Tomb Kings 1100 turniejowe
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
Tomb Kings 1100 turniejowe
licz - latanie, słoik
licz - kaszkiet, 2x scroll
prince - czariot of fire, Unit Strength 5.
11lucznikow z czampionem
4carriony
2scorpiony
1swarm
trochę eksperymentalnie, bo czariotami grać nie umiem... kaszkiet na te punkty robi siekę, prince w czariocie ma siedzieć w okolicy i go osłaniać. nie czuję tej rozpiski... wszelkie sugestie zmian mile widziane.
licz - kaszkiet, 2x scroll
prince - czariot of fire, Unit Strength 5.
11lucznikow z czampionem
4carriony
2scorpiony
1swarm
trochę eksperymentalnie, bo czariotami grać nie umiem... kaszkiet na te punkty robi siekę, prince w czariocie ma siedzieć w okolicy i go osłaniać. nie czuję tej rozpiski... wszelkie sugestie zmian mile widziane.
3 herosów ? zazwyczaj na takie pkt. są ograniczenia do 2
Słuchaj Szczurka, najprawdopodobniej to będzie właśnie 2 herosów. Więc wyrzuć jednego licza i zamiast jego weź 3 charioty i jeszcze 1 swarma, albo zamiast swarma: carriona i 2 łuczników. Pozdr
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
no właśnie nie ma ograniczeń, dlatego zdecydowałem się na TK. chociaż myślę jeszcze o DoW z Dark Emissary. ale zależy mi na zagraniu TK, bo najprawdopodobniej będzie to moje pożegnanie z tą armią na jakiś czas.
Wywal swarma i dodaj wiecej łukoli bo liczki muszą gdzieś siedzieć.
Licz na kaszkieci jak dla mnie powinien miec collar bo wtedy nie boisz się hoda itp, a przynajmniej zwieksza to twoje szanse na przeżycie.
Rozpa IMO losowa jak trafisz na WE to cię nie ma, na imperium z tankiem tak samo i jest jeszcze pare innych rozp. (np. moja kochana elektrownia , uwielbiamy te pkt i brak ograniczeń )
Ale ja bym się pokusił o ten kaszkiet bo na prawdę może uszczuplić dość sporo przeciwnika.
IMO prnince na rydwanie siada jak złoto, przydałyby sie tylko jeszcze 3 gołe rydwany, ale nie wiadomo co wywalić za to więc rozpa będzie spoko.
A jak trafisz na lizaki z tym LD 5 czysta przyjemność
Licz na kaszkieci jak dla mnie powinien miec collar bo wtedy nie boisz się hoda itp, a przynajmniej zwieksza to twoje szanse na przeżycie.
Rozpa IMO losowa jak trafisz na WE to cię nie ma, na imperium z tankiem tak samo i jest jeszcze pare innych rozp. (np. moja kochana elektrownia , uwielbiamy te pkt i brak ograniczeń )
Ale ja bym się pokusił o ten kaszkiet bo na prawdę może uszczuplić dość sporo przeciwnika.
IMO prnince na rydwanie siada jak złoto, przydałyby sie tylko jeszcze 3 gołe rydwany, ale nie wiadomo co wywalić za to więc rozpa będzie spoko.
A jak trafisz na lizaki z tym LD 5 czysta przyjemność
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
chętnie bym go wywalił, ale wtedy nie mam drugiego core. z drugiego scorpa też żal rezygnować.
jedyna sensowna opcja to:
wywalam jednego carriona,łucznika i swarma, i wrzucam drugą 10łuczników, już bez czempiona. ale 3carriony to straszna bieda...
jedyna sensowna opcja to:
wywalam jednego carriona,łucznika i swarma, i wrzucam drugą 10łuczników, już bez czempiona. ale 3carriony to straszna bieda...
A faktycznie, cora braknie :/
Hmmm. w takim razie nic wiecej nie doradzę bo kaszkiet ogranicza mozliwosci. Po prostu zrób tak zebyś umiał tym zagrać i miał jakiś plan. TK nie mają słabych jednostek, wszystko co nie weźmiesz bardzo sie przyda tylko trzeba to dobrze poprowadzić.
Pozdro
Hmmm. w takim razie nic wiecej nie doradzę bo kaszkiet ogranicza mozliwosci. Po prostu zrób tak zebyś umiał tym zagrać i miał jakiś plan. TK nie mają słabych jednostek, wszystko co nie weźmiesz bardzo sie przyda tylko trzeba to dobrze poprowadzić.
