturalna o streetpunku pisze, wiec juz toposami mam podzielone:P).

I wypraszam sobie wszelkie insynuacje ! Tak jak wesoli, zjednoczeni panko-skinowcy rzadza ulicami kazdego porzadnego miasta, tak ta zjednoczona rozpa chaosu dala rade pokonac krasnale - o to wlasnie mi chodzilo! (;
A ze ideologia wciaz zywa.. zeby daleko nieszukac na Mackach Wojny tegorocznych bodaj Ostry swym melodyjno-pijackim glosem wyspiewywal 'oj oj oj horrorszoł baw sie dobrze albo zgin, oj oj oj horrorszoł panx'n'skins junajted łin'

Swoja droga, fajno wiedziec ze u was na ulicach sie rozlepia zdrowa propaganda (; Licze Tomku, ze cykniesz fotke przy okazji i podeslesz

Pzdr

PS. www.slowniki.onet.pl - czesc problemow z angielskimi nazwami dasz rade pokonac tlumacz je, a potem domyslalac sie 'co mial na mysli autor'

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

no rozpiski ci nie zaproponuje ani nie sprzedam bo to nieładnie;)
ale zobacz jakie jednostki ci sie podobaja poproksuj letko i pograj i zobacz z czym twoje krasnale na duze jak i male punkty nie radza. czy masz za słabe strzelanie, czy bardziej potrzeba odziałów do bicia czy do obrony itd. Mimo wszystko niech ci sie armia podoba. a z jednostke które lubie i polecam to organy tundzi i slayerzy. Ale od takich rtzeczy znajdziesz sobie inny temat w "Krasnoludach" :)

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Post autor: Thorin108 »

Dzięki, bardzo mi pomogłeś. I tak mi się podobają to jest według mnie najfajniejsza rasa szczególnie pod wzgledem wyglądu zewnentrznego. Ah te brody, topory i runy ! CUDO ! :) Jak gram w z kumplami w RPG to tylko krasnoludem !! Ale to tak by the way :)

P.S. Jeśli ktoś zna jakiś ciekawy sposób na rozwalenie Chaosu niech pisze !!
Ostatnio zmieniony 10 sty 2008, o 18:33 przez Thorin108, łącznie zmieniany 4 razy.
:D PATOLOGIA MUSI BYĆ !! :D

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

Thorin108 pisze:. A i ile tych strzelaków byś dał ??
20 i powyżej... Zmien jeszcze Żyro na organki
pzdr

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Żyro sie przyda bo khorniakow wciagnie... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

gyros na male punty to 5% wybór organy pozwola ci zabic korników a wczesniej fasta czy furie :roll:

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Post autor: k.a.r.p »

Też uważam, że organki są o wiele lepszym wyborem, nimi więcej się ugra niż żyrkiem.

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Post autor: Thorin108 »

A co z ironbreakerami i hammersami ?? Brać ich ?? mnie się wydaje że lepiej ironów
Ostatnio zmieniony 10 sty 2008, o 18:34 przez Thorin108, łącznie zmieniany 1 raz.
:D PATOLOGIA MUSI BYĆ !! :D

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Ja bym tam brał hammererów, ze względu na stubborn, dokupił im tarcze, dał rune na sztandar przeciw terrorowi i strachowi. Do nich 1 lub 2 regimenty thundererów. oddział 20 warriorów, jakiś 15 slayerów i za resztę bohaterowie i maszynki.
Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

k.a.r.p pisze:Też uważam, że organki są o wiele lepszym wyborem, nimi więcej się ugra niż żyrkiem.

Na małe pkty tak na większe ... różnie bywa wczoraj np zyro zabił w grze z imperium : 2 działa , Voleya , Oddział strzelców , Oddział Spearmenów

czyli koło 600 pkt a organki zdechły w 1 turze. :wink:

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

No tak, ale jak już zauważono żyrek na większe pkt, poza tym trzeba jeszcze umieć nim grać. Organki natomiast na te 1500 bardziej się przydadzą, no ale mogą wybuchnąć, cóż.. taki ich urok :)
Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ironi to plew - tu sie liczy stubborn a nie sejv 2+

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

Ja bym tam brał hammererów,
Nie ma sensu wg. mnie na takie punkty tracisz dużo na sile strzeleckiej

i za resztę bohaterowie i maszynki.
Ile tych maszynek dwie czy trzy? po co CI tyle klocków jak i tak jak nic nie wystrzelasz zostaniesz wymanewrowany a nawet hammererów czy Slayerów w koncu zabiją... Wystarczy kloc Longbeardów Warriorów i thundererzy, 5 machin :wink:, albo 4 zależy jak kto lubi ale Imo generalnie trzbea strzelać
pzdr

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Supeł pisze:ironi to plew - tu sie liczy stubborn a nie sejv 2+

Jeśli chcesz wygrywać combaty to sie liczy sejw :lol2:

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

:D hehe no i widzisz, okazuje sie że sie nie nadaje do udzielania pomocy początkującym bo mi na myśl przychodzą od razy chardkory - czyli wielokierunkowe, mnogie szarże gdzie sejw nie pomaga - a stubborn pozwala przeżyć pierwsza i \lub 2 turę w oczekiwaniu na odsiecz :D

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

True true mimo wszystko moim zdaniem na małe punkty (do 1999) gdzie niema tak naprawdę często super mocnych oddziałow Ironi są moim zdaniem bardzo fajni zwłaszcza z 2x US , R. of battle i bsb .

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

są bardzo fajni, ale łatwiej sie będzie mu grało na hammerersach z r o corage bo wybaczają błędy i nie zwiewają raczej

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

pytanie brzmi czy początkujacy gracz powinien brać oddziały które wybaczają niemal wszystko czy te które nie wybaczają najwiekszych błedów (by się nauczyć co jest good a co be be ) :lol2:

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

tez kiedys wolalem sejwa na 2+ ale teraz juz wiem ze klocek hamkow potrafi przetrwac duzo wiecej - a nic tak nie wnerwia przeciwnika jak szarze (z 3) ktore "utknely" w jednym, przetrzebionym klocku
pamietajmy o swietnym WS i T kraskow :)

ale na male punkty to faktycznie tylko corowa piechota (ja to nawet w wersjach extreme wole 2xwarriorow tylko)i max strzelania (co najmniej 2x thundzi z tarczami + maszynki do oporu). no chyba ze idziemy na ofens i mamy same klocki i minersow z zyrkiem :) - fajne rozpy byly podawane przy okazji turnieju w Bydgoszczy

pzdr

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

ja tez myślę że tak do 1500pkt to się nie opłaca brać tak drogiej piechoty - corowa wystarczy ale pytanie było:
A co z ironbreakerami i hammersami ?? Brać ich ?? mnie się wydaje że lepiej ironów
a mnie że hamerersów i tyle :twisted:

a co do wybaczania i niewybaczania błędów to moim zdaniem na początku powinno się pograć czymś mocnym by poznać zasady i nauczyć sie strzelać i zasłaniać klockami - nie dostając jednocześnie co bitwa maski - jak sie to często w krasiach (zwłaszcza kiedyś na 6 ed) zdarza. Potem mozna sie bawić w klimat czy inne wymysły. :wink:

ODPOWIEDZ