Halabardnik i trębacz

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Halabardnik i trębacz

Post autor: Yori »

Po małym skoku w bok w kierunku Krasnoludów Chaosu wróciłem do malowania sił Imperium.

Oto dwa kolejne modele - Imperialny Krasnolud - tym razem trębacz Długobrodych (z wydłużoną brodą przez Green Stuff), oraz Imperialny Halabardnik w barwach Altdorfu.

Obie figurki to Tabletop i wejdą w skład mojej imperialnej armii.

Jeśli kogoś dziwi, że w jednej armii są krasie i człeczyny z Imperium - spieszę wyjaśnić, że do mojej armii dołączą także Kislevici, Imperialne Halflingi i Ogry.

Mam już swoje latka i mentalnie zostałem w piątej edycji :D

Uwagi mile widziane :wink:

Halabardnik

Obrazek

Trębacz

Obrazek

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Poza kolorem ten krasnal nie ma nic imperialnego ;) Spróbowałbyś konwersji jakieś. Sam przymierzam się do oddziału imperialnych dwarfów, ale planuję tarcze i broń dać imperialnym. Pomijam fakt, że imperialni długobrodzi kłócą się z fluffem (najwięksi krasnoludzcy konserwatyści walczący w innej armii?) :)
Co do malowania - wszystko jest trochę zbyt płaskie, głównie metaliki. Poza tym warstwy są zbyt grube, ale generalnie nawet spoko.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska

Post autor: Patrycja Polkowska »

krasnal paskudny! szczególnie ta broda!!!
nałóż bardzo bardzo rocięczonego inka koloru brazu dodatkowo bardzdo rozcięczonym inkiem czrnym (10 razy rozcięcz ją) pokryj trąbę sybkimi ruchami potem szybko wypłucz pedzel i nie strzachajac wopdy z niego szybko przecieraj wystające miejsca!!!! az zmyjesz inka prawie całkowicie!!! staraj sie nie ruszac miejsc cienistych czyli zagłębień!!! postaraj sie to robić szybkimi ruchami zeby farba ni zdołała wyschnąć bo zamiast rozcięczyc ją woda po prostu zacziesz ją rozmazywać!!! - prosty zabieg a nie będzie tak odpychac ta tromba wielkośći krasnala!! więc to jest ewidentnie element który dominuje!!!!

do tego kolory przez to ze czarny podkład (ja tylko taki uzywam :) to strasznie kolory brudne i blade... nałóż jeszcze 1 warstwe kazdego koloru! ale tylko !!!! paskami! na najbardziej wystających elementach! ale śmiało tak !!! w ten sposób brudny kolor bedzie robił ca cień a czysty kolor sprawi ze figurka będzie zywsza!

do tego jak malujesz skóre!!! która zawsze musi kontrastowac z reszta kolorów!!! to nie kładz jako podstawowy klor brazu ciemnego !
i tak bedzie ciemna farbka bo czary podkład przyciemni!! polecam dark flesh stone dla krasnali i dla reszty paradise brown!!!

metal... - cóż.. radziłabym pomalowac całą figurkę na czarno wziąść farbkę metal gun i zaczac drybryszowac!! nie staraj sie pomalowac metalu! tylko machaj pedzlem sychym a zobaczysz jak najlepiej wygląda! tylko nie na szybko zrób 1 rzecz 5 razy słabo zmieniajac fakture a nie raz a mocno!

no i podstawki!!!!!! moim zdaniem za dużo syfu na podstawkach! cała figurka ginie w podstawce!
polecam kawę grubo mieloną!! najlepiej samemu zmielić :) 2 warstwy trzeba przykleić na cała podstawkę a potem w 2 czy 3 miejscach dajesz trawę ! na pewno będzie ciekawiej niż potok trawy i kamieni wielkości mojej piąstki!

TAK WIEM!! napisałeś ze TT ale to ni znaczy że nie warto zrobic 3 proste rzeczy by twój tt wyglądał przyzwoicie :)

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

dziewczyno spokojnie :wink:
a co do figsów
rób przejścia i będzie dobrze
jak dla mnie trochę za dużo overbrushu czy jak to zwą
a podstawki mi się podobają nawet :wink:
i popracuj nad metalikami, bo wyglądają strasznie płasko
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Patrycjo :

Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Spoczko Panie Yori, chociaz poprzednie figurki bardziej mi sie podobaly ;) Na plus jest to, ze nie kladziesz grubo farby. Na minus sa slabo wycieniowane metaliki - szczegolnie nie podobaja mi sie ostrza broni (drybrush?). Skore przydaloby sie rozjasnic jeszcze troche, bo jest za ciemna jak na moj gust.

