Chaos Chosen Knights
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Chaos Chosen Knights
Na początek podstawki.
Brzegi jeszcze nie skonczone, będe je wykańczał na koniec żeby nie pościerać paluchami farbki
Brzegi jeszcze nie skonczone, będe je wykańczał na koniec żeby nie pościerać paluchami farbki
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, o 21:42 przez Phoenix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Powergamer Rozpiskowy
tylko jedno, wex inki black grean, czerwień braz mozesz nawet sie pokusić o niebieski ale jak nie wiesz o czym mówię to odradzam ten kolor :)mocno rozwodnij na palecie żebyś miał bardzo rozwodnione inki.. było kiedyś coś takiego farbki GW z czerwonymi nakrętkami to samo co ink tylko żeby dodawać do farbek zamiast wody by rozcieńczać ale koloru nie tarcic - to był bajer :)heh
w każdym razie podziab takimi inkami trawę!! bo aż kuje w oczy tak zielona trawa przy chaosie.. skoro ma sie to zamieniać od tych bolców w pustkowie to niech trawa tez będzie gniła! tylko nie cała trawkę tylko jakieś 30% zostaw takiej zielonej! np jakieś kępki jasne które jeszcze nie splunęły czy tez nie zgniły to już zostawiam tobie ..
ogólnie efekt super, korek jak zawsze się sprawdził
w każdym razie podziab takimi inkami trawę!! bo aż kuje w oczy tak zielona trawa przy chaosie.. skoro ma sie to zamieniać od tych bolców w pustkowie to niech trawa tez będzie gniła! tylko nie cała trawkę tylko jakieś 30% zostaw takiej zielonej! np jakieś kępki jasne które jeszcze nie splunęły czy tez nie zgniły to już zostawiam tobie ..
ogólnie efekt super, korek jak zawsze się sprawdził
Taki mam właśnie zamiar jeszcze zrobić ale wpierw przymocuje koniki żeby te odbicia zrobić już na wszystkim i żeby wyglądały poprawnie
bardzo przyjemna idea i wykonanie podstawek Przyczepilbym sie jednak do malowania tych ognistych bolcow i poswiat - wydaje mi sie, ze lepiej i mniej "rysunkowo" by to wygladalo gdybys umiescil zrodlo ciepla (najjasniejsze kolory) w glebi tych szczelin, a nie na koncach bolcow W koncu to nie plomien zapalniczki tylko rozzarzona magma, jak sadze
Dokładnie jak napisał Ataman. Poza tym miejscami na kolcach widać przejścia. No i muszę się przyczepić do source lighta - jest trochę nienaturalnie rozłożony, miejscami zbyt gwałtownie się kończy i wygląda płasko.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
podstawki strasznie klimatyczne, świetna robota! z niecierpliwością czekam na efekt końcowy (z rycerzami)
Ja naprawde nie wiem co wy macie z tymi przejsciami Pol forum narzeka, ze widzi je na roznych figurkach. To nie szkodzi, ze sa widoczne. Jesliby byly zbyt ostre/gwaltowne to wtedy pogarszaloby jakos modelu, a tak to nie ma sie czym przejmowac, tym bardziej, ze mowimy o podstawceFingor pisze:Poza tym miejscami na kolcach widać przejścia
Glosuje za czarnym jako przyszlym kolorem bokow. Mam takie zboczenie, ze tylko czern mi sie w tym miejscu podoba
ciut psuje efekt brak SL na trawce i porostach.
ale poza tym bardzo fajne i ładne kolorystycznie:) ciekaw jestem teraz rycerzy chaosu jak będą pomalowani i jak będą pasować do podstawek;)
keep working!
ale poza tym bardzo fajne i ładne kolorystycznie:) ciekaw jestem teraz rycerzy chaosu jak będą pomalowani i jak będą pasować do podstawek;)
keep working!
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
@Rapta
Ale one są naprawdę widoczne Może jestem Niezwykły , ale dla mnie żółty mocno odstaje na tle pomarańczu, co według mnie psuje efekt. Skoro cała podstawka jest tak wypasiona, to czemu kolce mają odstawać?
I fakt, czarne brzegi będą najlepiej pasować
Ale one są naprawdę widoczne Może jestem Niezwykły , ale dla mnie żółty mocno odstaje na tle pomarańczu, co według mnie psuje efekt. Skoro cała podstawka jest tak wypasiona, to czemu kolce mają odstawać?
I fakt, czarne brzegi będą najlepiej pasować
-
- Warzywo
Kozackie podstawki nie mam pytań. A w zasadzie mam : Planujesz zrobic poświatę od bolców na brzuszkach koni i nogach? Bo jeśli tak to pełne uznanie.
