Śmiertelnicy 2250
Śmiertelnicy 2250
Exalted Chaos Champion @ 150 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Flail; Shield; Barding
Armour of Damnation [30]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
Great Bray-Shaman @ 298 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 4; Braystaff
Power Familiar [50]
Chaos Armour [10]
Spell Familiar [15]
Exalted Daemon @ 335 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 1; Lore of Slaanesh
Blade of the Ether [45]
4 Chosen Chaos Knights @ 260 Pts
Mark of Chaos Undivided; Standard; Musician
Banner of Wrath [50]
5 Chaos Knights of Khorne @ 220 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Musician
1 Chaos Chariot of Khorne @ 150 Pts
Mark of Khorne; Frenzy
5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Mounted Daemonettes @ 150 Pts
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
Mark of Chaos Undivided; Great Weapon
1 Fiend of Slaanesh @ 75 Pts
5/5 Beast Herd (Gors) @ 60 Pts
Musician
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 8
Models in Army: 61
Total Army Cost: 2247
Nie wiem czy nie za bardzo kozacze opierając antymagie jedynie na kościach.... sprawdzał już ktoś taki koncept?
Myśle że jak nie zjedziecie mi tej rospy za mocno to złotówki za nią niebawem staną i będę musiał nową pułeczke dorabiać, bo armijka mi się podoba całkiem .....a w fiendach to sie zakochałem, najchętniej bym 4 wystawił .
Zapraszam do zjechania .
Myśle jeszcze nad wymianą AofD na Book of S bym miał w kościach zgrabne 9/9 ...co o tym sądzicie?
Mark of Chaos Undivided; General; Flail; Shield; Barding
Armour of Damnation [30]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
Great Bray-Shaman @ 298 Pts
Power Familiar [50]
Chaos Armour [10]
Spell Familiar [15]
Exalted Daemon @ 335 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 1; Lore of Slaanesh
Blade of the Ether [45]
4 Chosen Chaos Knights @ 260 Pts
Mark of Chaos Undivided; Standard; Musician
Banner of Wrath [50]
5 Chaos Knights of Khorne @ 220 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Musician
Mark of Khorne; Frenzy
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
5/5 Beast Herd (Gors) @ 60 Pts
Musician
Dispel Pool: 8
Models in Army: 61
Total Army Cost: 2247
Nie wiem czy nie za bardzo kozacze opierając antymagie jedynie na kościach.... sprawdzał już ktoś taki koncept?
Myśle że jak nie zjedziecie mi tej rospy za mocno to złotówki za nią niebawem staną i będę musiał nową pułeczke dorabiać, bo armijka mi się podoba całkiem .....a w fiendach to sie zakochałem, najchętniej bym 4 wystawił .
Zapraszam do zjechania .
Myśle jeszcze nad wymianą AofD na Book of S bym miał w kościach zgrabne 9/9 ...co o tym sądzicie?
troche bzdur jest... ale tak to calkiem spoko
bedzie punktami :
- na exaltedzie duzo bardziej sie oplaca gaze of the gods, ward to jednak ward.. tymbardziej ze w tej samej cenie
- great bray shaman w zwyklym herdzie 5/5 z muzykiem to chyba jakies nieporozumienie... masz mega duza szanse uciec od byle piarda... a i prawd zabije ci go byle fast szarzujacy na herda w tym wlasnie celu, albo zwieksz herda do jakichs normalniejszych rozmairow, w stylu foe render, sztandar i liczba kolo 15, albo posadz shamana na rydwanie, wtedy jest to dosc ciekawa opcja, US 5, dosc manewrowy, trudniejszy do zlapania niz herd, napewno cos innego niz 5/5
- exalted demon dosc dobry, ja bym dal gifty bardziej asekuracyjne, jedna rzecz: jesli slaanesha, to naprawde lepiej dac mu II level, ta magia ci sie przyda
- choseni, moim zdaniem nie warto ladowac w nich tyle pkt, ja bym wzial gola 4ke za 180pkt, masz wtedy 80pkt na wprowadzenie wyzej opisanych zmian..
