O&G na 500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

O&G na 500

Post autor: pio_eustachy »

W głowie urodził mi się pomysł dość głupi i spontaniczny - postanowiłem stworzyć rozpiskę defensywno-ofensywną z naciskiem na to pierwsze. Spowodowane jest to zapewne tym, że nie wiem, z jaką armią przyjdzie mi stoczyć bój (dark elfy, lizaki, tomb kingsy, dwarfy czy bretonia). Przeczytajcie do końca i konstruktywnie oceńcie.

38x NG (łuki, muzyk) 118 pkt
Goblin Big Boss (bsb, pajenczy sztandar, lekka zbroja) 112 pkt
Doom Diver 80 pkt
5x spider 65 pkt
18x ork (tarcze, chorąży, muzyk) 123 pkt

Od razu mówię, że z przyczyn finansowych nie gramy na border patrol. Brakiem faktycznego generała też sie nie przejmuje, gdyż na potrzeby pierwszych potyczek pozbyliśmy się tej zasady ;-)

Ogólny zarys "taktyki" - doom i klocek NG z bossem trzymają wroga na odległość, spidery i orki zabezpieczają tyły - schowani gdzieś za terenem wejdą do gry po szarży przeciwnika.

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Jak masz zamiar wystawić tych 38 łuczników żeby wszyscy strzelili???

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

oddzial ma ponad 30 cali szerokosci.
shortbow ma 16 zasiegu.

daje to do myslenia, nie?;)

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Gracie za 500 pts ale nie na zasady border patrol ???????

Czym ty chcesz trzymac przeciwnika na odleglos tymi nocnikami, wez chociaz fanatykow. Ogolnie straszna lipe wymysliles, chyba kazda inna rozpa bedzie lepsza. Wez armybooka pomysl troche, jak chcesz wygrac z kazda z armii ktore wymieniles za pomoca tej rozpy ?? Chyba sie nie da

Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

Nie wygrasz z żadną z tych armii, a najmniej cię widzę z Dwarfami. Rozjadą cię organkami. Ogólnie strasznie do niczego.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

JA bym dal szamana NG z itty ringiem, rozbil bym 38 NG na 2x 20 z fanolem(tylko wtedy wypadaja pajaki) i lukami jak chcesz strzelac, DD zamienil bym na 2 czaki

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

rozpiska da rade z dwarfami, bo juz była testowana (nie zapominajcie, że wszyscy w j-biu zaczynają wfb nie tylko ja :-D) Nie ma mowy o organkach - dwarfy z BfSP.
Co sie tyczy oddziału łuczników - ustawiam 4 szeregi po 10 + boss ze sztandarem, wchodze klockiem na wzgórze, i przy mało mobilnym przeciwniku (jak np dwarfy) mam 20 strzałów z poisonem... jednak można ;).

PS Jak zdążę do środy chodź zacząć budowanie spear chukk to wystawie ;-)

ajpinus
Chuck Norris

Wymien orkow na savage orkow, daj szamana savage orc z titty ringiem i lec do przodu, jakis fast spidery beda eleganckie i zmniejsz liczbe night goblinow i wsadz fanatykow. Wiem ze chcesz miec poison na short bowach ale to moim zdaniem bezsens. Wymien doom diver na chariot orkowy

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

fajnie że mam chariot i savage'y... od razu mówie, że TAKIE proxy u nas nie przejdą - po prostu wszyscy zgadzamy sie co do tego, że psują klimat i grać sie odechciewa...
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...
Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Napisz moze lepiej co maszto cos wymyslimy. A traktowanie zwyklakow jako savagy to nei az tak duze proxy. Wyobraznia i tyle, a potem bedziesz wiedzial co sie oplaca kupic. Kup sobie napewno spearchucki i savagy na dzikach. Super jednostki.

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Spear chukki już na warsztacie ;-)

Oto lista armii:
60x NG
NG big boss
20x spider raiders
2x szaman NG
20x ork
doom diver i 4 spear chukki ;-)
3x fanatyk
troll

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Może tak? ;)
NG Bos @79
-general, l.armour, shield, martog's best basha, bigged kickin boots
20x Orcs @135
-shields, muzyk, sztamdar
22x NG @70
-muzyk
5x Spider Riders @65
2x Spear Chukka @70
Doom Diver @80

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

hmm... chyba posłucham :D choć spróbowałbym na czymś zaoszczędzić, żeby choć 1 fanatyka wcisnąć, bo bez tego te NG to takie mięsko...
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Nie ma chyba jak już wyrzucić czegoś, żeby dopakować nocniki :P Wszystko i tak jest już wychudzone.
Możesz ewentualnie zamiast tych nocników dodać jeszcze jedną piątke pajonków.

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

a wtedy bossa gdzie :?: do orków :?: może...

Piotr3K
Kretozord

Najlepiej do orków. W goblinach to długo nie postoi bo łatwo je spanikować.

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

no to ok - nie wiem tylko co lepsze - 22 NG czy 5 spiderów (te pierwsze pożyją nieco dłużej, za to spidery są łakomym kąskiem i skutecznie odwracają uwagą od reszty) :?:
Szaman pisze:
Obrazek

ODPOWIEDZ