Ej nie ładnie tak Ja myślałem że jakieś figsy już zobaczę a tu podstawki ;/ Wykonane bardzo fajnie, tyle zę taka uwaga praktyczna. Nie lepiej najpierw przykleić figsa i później robić podstawkę ? Przecież choseni są ciężcy i trudno ich przykleić i na tych podstawkach mogą zostać ślady gluta... Chyba ze masz jakiś patent na to to się podziel
@Sykstus: Ten patent to wiertareczka i piny
@Fingor: Ja pewnie jestem juz slepy juz od tego ciaglego malowania i slenczenia przed komputerem Uwazam jednak, ze nad podstawka nie ma potrzeby sie specjalnie meczyc, a przejscia widywalem ostrzejsze
@Fingor: Ja pewnie jestem juz slepy juz od tego ciaglego malowania i slenczenia przed komputerem Uwazam jednak, ze nad podstawka nie ma potrzeby sie specjalnie meczyc, a przejscia widywalem ostrzejsze
@Rapta
Oj no, poprzyczepiać się spokojnie nie można Fakt, na podstawki przejścia wystarczające.
BTW, jakiego boga to będą choseni?
Oj no, poprzyczepiać się spokojnie nie można Fakt, na podstawki przejścia wystarczające.
BTW, jakiego boga to będą choseni?
Widzę że surowo tu po mnie jedziecie :D ale moze i słusznie. W każdym bądź razie czas na odpowiedzi i kilka sprostowań (mogę sie przecież troche potłumaczyć;) )
Co do SL to jest to moje drugie takie na poważnie podejście do tego i jeśli chodzi o te wychodzące "cosie" to wyszły tak jak zamierzałem. Generalnie chciałem uzyskać taki efekt że czysta "normalna" ziemia zaczyna wariować pod kopytami wybrańców chaosu. Dlatego też nie chciałem przesadzać z mrokiem a tylko pokazać ten motyw że coś sie zaczyna zmieniać. Te elementy rozrywająziemię i wyrastają i niczym pożoga zostawiają za jeźdźcami popękaną i dymiącą ziemię. Co wyszło to wyszło. Pierwotnie miał to być kolor spaczeniowo-zielony ale stwierdziłem ze nie będzie to pasowało do kolorów samych figurek. Oczywiście oswietlenie jak już wcześniej wspomniałem bedzie dorobione, chciałem jednak wpierw pomalować koniki i dopiero wszystko później oświetlić tak jak trzeba za jednym zamachem. Być może brzegi podstawek byłyby lepsze na czarno, ale klient ma inne życzenia. Niestety. W każdym razie praca wre i jeszcze poprawki dojdą. Mam nadzieję jeszcze dziś wrzucić sztandarek. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Co do SL to jest to moje drugie takie na poważnie podejście do tego i jeśli chodzi o te wychodzące "cosie" to wyszły tak jak zamierzałem. Generalnie chciałem uzyskać taki efekt że czysta "normalna" ziemia zaczyna wariować pod kopytami wybrańców chaosu. Dlatego też nie chciałem przesadzać z mrokiem a tylko pokazać ten motyw że coś sie zaczyna zmieniać. Te elementy rozrywająziemię i wyrastają i niczym pożoga zostawiają za jeźdźcami popękaną i dymiącą ziemię. Co wyszło to wyszło. Pierwotnie miał to być kolor spaczeniowo-zielony ale stwierdziłem ze nie będzie to pasowało do kolorów samych figurek. Oczywiście oswietlenie jak już wcześniej wspomniałem bedzie dorobione, chciałem jednak wpierw pomalować koniki i dopiero wszystko później oświetlić tak jak trzeba za jednym zamachem. Być może brzegi podstawek byłyby lepsze na czarno, ale klient ma inne życzenia. Niestety. W każdym razie praca wre i jeszcze poprawki dojdą. Mam nadzieję jeszcze dziś wrzucić sztandarek. Zobaczymy co z tego wyjdzie
No i jest sztandarek
osobiście jestem z niego srednio zadowolony, bo nie wyszedł tak jak chciałem. No ale cóż.
osobiście jestem z niego srednio zadowolony, bo nie wyszedł tak jak chciałem. No ale cóż.
Sztandar całkiem fajny, chociaż na rogach lepiej wyglądałyby nieco wyraźniejsze paseczki. Freehand zgrabny. Niestety gwiazda na szczycie chorągwi wyszła średnio .
no wygląda na fotce nieźle. inna sprawa że mogłeś to lepiej oświetlić bo niestety dużo cienia tam jest naturalnego i ciężko zobaczyć cieniowanie dokładniej:(
ale póki co na plus praca:)
ale póki co na plus praca:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Fh bardzo ładne na tym sztandarku Czekamy na jeźdźców