- chariot khorna, IMO troszke bzdurny... zrobilbym z 5tki i chariota dwie 4ki khornikow ew. z muzykami
- reszta bardzo fajne, demon w konnych demonetkach, screenowamy psami w snejku moze sie naprawde sprawdzic przy madrym wykorzystaniu
fiendy sa bardzo mocne, wiec zakochales sie w odpowiedniej rzeczy
a co do scrolli, to jaosobiscie wrzocilbym ze 2... jeden na demonie + podbbity ward, a jeden na krowie, tymbardziej z masz jeszcze na to punkty (masz na nim przedmioty za 75pkt)
pzdr !!
edit:
aha, no i masz nielegalna krowe, masz 2 arcane itemy na niej
bedzie punktami :
- na exaltedzie duzo bardziej sie oplaca gaze of the gods, ward to jednak ward.. tymbardziej ze w tej samej cenie
- great bray shaman w zwyklym herdzie 5/5 z muzykiem to chyba jakies nieporozumienie... masz mega duza szanse uciec od byle piarda... a i prawd zabije ci go byle fast szarzujacy na herda w tym wlasnie celu, albo zwieksz herda do jakichs normalniejszych rozmairow, w stylu foe render, sztandar i liczba kolo 15, albo posadz shamana na rydwanie, wtedy jest to dosc ciekawa opcja, US 5, dosc manewrowy, trudniejszy do zlapania niz herd, napewno cos innego niz 5/5
- exalted demon dosc dobry, ja bym dal gifty bardziej asekuracyjne, jedna rzecz: jesli slaanesha, to naprawde lepiej dac mu II level, ta magia ci sie przyda
- choseni, moim zdaniem nie warto ladowac w nich tyle pkt, ja bym wzial gola 4ke za 180pkt, masz wtedy 80pkt na wprowadzenie wyzej opisanych zmian..
- chariot khorna, IMO troszke bzdurny... zrobilbym z 5tki i chariota dwie 4ki khornikow ew. z muzykami
- reszta bardzo fajne, demon w konnych demonetkach, screenowamy psami w snejku moze sie naprawde sprawdzic przy madrym wykorzystaniu
fiendy sa bardzo mocne, wiec zakochales sie w odpowiedniej rzeczy
a co do scrolli, to jaosobiscie wrzocilbym ze 2... jeden na demonie + podbbity ward, a jeden na krowie, tymbardziej z masz jeszcze na to punkty (masz na nim przedmioty za 75pkt)
pzdr !!
edit:
aha, no i masz nielegalna krowe, masz 2 arcane itemy na niej
Dzięki za uwagi, biore się za modernizacje .
Herd podniesiony i patrząc na cene - czy nie lepszym byłoby branie 10 Slangorów? Sądze że ruchliwośc przesądza, no ale może ktoś testował i sprawdzali sie lepiej. ( głośne myślenie - on ) wersja z rydwanem hmmm... kozacka... podoba mi się i tańsza. Chociaż na pewno mniej bezpieczna, w końcu rydwanu nie opuści, a 20 W zasłony swoje robi . ...chociaż kozackość szamana na rydwanie chyba przesądzi . Dobra niech jest rydwan . ( głośne myślenie - off )
edit: ehhh.... diabelnie drogo taka krowa w rydwanie wychodzi, nie podoba mi sie
+/- chariota na 4 jazdy:
plusy:
-tańszy
-mocniejsza szarża
-twardszy
-świetnie wygląda
minusy:
-mobilność
-gorzej wyżyna jak nie szarżuje ( zakładając że zała 4 jazdy dojechała )
-nie kasuje szeregów
Zostane przy rydwanie.
calość wyglada teraz tak:
1 * Exalted Chaos Champion @ 150 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Flail; Chaos Armour; Shield; Barding
Gaze of the Gods [30]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
1 Great Bray-Shaman @ 298 Pts
Chaos Armour [10]
Spell Familiar [15]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Exalted Daemon @ 375 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 2; Lore of Slaanesh
Blade of the Ether [45]
4 Chosen Chaos Knights @ 190 Pts
Mark of Chaos Undivided; Barding; Chosen Unit; Shield; Musician
4 Chaos Knights of Khorne @ 187 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Musician
Mark of Khorne; Frenzy
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
5\14 Beast Herd (Gors) @ 126 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
Dispel Pool: 7
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2250
....i co do grosza .
