dwarfs 1600

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Captain Kocoń
Mudżahedin

dwarfs 1600

Post autor: Captain Kocoń »

Więc :

Runesmith - jenerał
Spellbreaking, challange

10 Quarellers,
shield, musician

3x 10 thunderers
musician, shield

20 warriors,
Fcg, GW, shields

Katapa,
inzynier, siła, przerzut

Katapa,
inzynier, przezut, ognisko

Bolec,
inzynier, sila

Bolec,
inzynier, siła, ognisko

organki

Wiec zostaje mi jakies 80 pkt i nie wiem co z nimi zrobic, czy zainwestowac w plewe master inzyniera, czy moze coś dopakowac
Czekam na konstruktywną krytyke :)

pzdr

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Rozpa troche powergamerowska- coś w Twoim stylu, ale całkiem spoko. Jeden mocny klocek żeby dobić leżącego przeciwnika, jeśli ten do Ciebie dojdzie... OK :D

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Eeee 1 scrol...? :roll: Eeee warriorsi z GW...? Nie chcesz trafic na VC uwierz mi... :roll: Nie w moim stylu Imo slabe... Brak lonogw z couragem troche boli... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Captain Kocoń
Mudżahedin

Eeee 1 scrol...? Rolling Eyes Eeee warriorsi z GW...? Nie chcesz trafic na VC uwierz mi... Rolling Eyes Nie w moim stylu Imo slabe... Brak lonogw z couragem troche boli... Wink

a po co wiecej skroli? Chce trafic na VC, myslisz ze ile BK do mnie dojedzie?

ps. zobacz dokładnie co mają warriorsi
pzdr

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

a po co wiecej skroli? Chce trafic na VC, myslisz ze ile BK do mnie dojedzie?
Jesli on zacznie strzelam ze albo wszyscy albo zginie okolo 2-4 od S&S... :roll: Jesli ty zaczniesz mysle ze spadnie cos tez okolo tego lub nawet mniej/wiecej... :roll:
ps. zobacz dokładnie co mają warriorsi
pzdr
20 warriors,
Fcg, GW, shields
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Captain Kocoń
Mudżahedin

Ale jeszcze mam tarcze nie??? od pięciu maszyn i 40 strzelców zginie 2- 4 bk
:lol2: heh toś mnie teraz ubawił

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

za 80 weź sobie tana i dorzuć do wojowników zawsze się przyda pozatym jest to rozpa na czysty stół a trafią ci się ze 3 laski i pozamiatane

Captain Kocoń
Mudżahedin

Własnie tu mam dylemat... Czy wziąc tana, czy Master Engineera, który zabezpieczy troche moje machiny i nie bede się bał misfireów...

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Ale jeszcze mam tarcze nie???
Heh... A czy ja powiedzialem ze ich nie masz...??? Dla mnie w ten sposob tracisz 20 punktow... :roll:
od pięciu maszyn i 40 strzelców zginie 2- 4 bk
O kurcze a zastanowiles sie moze ze jak wampiry zaczna (jest to bardzo prawdopodobne bo pewnie wolalbys strone...) to ci BK dojada w pierwszej turze...? :roll: I ty wogule nie strzelisz... Co z twoja zajebista obrona magiczna wcale nie jest takie trudne... Pomijajac jakies zombiaki na flance etc... :roll: Nawet jesli on zacznie no naprawde 10 kusznikow 2x bolty i 2x klopy beda albo widzialy jakies smieci; BK beda mialy screen; tylko polowa maszyn bedzie widziala BK... :roll:

Heh toś teraz ubawił ci powiem... :roll:

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Przesadziłeś z tymi śmieciami.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

True true . Ale na pewne armie jest hmmmm dobre przy odpowiednich rzutach i odpowiedniej głupocie przeciwnika.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Uznajmy to za wyolbrzymienie...

Captain Kocoń
Mudżahedin

Nie dojdzie do mnie raz popychając Bk... Jak mówicie ze takie słabe zobaczymy. I tak musze zobaczyc jak sie tym bedzie grało
pzdr

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Caledor - dojadą w 1 turze... chyba jak się wystawisz na 12" ;)

Silent - chyba jednak troche przesadzłeś z strzelaczami 2x crossy i 1x thundzi na te punkty powinni wystarczyć. Moze olej GW i wystaw ze 3x15 warriosów. BSB wtedy sie przyda.
Myślę że rozpa zyska.

Captain Kocoń
Mudżahedin

Zobacze jak mi się ty będzie grało... Jakoś nie widze 15

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

15 sa IMO slabe... Tracisz wlasciwie outnumber i szereg... 15 na 1,5 k raczej slabe na 1k mozna by probowac...
Caledor - dojadą w 1 turze... chyba jak się wystawisz na 12"
A mozesz sie wystawiac i dalej... :roll:
Nie dojdzie do mnie raz popychając Bk...
Hmm... Ja by sie spodziewal raczej 1-2 popychaczek...

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

15 sa IMO slabe... Tracisz wlasciwie outnumber i szereg... 15 na 1,5 k raczej slabe na 1k mozna by probowac...
Bardzo czesto maja outnumber, co wynika z prostego faktu, że przeciwnik musi zdejmować figurki kiedy strzelam.

Zresztą nie zamierzam nikogo przekonywac do 15'ek mi się nimi fajnie gra i już ;)

Captain Kocoń
Mudżahedin

A mozesz sie wystawiac i dalej... Rolling Eyes
No i najprawdopodoniej bedzie...
Hmm... Ja by sie spodziewal raczej 1-2 popychaczek...
i wszystkie na IFkach :D
pzdr

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

ja za wolne punkty dalbym golego slayera.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

i wszystkie na IFkach
No wiesz 5DD i 1 scrol to jest nic przy 3 magach i bound spelu... :roll: Z tym ze scrola juz pewnie nie bedzie w pierwszej turze... A z kostek zbijesz max 2 czary... No coz jesli nie popchnie to zrobi nowy oddzial gdzies na flance... Wlasciwie na to samo wyjdzie... :roll:

ODPOWIEDZ