Jak dorobić sztandar?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Jak dorobić sztandar?

Post autor: Yahoo82 »

Na wstępie zaznaczam, iż najpierw skorzystałem z opcji "szukaj".
Posiadam staroedycyjnego sztandarowca black orków, trzyma w lapie samą tykę z poprzeczną belką u góry. Jak dorobić do tego nieźle wyglądający sztandar? Bo opcja z doklejaniem kartki papieru raczej nie będzie dobrze wyglądać :)

Z góry dzięki za odp!

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

ja ostatnio wrzucilem do galeri staroedycyjny command CD i sztandarowiec ma zrobiony sztandar z papieru i nikt nie powiedzial ze jest do d... nawet byl bardziej chwalony niz same figurki ...

kiedys tylko z papieru byly robione sztandary i jesli maluje stara figurke to robie sztandary z papieru ... oldschool roolez

Skinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skinek »

Hmm, a utwardzasz czymś ten papier? Nie chodzi mi żeby był niczym plastik ale żeby nie można by go tak łatwo podrzeć i ogólnie zniszczyć. Może wikol?

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

niczym go nie utwardzilem ... samo to ze jest na nim kilka warstw farby powoduje to ze jest sztywny ... gdy go przykleilem to wygielem go w fale i jest git

Obrazek

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Stosujesz jakiś grubszy papier? Coś jak blok techniczny? Domyślam się, że sztandar jest dwustronny a "trzymania" pomiędzy kartkami?
Wygląda rzeczywiście fajnie.

Skinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skinek »

A no całkiem fajnie wygląda ten sztandar. A tak przy okazji, bardzo fajnie wyszła ci ta lawa :wink:

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

uzylem zwylkego papieru do drukarek ... sztandar oczywiscie dwustronny...opis jak wykonac takie sztandary masz w podreczniku do 6 ed ... obie strony sztandaru i paski byly na jednej kartce papieru

przyklad
Obrazek

pamietaj zeby sztandar podczas malowania mial marginesy i byl przyklejony (tasma klejaca) do kartonu bo podczas nakladania warstw farby papier sie marszczy ... przy wysychaniu papier sie wyprostuje wiec musisz odczekac przy nakladaniu kazdej warstwy az farba i papier calkowicie wyschnie

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Papier można dość skutecznie usztywnić poprzez nasączenie go klejem cyjanoakrylowym (kropelka, super glue i podobne).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Lepszy jest lakier bezbarwny - papier z cyjanoakrylem łatwo się łamie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

w srodek miedyz warstwy papieru przed skejeniem proponuje wlozyc cienka warstwe aluminiowej folii do żywnosci. po sklejeniu stzandaru folia spowoduje ze bedzie ozna go praktycznie dowoleni modelowac wyginac (efekt wiatru...) .....

ODPOWIEDZ