Oprócz rydwanu wsio gut ?:)
Faktycznie, bym do tego jeszcze enchanted shield dał, byłoby 0+ ale pk brak.- na exaltedzie duzo bardziej sie oplaca gaze of the gods, ward to jednak ward.. tymbardziej ze w tej samej cenie
Herd podniesiony i patrząc na cene - czy nie lepszym byłoby branie 10 Slangorów? Sądze że ruchliwośc przesądza, no ale może ktoś testował i sprawdzali sie lepiej. ( głośne myślenie - on ) wersja z rydwanem hmmm... kozacka... podoba mi się i tańsza. Chociaż na pewno mniej bezpieczna, w końcu rydwanu nie opuści, a 20 W zasłony swoje robi . ...chociaż kozackość szamana na rydwanie chyba przesądzi . Dobra niech jest rydwan . ( głośne myślenie - off )
edit: ehhh.... diabelnie drogo taka krowa w rydwanie wychodzi, nie podoba mi sie
40 pk za 1PD ....boli , ale po wywaleniu familiara chyba konieczne...- exalted demon dosc dobry, ja bym dal gifty bardziej asekuracyjne, jedna rzecz: jesli slaanesha, to naprawde lepiej dac mu II level, ta magia ci sie przyda
ide na to- choseni, moim zdaniem nie warto ladowac w nich tyle pkt, ja bym wzial gola 4ke za 180pkt, masz wtedy 80pkt na wprowadzenie wyzej opisanych zmian..
Tu sie nie zgodze.- chariot khorna, IMO troszke bzdurny... zrobilbym z 5tki i chariota dwie 4ki khornikow ew. z muzykami
+/- chariota na 4 jazdy:
plusy:
-tańszy
-mocniejsza szarża
-twardszy
-świetnie wygląda
minusy:
-mobilność
-gorzej wyżyna jak nie szarżuje ( zakładając że zała 4 jazdy dojechała )
-nie kasuje szeregów
Zostane przy rydwanie.
Demona nie zmienie, scrole wrzuce .a co do scrolli, to jaosobiscie wrzocilbym ze 2... jeden na demonie + podbbity ward, a jeden na krowie, tymbardziej z masz jeszcze na to punkty (masz na nim przedmioty za 75pkt)
calość wyglada teraz tak:
Gaze of the Gods [30]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
1 Great Bray-Shaman @ 298 Pts
Chaos Armour [10]
Spell Familiar [15]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Exalted Daemon @ 375 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 2; Lore of Slaanesh
Blade of the Ether [45]
Mark of Khorne; Frenzy
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
5\14 Beast Herd (Gors) @ 126 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
Dispel Pool: 7
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2250
....i co do grosza .
Oprócz rydwanu wsio gut ?:)
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
niezłe
great szaman nielegalne, bo ma 2 arkejny naraz.
a byle fast w herdzie go nie ma szansy zdjąć - ws5, t4, bylw wilki z ws 2 to go nawet na 5 trafiają a grejcior to sobie przecież może stanąc na skraju herdu i dostawić się do 1 fascika...A fast zabijajacy gory w walce to mit - tak to tylko fasty DLu i wildzi potrafia zrobić
great szaman nielegalne, bo ma 2 arkejny naraz.
a byle fast w herdzie go nie ma szansy zdjąć - ws5, t4, bylw wilki z ws 2 to go nawet na 5 trafiają a grejcior to sobie przecież może stanąc na skraju herdu i dostawić się do 1 fascika...A fast zabijajacy gory w walce to mit - tak to tylko fasty DLu i wildzi potrafia zrobić
ja sie cieszyć że sie podobać
Krowa z kosturem z obstawš 20 herda ze sztandarem z powodzeniem na klate moze przyjšć jakiego plewnego elfockiego hera na smoku, zginšć w chalengu ( a moze nawet nieońcu 2+ save ) i pogonić z CR .
