Doom Diver po mojemu...

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Doom Diver po mojemu...

Post autor: pio_eustachy »

Długo by można szukać w internecie konwersji doom divera, którą ktoś ośmielił się zrobić i do tego przedstawić efekty swoich działań.
Otóż w ferie postanowiłem przerwać zmowę milczenia. Światło dzienne ujrzał pomysł dość odważny. Całość została wykonana na poziomie wypocin czterolatka, ale w końcu liczą się chęci :-D

Załogę stanowić mają przekonwertowane goblinki z tego zestawu. Mam pytanko: czy w tym zestawie znajde wśród części dodatkowych nogi championa przystosowane do jazdy konnej (takie jak w zestawie orków) :?:
Ostatnio zmieniony 23 sty 2008, o 17:21 przez pio_eustachy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

nie ma tam nóg dla jazdy, ale jak z ciebie taki kozak, to małe rachu-ciachu, małe lepu-lepu, i masz co chcesz - są tam kulasy nadające się do przeróbki.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

czekam na fotki :)

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Żeby nie było, że nic nie robię, to wrzucam wysokiej jakości fotkę TEGO, co w zamierzeniu twórcy wkrótce ma stać się doom diverem :wink:

Obrazek

Goblinek jest tylko dla oddania skali - był to jeden z modeli ćwiczebnych przy nauce "dippingu".

A na tej fotce Spear Chukki, które dłubię w oczekiwaniu na boxik goblinów i które też nie są skończone - planuje dodać trochę obić, nitów i drobiazgów.

Obrazek

Użyte materiały - balsa 3mm i 6mm oraz karta telefoniczna :wink:

PS: Jak robicie nity :?: Chciałem poprzyklejać kuleczki GS'u, ale boje się, że mogą nie trzymać.

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Nity możesz również zrobić np. z powycinanej z małe kstałty wypraski albo jak już wspomniałeś z gs'u.
Kunstrukcja bardzo solidna, schludna, nawet zbyt schludna jak na orcze machiny :) Dodaj jeszcze jaieś tarcze, trofea i oczywiścia amunicję. Jednym słowen trzeba to urozmaicić. Zapowiada się obiecująco :)
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

moze sprobuj porobic nity z lebkow od szpilek ... skala powinny pasowac do machin ... nawet nie musisz ich przycinac przy samych lebkach i wbic je w balse

a machiny sa fajne ... czekam na dalsze fotki

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Porządna robota! Naprawde wyglądają bardzo solidnie- widać że nie odwaliłeś lipy :P
Ja bym Ci radził przykleić je na podstawki, ładnie je zrobić, dodać wiele szczegółów do tych maszyn (jakieś grzybki, tarcze, rogi, kolce itp itd).
Jak dobrze ozdobisz i dodasz im szczegółów powinno być bardzo ładnie ;)

Awatar użytkownika
Holgin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holgin »

bardzo fajnie to zrobiłes :) schludnie, dorób jeszcze jakies fajne, orkowe bonusiki i bedzie wygladac jak oryginał, gorzej z lataczami :)

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

od razu mówię - lataczy nie będzie :cry: a to z bardzo prostej przyczyny - otóż wychodzę z założenia, że jeśli nie wiem, jak coś zrobić, to niezależnie jakbym się starał to wyjdzie daremnie. Zamiast lataczy będzie:
a) ork z 2 rembakami (pomysł zainspirowany pracą Warblessa
b) takiż sam goblin (nie wiem, czy będzie pasował wymiarami, ale powinien)

Skinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skinek »

Polecam opcję "b". Nie zrobisz czegoś dokładnie takiego samego jak bless a przy okazji będzie to orginalne i zabawne- wyobraźcie sobie goblińskiego "berserkera" z dwoma mieczami w dłoniach który ryczy jak ten ork z filmu (tego który zainspirował blessa do zrobienia swojej klopy) :wink: :D

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

W sumie moim zdaniem dodając orka, to będzie bardziej filmowo jak z warhammera online :P ale dodając goblinka, będzie dosyć klimatycznie :D przynajmniej moim skromnym zdaniem.
A jeżeli ja osobiście robił bym właśnie latacza, to bym posadził zwykłego goblinka,dał po jednym kawałek drutu po obu stronach goblinka, i zalepił to Green Staffem. Czyli spróbować zrobić, własnego goblińskiego latacza ;)

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

A ja teraz rozkminiłem goblina na doom divera:
Goblinowi robimy "kaftan" na całym ciele a na plecach na włócznie, tzn. coś jak żywy pocisk. Goblin powinien wyglądać jak ten skullpasoowy dwarf związany, tyle, że z dzidą na plecach
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Hmm... kaftan bezpieczeństwa, taki biały dla chorych umysłowo ludzi :twisted: to by była fajna rzecz:P

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

dobry pomysł, ale nie dla mnie - mój gobo-pocisk ma wejść do dooma dobrowolnie ;-)
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Skoro to ma być kamikaze to daj mu dużo grzybów np. do rąk
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
korek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: korek »

Widzę, że ten temat przerodzi się zaraz w kopalnie pomysłów (sam już myślę o tych chukka'ch)...

A może zamiast gobasa w kaftanie to właśnie tego krasnala z BFSP tam wsadzić, niech spadając na jakiś oddział, zabierze ze sobą do piachu kilku swoich kumpli... :P

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

też o tym myślałem, ale to nie to - chyba, żeby go bardziej posadzić i skonwertować łeb, żeby wrzeszczał :-D
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
Obrazek

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Moim zdaniem temat idzie w złą stronę. Zaprzestajmy rozwarzań dot. pocisku. w końcu skoro ma możliwość naprowadzania, to nie byłby on ograniczonym fizycznie/psychiczne gobline/karsnalem.
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

dobra, dobra, nie bądź taki pedant - ważne, żeby całość się ładnie prezentowała - szczegóły nie są ważne ;-)
Szaman pisze:
Obrazek

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Dzisiaj znowu postanowiłem coś poskubać. A oto efekty (obiecuje, że zdjęcia skończonych maszyn - o ile skończę - wykonam w lepszej jakości):

Obrazek

Co zostało do zrobienia:
- w spear chukkach: nity, dźwignie i amunicja
- w doomie: gumka :D no i reszta mechanizmu "startowego" - naciągnięta lina, którą powoli przepala stojąca pod spodem świeczka (najlepiej razem z głową minera :wink: )

Nie widać tego na zdjęciu, ale równia w doomie jest już pokryta "smarem" - wikol nałożony pędzelkiem tworzy ładne "zacieki".

Jeszcze nie wiem, jak zrobię podstawki.

Z przyczyn ode mnie niezależnych zmiana planów objęła także obsługę: tworzyć ją będą NG (ale nie z podstawki tylko z batalionu). Nie wiem, czy pozostawić ich tak jak są, czy spiłować czubki kapturów i dorobić czepki (takie jak zrobił w swoich Chaos Dwarfach Necro)

Pełne krytyki komentarze mile widziane.
Szaman pisze:
Obrazek

ODPOWIEDZ