malowanie cold ones

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
ajpinus
Chuck Norris

malowanie cold ones

Post autor: ajpinus »

Chce pomalowac Cold ones, ogladam sobie dokladnie figurki i patrze ze jest na nich mnostwo uwypuklen i wglebien, prawie wogole rownej powierzchni. Jak sie zabrac do ich malowania zeby dlugo nie cackac sie z jednym modelem, a dobrze wygladaly. Myslalem zeby pomalowac na zielono, walnac inkiem zielonym na calej figurce, a potem drybrush rozjasnionym zielonym na luski, ale to bedzie mnostwo roboty. Dajcie mi jakies rady. Za zdjecia bede rowniez bardzo wdzieczny.

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Panie, jeśli to sposób, który podałeś to dla ciebie za dużo roboty, to ja nie wiem, świat się kończy. Toż to chyba przy pożądnie zrobionym dippingu jest więcej...

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

zgadzam sie z postem powyzej ... suchy pedzel to chyba najszybsza metoda malowania

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

lol to jest mnóstwo roboty?
To jest najszybszy możliwy sposób, możesz nie inkować, będzie jeszcze szybciej.

Awatar użytkownika
Aenarion
Pseudoklimaciarz

Post autor: Aenarion »

dipping wiecej czasu zajmie niż suchy pendzel ](*,)
M jak masakra niepozorna tak. :twisted:
---------------
:x Wpisz się :shock:

ajpinus
Chuck Norris

Napisalem ze chcialbym pomalowac tak zeby dobrze wygladaly, rownie dobrze moge na nie nasrac bedzie jeszcze szybciej.

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Jak kto lubi :lol2:
Ale skoro piszesz, że wash i drybrush to dla Cliebie za dużo roboty, to chyba tylko to Ci pozostaje :)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

ajpinus
Chuck Norris

Moze i nie duzo roboty, ale chodzilo mi o jakis konkretny patent. jezli ktos juz je malowal to chetnie poznalbym w jaki sposob. Tylko tyle

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

Myślę, ze sposób który opisałeś, będzie najszybszy. Proponuje użyc inku jeszcze raz na zdrybrushowaną powieszchnię łusek i rozjaśnić delikatnie jasniejszym kolorem. Efekt bedzie zdecydowanie lepszy niz po jednym rozjasnieniu. Ogólnie najbardziej szczególowym elementem cold'ona jest głowa, ale z nia chyba nie bedzie problemów. :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

ajpinus pisze:Napisalem ze chcialbym pomalowac tak zeby dobrze wygladaly, rownie dobrze moge na nie nasrac bedzie jeszcze szybciej.

To co robisz z figurkami idac do lazienki srednio mnie obchodzi. Prosilbym o nieuzywanie takie slownictwa.

ajpinus
Chuck Norris

Chodak: Po drugim inkowaniu zrobic drugi raz drybrush ale jasniejszym kolerem niz pierwszy drybrush , tak ??

Ziemko: oki doki, sorry

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Tak. Ja malowałem Cold'onów, ale poświęciłem im trochę więcej czasu. jak byś chcial wiecej wiedzieć pisz na gg 229231.

ajpinus
Chuck Norris

Chodak: Dzieki, musze sprubowac maznac jednego i zobaczyc jak wyjdzie. Mysle o czarnym podkladzie, potem cala figurke snot green, potem zielony ink ja mam jeszcze taki stary Orc flesh wash, potem drybrush za pomoca pomieszanego snot green z sunburst yellow i potem jeszcze raz ink i drybrush jasniejsza mieszanka. Jak wyjdzie dobrze to walne tak wysztskie.

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

No sprobuj :) Zobaczymy jak wyjdzie :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Przez taka duza liczbe inkow i brusha moze sie zdarzyc , ze bedzie za gruba farba na figurce , wiec uwazaj na to.

ajpinus
Chuck Norris

Wychodzi elegancoko, tylko szyje trzeba glebiej ponacinac zeby ink lepiej wnikal w szczeliny. A tak kolorystyka: snot green/orc flesh wash/ sunburst yellow jest moim zdaniem super.

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

No to ladnie :) A zrobiłes 2 razy inkiem? :D

ajpinus
Chuck Norris

2 razy i inkiem i drybrush i jest ok, tylko te szpary w ciele na dolnym odcinku szyi sa za plytkie i ink w nie nie wnika zauwazylem, wiec je poglebilem i teraz wyglada ok. W sumiena koncie nie mam wielu figurek i dopiero sie wprawiam wiec zajmuje mi to ow iele wiecej czasu niz powinno :)
Dziekowa za wskazowki

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Nie ma sprawy :)

ODPOWIEDZ