Jędrusiowe w wersji klimaciarskiej DE na 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Jędrusiowe w wersji klimaciarskiej DE na 2500

Post autor: Murmandamus »

Oto co wymyśliłem.

Koncepcja armii kolejnej wyprawy na Ulthuan gdzie jeden z kilku korpusów wspierających główne siły został powierzony Murmandamusowi rodu Ardanien, lordowi jednego z najbardziej znaczących rodów Karond Kar, ustępującemu władzy tylko mistrzowi Rakarthowi będącego władcą miasta.

Kadra dowódcza:

Murmandamus Rodu Ardanien
Highborn on Manticore
Heart Stone of Darkness
Blood Armour
Crimson Death

Głowa rodu Ardanien i dowódca jednego z korpósów kolejnej wyprawy na Ulthuan. Jego zadaniem jest złupienie i zabezpieczenie królestwa Charce osłaniając główne natarcie przez ruiny Nagarythe. Murmandamus nie ma dość sił by samodzielnie zdobyć stolicę królestwa jednak perspektywa kusi go i planuje połączyć się z dwoma innymi korpusami mającymi pustoszyć Charce by umożliwić mu zdobycie Asurskiej stolicy w tym regionie.Murmandamus dosiada Gnatożuja- mantykorę wychowaną od małego przez władców bestii rodu z hodowli nalężącej do Murmandamusa. Gnatożuj jest wienym choć nieco nieprzewidywalnym wierzchowcem.

Carla Szara Wiedzma
Sorceress 2lv
dispell scroll,seal of ghrond

Jedna z wiedzm oddelegowana z konwentu czarownic by służyła swoim doświadczeniem w sprawach magii a zwłaszcza swej ulubionej domeny cienia w której przejawia większe niż jej koleżanki po fachu zdolności.
Carla nie lubi być widoczna choć swą urodą powoduje zadrość Leyli z którą ma współpracować.

Leyla Dygotnica
Sorceress 2lv
dispell scroll, darkstar cloack

Leyla Dygotnica. Jej przydomek wziął się od istotnego wypadku podczas eksperymentu z magią lodu jeszcze podczas szkolenia. Od tamtego czasu
pozostała w niej magia zaczyna dawać o sobie znać i Leyla zaczyna niekontrolowanie dygotać z zimna. Jej karnacja skóry została zniszczona i nie jest tak piękna jak inne przedstawicielki swej rasy. W rzeczy samej uważana jest za szpetną co powoduje jej wieczną frustrację zwłaszcza w obecności piękniejszych kobiet. Często przegląda się w lustrze co powoduje drwiny Carli twierdzącej że nie ma co oglądać i szkoda dobrego lustra.

wojska mrocznych elfów jednostki podstawe

I szwadron kawalerii Karond Kar
5 Dark Riders
rxb,mus
Jeźdzcy miasta Karond Kar oddani pod komendę rodu Ardanien w tej wyprawie. Szwadron ten jest pierwszym regimentem tej formacji i składa się z weteranów doświadczonych już w rajdach na Ulthuan.

II szwadron kawalerii Karond Kar
5 Dark Riders
rxb,mus
Drugi szwadron jeźdzców miasta rywalizujący o miano doborowego z szwadronem I. Niestety ostatnio został niemal do cna wybity i składa się w znacznej mierze z niedoświadczonych uzupełnień.

I kohorta wojowników rodu Ardanien
20 Warriors full command
Jeden z trzech kochort jakie posiada ród Ardanien. Najlepszy i najbardziej ceniony spośród nich dostąpił zaszczytu akompaniowania swemu lordowi w wyprawie.

II kompania strzelców Karond Kar
10 warriors xcrossbow
Strzelcy z Miasta Karond Kar podlegli władcy miasta oddani pod komendę Murmandamusa.

wojska mrocznych elfów jednostki specjalne

Oblubienice Khaina
12 witch elves
witchbrew, full command group
Niewielkie zgrupowanie sióstr ze świątyni Khaina niosących krwawą orgię wrogom Malekitha ku chwale Khaina. Utrzymują morale i dbają o religijne posługi jako że są i kapłankami krwaworękiego boga podczas bitwy okazując wrogom jego gniew.

