[WIP] Bretonski pegaz [10.01.2008] - podstawka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Jakby poszedl w taka linie obony to zwyczajnie by sklamal, bo to z zadnymi swiadomymi zabiegami artystycznymi nie ma nic wspolnego. Dead, to, ze jestes studentem budownictwa stawia Cie w jeszcze gorszym swietle. Dobry modelarz musi zwracac uwage na wszystko i nie ma sensu sie teraz gesto tlumaczyc :]
Skoro jak sam mowisz jestes leniem i nie przykladasz sie do pracy to nie oczekuj od ocenijacych calowania po paluszkach ;)

Nietykalny
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Nietykalny »

a ja jeszcze jedno dodam.. jak sie robi taką budowle to zadbaj o np poszatkowaną gąbkę bo trawka na szczycie budowli na skale troszkę wygląda tandetnie! trawa sie rozrasta przez korzenie i żadne wiatry i burze nie sprawiły by żeby jakieś nasiona poleciały na gołe kamienie i zamieniły siew bujną trawkę :)

jedyne co tam może być zielone to winorośle i mchy ! warto sobie wpisać mech w googlach i zobaczyć sobie jakie sa naprawdę się zdziwicie jak fioletowo-zielony mech zobaczycie :) do tego jakaś mała grzybnia halucynków(tam gdzie pleśń,zgnilizna od nadmiernej wilgoci :)) i będzie to jakoś sie prezentować :) ... tylko błagam bez tego osła ze skrzydłami ;p

Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Post autor: Megi »

Cóż, samo wykonanie jest dość niechlujne i można by stwierdzić, że robiłeś tą podstawke na szybko i bez starania, w stosunku do samej figurki jest ona nieproporcjonalnie wielka co burzy estetyczną kompozycje całości. W tym wypadku chyba najlepszym wyjściem będzie wykonanie nowej odpowiednio mniejszej podstawki, a tą można by wykorzystać pod jakiś większy model lub jako element makiety.

Dewastator
Warzywo

Post autor: Dewastator »

szkoda że Dead nie poszedł w taką linię obrony
Spokojnie przecież nikt tu nikogo nie chce skazac ani sądzic. Celem artysty nie jest za wszelkąc cenę odparcie zarzutów ale przyjęcie konstruktywnej krytyki i wyciągnięcie wniosków.

Napisałem, że artysta nie ma pojęcia o tym co robi bo to widac patrząc na figurkę. Produktem jest sama figurka, a nie figurka +historia tworzenia. Gotowy model mówi sam za siebie, ale tez i za twórcę.

Tak przy okazji to to co tego "świadomego zabiegu plastycznego" to myślę iż możesz to w jakiś sposób uratowac jeśli faktycznie pokażesz że jest to świadomy zabieg, ale nie pisząc o tym tylko w jakiś sposób pokazując to na figurce.

Schemacik rysowałem w 5 minut i nie zawarłem ani jednej linii mówiącej o ułożeniu cegieł, a jedynie linie sugerujące rzędy cegieł. W związku z tym schemacik nie jest błędny tylko uproszczony :D .

ODPOWIEDZ