Teraz mam takie pytanie dotyczšce ponizszego:
- możliwoć FO ( generalnie dodanie US do walki )
- osłona przed armatkowymi
- 5W na potrzeby niestabilnoci
- po prostu jako nosidełko do katapultowania skrzydlatego spaślaka
Z tymi śmiesznymi zasadami dostawiania do skirmiszu może być całkiem zabawnie .
...hmmm dochodzi do mnie jak mało wiem o tej armi... tym większa frajda z jej zbierania będzie
Krowa z kosturem z obstawš 20 herda ze sztandarem z powodzeniem na klate moze przyjšć jakiego plewnego elfockiego hera na smoku, zginšć w chalengu ( a moze nawet nieońcu 2+ save ) i pogonić z CR .
Teraz mam takie pytanie dotyczšce ponizszego:
Przeoczyłem jakie tajne zastosowanie włożenia demona do demonetek? Jaki sekretny ,,myk'' oprócz poniższych istnieje ?demon w konnych demonetkach, screenowamy psami w snejku moze sie naprawde sprawdzic przy madrym wykorzystaniu
...hmmm dochodzi do mnie jak mało wiem o tej armi... tym większa frajda z jej zbierania będzie
-Co do przyjmowania herosa na smoku- herdem..., w dzisiejszych czasach nie ma sensu. Herd zwija się na 4 w szereg i nie masz rank bonusu. Conajwyżej sztandar i outnumber, czyli 2. Gość na smoku pozabija znacznie wiecej.Pierun pisze:ja sie cieszyć że sie podobać
Teraz mam takie pytanie dotyczšce ponizszego:Przeoczyłem jakie tajne zastosowanie włożenia demona do demonetek? Jaki sekretny ,,myk'' oprócz poniższych istnieje ?demon w konnych demonetkach, screenowamy psami w snejku moze sie naprawde sprawdzic przy madrym wykorzystaniu
A jeśli nawet na stare zasady, to przyjmowanie gościem za 300 pkt czelędża ze statycznym CRem +4..., heloł?? Ciekawe wnioski.
Ja też szeryfie nigdzie nie pisałem, że będziesz nimi polował na smoka. Powątpiewałem w słuszność tracenia 300 pkt dla ewentualnego brejka na -1 na smoku. (czyli stanie na 9 z ewentualnym BSB).Pierun pisze:...a czy ja gdzies pisze ze polować czymś takim na smoki zamierzam ?
...to taka wizja w ostateczności . Jakby nie liczyć wychodzi że w czelendżu elficki lordo(ze słomką)smok zadaje krówce 3 rany....a jakby tak mieć farta to 2 .. czyli przegrywa o muzyka
Nie chce robić nowego tematu bo rozpa podobna tylko punkty inne.
Wersja na 1500... tak by nie dochodziło więcej nowych figsów... a jak mają dochodzić to jakie ?:)
Gaze of the Gods [30]
1 Exalted Daemon (MofS) @ 295 Pts
Spell Breaker [25]
Diabolic Splendour [20]
Mark of Khorne; Frenzy
5/12 Beast Herd (Gors) @ 92 Pts
2ndWeapon; Musician: Foe - render
6 Chaos Furies @ 90 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 45
Total Army Cost: 1500
gut?
Wersja na 1500... tak by nie dochodziło więcej nowych figsów... a jak mają dochodzić to jakie ?:)
Gaze of the Gods [30]
1 Exalted Daemon (MofS) @ 295 Pts
Spell Breaker [25]
Diabolic Splendour [20]
Mark of Khorne; Frenzy