XI kochotra egzekutorów z Har Ganeth
18 Executoniers
full command
soul shadows standard
Jedna z kochort sławetnego miasta katów. Siła specjalna oddana pod komendę Murmandamusa. Poza niezwykła sprawnością bojową są także zaprzysiężeni Khainowi wyznając go jak nikt inny na polu bitwy a także utrzymują żelazną dyscyplinę w armii ścinając niepokornych.

Dzieci Khaina
5 Harpies
Gnieżdzące się na najwyższych wieżach Karond Kar i w okolicznych jaskiniach na skałach dzieci Khaina i zarazem znak charakterystyczny dla miasta Karond Kar, omen powodzenia i szczęścia, pojawiają się zawsze tam gdzie można zwietrzyć łatwy łup. Kilka z nich poleciało za wyprawiającą się na rzeź armią.

Rydwany Zgałady z Karond Kar
2 Cold one chariots
Podziemia pełne Zimnych Jaszczurów stanowi źródło doskonałych wierzchowców i zwierząt pociągowych do rydwanów. Dostarczone do Karond Kar zostały wytrenowane specjalnie przez władców bestii by ciągnąć ciężkie rydwany niosąc smierć tym którzy znajdą się na ich drodze.

wojska mrocznyc elfów jednostki rzadkie

Balisty Samopowtarzalne miasta Karond Kar.
2 Bolt Throwers
Balisty stanowiące część arsenału miasta Karond Kar specjalnie oddane do użytku na wyprawie wojennej przeciwko znienawidzonym kuzynom.

Rozpruwacz
War Hydra
Rozpruwacz stanowi własność rodu Ardanien wniesiona do wyprawy przez jej dowódcę z zasobów włąsnego domu. Rozpruwacz został wychowany od pisklęcia w hodowli rodu wytrenowany rękami władców bestii by służyła na chwałę swego właściela. Rozpruwacz ma paskudny charakter choć jest trzymana w ryzach przez dwoje poganiaczy dbających o nią.
Rozpruwacz szczególnie zasmakował w ludzkim mięsie którymi karmi go nieustannie ród Ardanien.

Myślę że tym też można powalczyć. Mantykorę trzeba chronić ale myślę że to wykonalne i da się ją utrzymać przy życiu. Wziąłem inną kombinacjhę niż rękawica i korona ot tak dla odmiany. Zresztą to raczej dla smoczego lorda bardziej kombinacja.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, o 23:56 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 2 razy.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Murmi nie znam się na Dark Elfach więc ode mnie nie będzie żadnych słów co zmieniać.
Chciałbym powiedzieć, że czuje konkurencję u Ciebie jeśli chodzi o klimatyczne rozpiski na tym forum. ;)
Widzę że spodobał Ci się mój pomysł na nazywanie regimentów.
Bardzo fajnie to wszystko wygląda i miło się czyta tylko Murmi zainstaluj sobie Firefoxa bo ma opcje podkreślania błędów. Bo błędy typu "korpósów" trochę rażą.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Dobra konkurencja nie jest zła ;)
Delfy są moją najukochańszą armią. W sumie czasami nazywałem herosów w swoich rozpiskach choc ostatnio począłem pisać nieco więcej. Aha uprzedzając komenty innych odnośnie zamiany mantykory na smoka. Niet. Mantykora tak patrzyła na mnie bo jej dawno nie używałem to przygarnąłem. A smok ma niestrawnośc po zjedzeniu kilku nieświeżych ogrów i został w Karond Kar(choć to podobno przez patriarchę rywalizującego rodu Xynoth rywalizującego z Ardanienami , którzy nie mając smoka nazwali go obraźliwie pomalowanym wywernem co musiało urazić wrażliwego smoka Motraxa )
Ostatnio zmieniony 12 sty 2008, o 11:48 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 1 raz.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Ładnie sam nie znam się na DE (chyba ze jednostki staty i itemy) ale konkurencja dla Sa!nt' a powstaje :lol2:

ODPOWIEDZ