Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
Czyli tak samo jak teraz tylko łatwiej - i zwykle tak jak teraz lepiej będzie mieć kolejny nowy oddział.
Ale i tak nie widzi mi się wystawianie zombie na początku nawet w dużej ilości. Nawet jak coś zatrzymają to strach szarżować w zablokowanego przeciwnika bo łatwo nabije na reszcie zombiaków sporo CR.
Stąd też zastanawiam się nad bat swarmami. Orientujecie się może (Szaman w szczególności) czy ruch nadal będą miały ścięty o połowę? Słyszałem że już nie, a to zrobiłoby z nich świetną jednostkę do łapania przeciwnika (i bardzo potrebną najwyraźniej piechotnej armii). 4 bazy za 140pts to i spokojnie smoka utzymają...
Ale i tak nie widzi mi się wystawianie zombie na początku nawet w dużej ilości. Nawet jak coś zatrzymają to strach szarżować w zablokowanego przeciwnika bo łatwo nabije na reszcie zombiaków sporo CR.
Stąd też zastanawiam się nad bat swarmami. Orientujecie się może (Szaman w szczególności) czy ruch nadal będą miały ścięty o połowę? Słyszałem że już nie, a to zrobiłoby z nich świetną jednostkę do łapania przeciwnika (i bardzo potrebną najwyraźniej piechotnej armii). 4 bazy za 140pts to i spokojnie smoka utzymają...
Nie wiem ile chcesz zadać ran temu smokowi, ale ma więcej US i to do siebie, że lubi zadawać rany plewom, podobnie jak jego jeździec.Assur pisze:4 bazy za 140pts to i spokojnie smoka utzymają...
4 bazy przetrzymają go góra 2 tury walki...
Ja tak czuje w kosciach, ze ta jednostka bedzie typu 0-1, bo ze swoim hatred'em na wszystko, bedzie mogl robic przeciwnikowi nielada niespodzianki. No, chyba, ze mu faktycznie splewia staty.karlee pisze:- dwa wargulfy (pewnie, choc okaze sie dopiero po podaniu calego info, bo rownie dobrze moze sie okazac ze typ ma 4T lub jakas inna wade go dyskwalifikujaca)
Mnie jak narazie najbardziej urzekl jeden z "czarow"(albo raczej rumor o nim) black coacha, ktory ma mu dawac flying
Eech..jak to się wszystko zmienia. Jak tu kminić i kombinować, skoro co rusz nowe rzeczy wypływają, albo zostają zdementowane.
Takie zombie na przykład. Miały być braindead, a nie są, miały mieć WS2 a mają WS1 i tak dalej.
I okazuje się, że jak moga wypłacić taką masę ataków, to w cale nie byłbym taki pewny, czy przytoczeni Wardancerzy będą mieli z nimi tak łatwo. Nigdy nie można lekceważyć 4-5 D6 S2 wpakowanych w jednostkę z T3. I to z gówienka za 80 pkt. Z możliwością ASF.
Albo Coach. Nie będzie już karmić się ciałami rozjechanych, ale sv3+, ward4+ przy T6 i możliwości leczenia i wardowania ran z CR to niezły kop. Zobaczymy jeszcze jaka dokładnie będzie techniczna strona tych jego bonusów. jeśli będą w miarę przewidywalne, to robi się ciekawie.
Vargulf....teraz nowa plotka, że nie ma boków. Ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek
Hellstead....pewnie fluffowe badziewie dla necromantów, skoro wampiry mają bloodline pozwalającego latać i nie tracić look-out-sir.
Szamanie, za miesiąc premiera, a ty tak skąpisz z danymi ;>
Puść więcej farby, żeby Polacy też coś zamieścili na Warseerze
Takie zombie na przykład. Miały być braindead, a nie są, miały mieć WS2 a mają WS1 i tak dalej.
I okazuje się, że jak moga wypłacić taką masę ataków, to w cale nie byłbym taki pewny, czy przytoczeni Wardancerzy będą mieli z nimi tak łatwo. Nigdy nie można lekceważyć 4-5 D6 S2 wpakowanych w jednostkę z T3. I to z gówienka za 80 pkt. Z możliwością ASF.
Albo Coach. Nie będzie już karmić się ciałami rozjechanych, ale sv3+, ward4+ przy T6 i możliwości leczenia i wardowania ran z CR to niezły kop. Zobaczymy jeszcze jaka dokładnie będzie techniczna strona tych jego bonusów. jeśli będą w miarę przewidywalne, to robi się ciekawie.
Vargulf....teraz nowa plotka, że nie ma boków. Ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek
Hellstead....pewnie fluffowe badziewie dla necromantów, skoro wampiry mają bloodline pozwalającego latać i nie tracić look-out-sir.
Szamanie, za miesiąc premiera, a ty tak skąpisz z danymi ;>
Puść więcej farby, żeby Polacy też coś zamieścili na Warseerze
Fajnie! Super! Zajebiście!... Tylko że ta zasada ma zastosowanie w wypadku złamania przeciwnika przez ząbiszcza... (wystarczy, że przeciwnik zatłucze 3 zombie, to jeżeli ma grajka+sztandar, wygrywa walkę) Ale jeżeli zawsze miałyby tak atakować, to byłoby naprawdę ciekawie Chyba jednak kwalifikują się tylko do Raise Dead.Maciek Paraszczak pisze: Takie zombie na przykład. Miały być braindead, a nie są, miały mieć WS2 a mają WS1 i tak dalej.