Pozdro
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
jak znowu nie trafię na te Twoje szczury to może i coś ugram generalnie rozpiska nie jest masakrująca, ale pozwolić mi zdobyć trochę punktów. ale tak jak wspomniałeś - zależy na co trafię.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
ostatecznie poszedłem TK w składzie:
prince latacz, SoM, Eshield
hierofant ward, słoik
licz w kaszkiecie, 2scrolle
5lekkiej kawy
10łuczników z czampionem
2scorpy
5carrionów
zająłem zaszczytne 16 miejsce na 16 graczy, z pokaźnym dorobkiem punktowym (10). ale grało się miło, a to dla mnie najważniejsze. niemniej teraz poszedłbym w coś takiego:
licz hierofant - słoik, scroll
prince - latanie, GW, LA, Eshield, collar
prince na płonącym rydwanie, flail, shield, LA, US5
10łuczników z czampionem
1swarm
3carriony (przy lataczu, coby collar działał)
2scorpy
gigant
zastanawiam się, czy prince'owi na rydwanie nie dać terroru, ale z drugiej strony zależy mi, żeby tym razem mocno przypierdzielić i w tę stronę ta rozpiska.
wszelkie sugestie mile widziane.
prince latacz, SoM, Eshield
hierofant ward, słoik
licz w kaszkiecie, 2scrolle
5lekkiej kawy
10łuczników z czampionem
2scorpy
5carrionów
zająłem zaszczytne 16 miejsce na 16 graczy, z pokaźnym dorobkiem punktowym (10). ale grało się miło, a to dla mnie najważniejsze. niemniej teraz poszedłbym w coś takiego:
prince - latanie, GW, LA, Eshield, collar
10łuczników z czampionem
1swarm
3carriony (przy lataczu, coby collar działał)
2scorpy
gigant
zastanawiam się, czy prince'owi na rydwanie nie dać terroru, ale z drugiej strony zależy mi, żeby tym razem mocno przypierdzielić i w tę stronę ta rozpiska.
wszelkie sugestie mile widziane.
Weź chłopie wymaksuj raz.
Bez princa latacza, 2 liczów, 3 skorpów i giganta z S8 to dużo nie pociśniesz.
(choć Twoje ustawienie 2 princów jest spoko, poza tym collarem z żałosnymi sępami)
Na te punkty to już imperium będzie miało czołg, a leśne mnóstwo driad i drzewo.
Bez princa latacza, 2 liczów, 3 skorpów i giganta z S8 to dużo nie pociśniesz.
(choć Twoje ustawienie 2 princów jest spoko, poza tym collarem z żałosnymi sępami)
Na te punkty to już imperium będzie miało czołg, a leśne mnóstwo driad i drzewo.
3 carriony nie mają sensu... Wyrzuć je i jeszcze coś i zamiast nich zabierz 3 rydwany i prince na rydwanie z chariot of fire i siłą 5 - to da ci dobry atak, ale koniecznie do tego 2 skorpy. A gigant na te punkty nie zawsze się sprawdza i jest za drogi(trafisz na kraśki to albo go kampisz albo schodzi w 1-2 turze... Pozdr
PS. Przemyśl to i zmień rozpe, chyba że takie miejsce Cię satysfakcjonuje.
PS. Przemyśl to i zmień rozpe, chyba że takie miejsce Cię satysfakcjonuje.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
prince - latanie, GW, LA, Eshield
5lekkiej kawy
1swarm
3scorpy
gigant z S8
lepiej?
tylko z kolei nie ma gdzie chować licza, chyba że zostawię w jego pobliżu jakiegoś skorpiona czy np latacza. wszystko zależy od terenu i przeciwnika.
prince - latanie, GW, LA, Eshield
5lekkiej kawy
1swarm
3scorpy
gigant z S8
lepiej?
tylko z kolei nie ma gdzie chować licza, chyba że zostawię w jego pobliżu jakiegoś skorpiona czy np latacza. wszystko zależy od terenu i przeciwnika.
Lepiej- tylko jeszcze wywal lekką kawalerie i 1 scorpiona, a za nią wrzuć trójeczkę rydwanów z mirage bannerem(taka 4 z princem może znieść praktycznie wszystko, prócz strzelania- dlatego mirage). Pozdr
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
wtedy nie mam 2core.
Załuż nowy temat z tą rozpiską, a nie wklejaj do tematu GreatTaurusa. A co do rozpy: Ułożenie przedmiotów na Tomb Princie dość słabe, a poza tym słaby standardzik Tomb Kings na te punkty. Pozdr
Na te punkty polecam zagrać tak.
Liczka: słoik d.s, konik
Liczka: konik
TP: płaszczyk dwurak,l armor, e. shield
3 rydwany z regenerującym banerkiem
1 swarm (aby magowie czuli respekt )
19 TG z ikoną
10 łuczników
10 łuczników z chempionem
Magia naprawdę niezła. Grasz deff i ewent kontrujesz TG i rydwanami.
Opcjonalnie wymieniasz 10 łuczników na katapultę.
Jednak mi się bardziej przy takim formacie sprawdzili łucznicy
Liczka: słoik d.s, konik
Liczka: konik
TP: płaszczyk dwurak,l armor, e. shield
3 rydwany z regenerującym banerkiem
1 swarm (aby magowie czuli respekt )
19 TG z ikoną
10 łuczników
10 łuczników z chempionem
Magia naprawdę niezła. Grasz deff i ewent kontrujesz TG i rydwanami.
Opcjonalnie wymieniasz 10 łuczników na katapultę.
Jednak mi się bardziej przy takim formacie sprawdzili łucznicy
@Miszczu
Nie odkopuj takich starych tematów
Nie odkopuj takich starych tematów