Co jest Beast a co Mortal.. ? ? watpliwości Boginsa :)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Co jest Beast a co Mortal.. ? ? watpliwości Boginsa :)
Mam pytanie. Czy mogę dorzucic do dragon ogrów herosa mortala? czy też jest to jednsotka bestii w sensie zwierzakowa. Wiem że w ich książce, ale czy to od razu oznacza że to jakaś zwierzak?
O ile wiem nie można dołączać mortali tylko do herdów, bo nie można do nich dołączać nikogo bez zasady "raiders". Do innych regimentów można normalnie dołączać mortali.
Nie zupełnie.debelial pisze:Do innych regimentów można normalnie dołączać mortali.
"(...)a Beast character cannot join Mortal units and Mortal character cannot join Beast units."
Cytat z AB Bestii, str. 50, "Mixing Characters"
W AB od ,,beasts of Chaos" strona 50 dzial ,,Mixing Characters" Jest jasno napisane, ze bohater z mortali nie moze dolaczac do zadnego oddzialu bestii i vice versa. Podobnie z demonami. A AB Bestii powstal w zalozeniu, ze to osobna armia, ktoa moze byc wspomagana jednostkami mortali / demonow i na odwrot. Dlatego wszystkie jednostki opisane w AB bestii sa traktowane jako bestie....
g**no prawda.Morrok pisze:Dlatego wszystkie jednostki opisane w AB bestii sa traktowane jako bestie....
nie po to zamiast dzialu 'core units' maja 'beast units' (analogicznie w booku HoCh dzialy mortali i demonow, ktore sa jako core w zaleznosci od generala).
mozna imo dolaczyc herosa do dragon ogrow, choc jest to raczej niezbyt rozsadne rozwiazanie
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Ej, chyba musiałem dostać czasowego amoku bo nie pamiętam założenia tematu , ale to możliwe eheheheh.
Wiesz niby średni pomysł, ale jak strzela bolec, leci magia, to trudno zabić jaką kolwiek z tych figurek, ale czasem po co ryzykować, lepiej takim hirołem schować się i neich stworki (albp pechowo heros) kupi ostrzał. POza tym, czasem dragon ogry jak i osobno heros nie są w stanie przeżyć jakiejś szarży. Czasem nawet ustawienie w pobliżu obydwu unitów/modeli tego nie da, ale nagłe wejście herosa do oddziału moze go turbo wzmocnić. Przykład: jedzie jazda He DP z bannerkiem itd po dwa ataki, mają duze szanse upierdzielić Do, a tutaj heros już im psuje szyki , przynajmniej tak mi się wydaje
Wiesz niby średni pomysł, ale jak strzela bolec, leci magia, to trudno zabić jaką kolwiek z tych figurek, ale czasem po co ryzykować, lepiej takim hirołem schować się i neich stworki (albp pechowo heros) kupi ostrzał. POza tym, czasem dragon ogry jak i osobno heros nie są w stanie przeżyć jakiejś szarży. Czasem nawet ustawienie w pobliżu obydwu unitów/modeli tego nie da, ale nagłe wejście herosa do oddziału moze go turbo wzmocnić. Przykład: jedzie jazda He DP z bannerkiem itd po dwa ataki, mają duze szanse upierdzielić Do, a tutaj heros już im psuje szyki , przynajmniej tak mi się wydaje
Mój błąd.
Ale w takim razie wg army booka bestii "beastami" są tylko core (tak jak powiedział Gobos).
p.s.
Mam czysto teoretyczne pytanie - czy shaggoth champion może dołączyć się do oddziału (np. centigorów)?
Ale w takim razie wg army booka bestii "beastami" są tylko core (tak jak powiedział Gobos).
p.s.
Mam czysto teoretyczne pytanie - czy shaggoth champion może dołączyć się do oddziału (np. centigorów)?
nie widze przeszkod...
pozostaje wtedy jeszcze kwestia markow... ale na tym sie nie znam co jak mozna laczyc
pozostaje wtedy jeszcze kwestia markow... ale na tym sie nie znam co jak mozna laczyc
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Centigory nie mają żadnego marka, więc można do nich wepchnąć herosa z dowolnym markiem.
Treeman Ancient ma akurat w opisie podane, że nie może do niczego dołączać.
trzeba bylol byc na masterze blasterze w tym roku to bys wiedzialtrikk pisze:Z tego co wiem, to nie mozna, bo jest monsterem.
Treeman Ancienta nie mozna chyba do treekinow wsadzic?
Nie mam RB pod reka, wiec nie jestem pewien na 100%
jest wyraznie napisane na stronie 49 w lewej kolumnie ze tylko jednostki zaliczane do Beasts Units sa bestiami a cala reszta nie jest ani beast ani mortal ani daemon, wiec teoretyczznie mozna nawet wlaczyc rozne rodzaje bohaterow (np szamana i lorda) do DO czy minosow.