@PP: teraz to chyba przyjmiesz bana :]

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Misiu Patysiu
Obrazek
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Malcavian

Post autor: Malcavian »

Boże.... co twoj przedmowca (Cressus bodajze) takiego powiedział Patrycja? weź wyluzuj bo z twojego posta wnioskuje że to raczej ciebie coś boli i to bardzo doraźnie... nie ma co się spinać... A malowanie mi się całkiem podoba ale moglbys troche porozjaśniać...

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

A wg mnei przyzwoicie. Jak na TT jest dobrze. Nie ma pomazanej figurki, nie ma masla. W miare czysto. Wystarczylo by kilka mocniejszych przejsc i bylo by bardzo dobrze.

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Patrycju spokojnie, po co wszedzie te wykrzykniki? No i wiesz nie trzeba byc takim niemiłym i wszystko krytykować :wink: Wrzuć na luz bo takie wyklinanie to tylko xle o Tobie świadczy
no offens :wink:

Figurki całkiem fajne. Taki TT spokojnie się do gry nadaje. Co prawda na zloto trąby dał bym rozwodniony brown ink. Dało by troche głębi. Reszta ok jak dla mnie :)

pozdrawiam

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Antar »

metaliki chyba są najsłabszym elementem, zdecydowanie powinieneś nad nimi popracować (pocieniuj je, a nie tylko drybrush). Reszta prezentuje się całkiem przyzwoicie, tylko ta krasnoludzka broda... :wink: ale próbuj dalej :)

Awatar użytkownika
Kajthek

Post autor: Kajthek »

Widzę że nie tylko ja czytam Pratchetta :D

Figurki fajne, ale jak już ktoś napisał dodałbym troche rozcieńczonego brown inka na trąbe i popracowałbym nad brodą, ale ogólnie przyzwoity TT :D
Obrazek
"Tu się nie gra, tu się nie hałasuje..."
"Boom De Ah Dah"

Awatar użytkownika
Malcavian

Post autor: Malcavian »

ja mam na koncie wszystkie ksiązki Terrego... najbardziej lubię Rincewinda i kufer... sorry za offtop :wink: :wink: :lol2:

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

Co do Terrego: Pamiętajmy co najbardziej lubią bohaterowie :wink:
Co do figsów: Zapomniałem dodać, że warto malować boki podstawkom
Co do koleżanki: W regulaminie tego forum, możesz przeczytać, że nawet jeśli chcesz zjechać czyjeś figsy, to zrób to z kulturą i tak, żeby nie zniechęcić do dalszej pracy.
Teraz możesz mnie znów zbluzgać :lol:
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Cresus pisze: Co do figsów: Zapomniałem dodać, że warto malować boki podstawkom
Moim zdaniem lepiej wyglądają z czarną krawędzią ;)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Sykstus pisze: Moim zdaniem lepiej wyglądają z czarną krawędzią ;)
Moim też.

Co do figsów przydałoby się metaliki złoszować. Ogólnie ok.

Yori

Post autor: Yori »

Wielkie dzięki za opinie, faktycznie metaliki to moja pięta achillesowa, muszę się zagłębić w jakieś tutoriale :)

Co do brody - była malowana "na czuja", teraz już wiem co i jak :)

Jeszcze rok, czy dwa i będę malował OK 8)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

"SOBIE LASKĘ ZRÓBCIE" ha ha ha takie rzeczy to tylko w salonach Ery potrafia robic ...

prozba do adminow ... zrobcie coz z ta dziewczyna (np ban) bo jej odzywki sa na poziomie rynsztoka ...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Z tego co wiem Patrycja Polkowska dostała twardego bana na BP.

A ja pozwoliłem sobie na wycięcie jej części w tym temacie gdzie poszła za daleko. Także cytaty tego posta poleciały w Śmietnik.

Nie martwcie się, zły troll już poszedł :D

Fanatyk

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Zostalismy wybawieni :)
Serdeczne Bóg zapłać.
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

ODPOWIEDZ