Chciałbym już mieć AB w łapskach i wiedzieć co tam między wierszami piszczy...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Zombie to jest swarm i tyle. Przy odrobinie szczęścia i popchnięcia mogą coś od flanki zbreakować, albo i smoczysko przegnać... Natomiast driady i inne drapieżne regimenty robią z nich kebab w dwie rundy walki.
@Barb - zakladajac ze gracz welficki zdispeluje wszystkie czary wskrzeszenia ktorych masz zylion to tak, kebabik srednio w 2 rundy walki (idealnie pelna tura) z 30 zoombich robiony rzez 8 driad.
hm... zakladając że dostawi się 6 driad, co daje 12 ataków i 8 trafień, powiedzmy 7 przebić, przegrana walka o 3, czyli schodzi 10 modeli w 1 rundę walki. zostaje 20 modeli z takim samym wynikiem zostanie 10 po kolejnej rundzie... a to powinno wystarczyć by zatrzymać to co trzeba.Barbarossa pisze:Zombie to jest swarm i tyle. Przy odrobinie szczęścia i popchnięcia mogą coś od flanki zbreakować, albo i smoczysko przegnać... Natomiast driady i inne drapieżne regimenty robią z nich kebab w dwie rundy walki.
Wiecie, z magią wszystko spoko, ale po pierwsze o magii nadal wiadomo mało i nie mówię o czarach tylko kto i jak będzie czarował. Po drugie, nie można zakładać z uśmiechem na ustach, że całą magię pakujemy w nasz oddział zombie trzymający driady albo inne ścierwo, bo na polu bitwy te kostki przydadzą się gdzie indziej.
Na razie wiem za mało, żeby cokolwiek zakładać, ale przychylam się do opinii Barba.
Zombie będą świetne do wskrzeszenia nowego oddziału, który bardzo szybko będzie można powiększyć do przyzwoitych rozmiarów i na dodatek potencjalnie pchnąć. Na dodatek z tego co pamiętam wskrzeszone zombiaki mają nie dawać punktów.
I ten oddział dobry będzie na screen, odginanie szarż, lub wjazd na tył/flankę.
Niech nikt się nie oszukuje, że zombie coś przepchną same z siebie, a nawet szarża wspomagająca nimi musi być dobrze wykalkulowana, bo z takimi statami na pewno przeciwnik ubije kilku i może to przynieść więcej szkody niż porzytku.
Jeśli nic nowego nie wypłynie, to w mojej armii chyba raczej zombiaków nie będzie, tylko jako wskrzeszane oddziały.
Na razie wiem za mało, żeby cokolwiek zakładać, ale przychylam się do opinii Barba.
Zombie będą świetne do wskrzeszenia nowego oddziału, który bardzo szybko będzie można powiększyć do przyzwoitych rozmiarów i na dodatek potencjalnie pchnąć. Na dodatek z tego co pamiętam wskrzeszone zombiaki mają nie dawać punktów.
I ten oddział dobry będzie na screen, odginanie szarż, lub wjazd na tył/flankę.
Niech nikt się nie oszukuje, że zombie coś przepchną same z siebie, a nawet szarża wspomagająca nimi musi być dobrze wykalkulowana, bo z takimi statami na pewno przeciwnik ubije kilku i może to przynieść więcej szkody niż porzytku.
Jeśli nic nowego nie wypłynie, to w mojej armii chyba raczej zombiaków nie będzie, tylko jako wskrzeszane oddziały.
Tak, tylko jesli sie to potwierdzi:Fedek pisze:Zombie będą świetne do wskrzeszenia nowego oddziału, który bardzo szybko będzie można powiększyć do przyzwoitych rozmiarów i na dodatek potencjalnie pchnąć. Na dodatek z tego co pamiętam wskrzeszone zombiaki mają nie dawać punktów.
zombie - only unit you can raise but whatever that number is thats the highest it goes can only heal from there so spell 6 will be our new unit raising spell where as spell 1 is for redirecting charges.
...czyli brak mozliwosci dowskrzeszania poza poczatkowa ilosc w nowym oddziale, to juz jest troche mniej kolorowo.
Poza tym kazdy mag (czyli w sumie kazdy bohater teraz) ma miec przeciez jako podstawowy czar leczenie d6W w wybranym oddziale. Kolejna, 3cia juz opcja wskrzeszenia zombiakow. No way, ze cos przez nie przejdzie i to moze byc jedna z ciekawszych taktyk - oprzec armie na piechocie, ktora sobie powoli sunie i sie leczy.
w orkach do 40k nie bylo i nie wiem czy bedzie w vc, ponoc pod koniec lutego bedzie mozna zamawiac sperhedy
Zabawne takie spekulacje sa na temat zombich czyli jednostki ktora bedzie miala prawie zerowe teraz znacznie w bitwie chyba ze jako oddzial postawiona od zera ale z takimi statami i zdobywaniem 50VP na nich to juz srednio to wyglada...ja mam ich ponad 100 fiksow ale coz nie pierwszy raz mnie GW zawiodlo:)w koncu biznes musi sie dalej krecic i nowe figurki kupic trzeba.
- Chaoschild
- Chuck Norris
Ja bym z checia zakupil, w szczegolnosci ze moje obecne zombiaki sa mocno niedopracowane...kieeeedys tez przyjdzie na nie czas
a jak sie beda kreowaly ceny? bo jak sobie policzylem wg plotek z warseera, to spearhead wart 105 poundow zawieral bedzie figsy i ab za razem 88 poundow...?Szaman pisze:chyba 22 luty... AB bedzie w nim na pewno. sam go bioreManfred pisze:Kiedy dokładnie będą Spearheady dostępne w sklepach ?
I czy na pewno będzie w nim Armybook ?
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".