Nadciągają Demony Chaosu ??
Moderator: KrzysiekW
ale w kodeksie csm sa demony tyle ze........ z dupy bo bez markow i zdolnosci specjalnych
Więc ma powstać osobna armia Demonów w Wh40k.
z tego co mowil Phil Kelly, to ma byc armia wydana jak codex BA do 40k w WD i miala miec dodatki do csmow jak i mozliwosc bycia osobna armia, cokowliek sie szykuje w wfb bedzie z tym mocno powiazane
Powiedział tez że to będzie dobry rok dla graczy Demonów Chaosu więc nie mamy sie o co bać
Chaos od teraz będzie się składał z 3 armii - demonów-bestii-mortali - z 3 osobnymi podręcznikami. AB WFB do demonów wyjdą równocześnie z AB WH40K - demony z obu systemów będą ze sobą powiązane. Armia demonów do WFB jest ukłonem GW skierowanym w strone graczy Deamonic Legion - armia ta z kampanii Storm of Chaos cieszyła się ogromną popularnością, dlatego GW zdecydowało wydać 3 odrębny podręcznik do chaosu. Oczywiście demony będą przebudowane i znacznie potężniejsze - w końcu to demony, a obecna jednostki demonów nie spełniają w zupełności kryteriów, które kryją się pod nazwą "Demon". Gracze DL będą mogli liczyć na pojawienie się nowych jednostek demonów z DL i nie tylko . Lioniowe oddziały demonów typu bloodleterzy etc. zyskają mocno na sile.
Ogólnie Demony to właśnie nowa armia 7 edycji (no może nie taka nowa), ale najważniejsze, że w końcu chaos doczekał się demonicznego AB. Niestety nie wiem, czy nowe demony będą kompatybilne ze AB do chaosu - ale raczej tak, bo w przeciwnym wypadku byłoby to bezsensu .
Ogólnie Demony to właśnie nowa armia 7 edycji (no może nie taka nowa), ale najważniejsze, że w końcu chaos doczekał się demonicznego AB. Niestety nie wiem, czy nowe demony będą kompatybilne ze AB do chaosu - ale raczej tak, bo w przeciwnym wypadku byłoby to bezsensu .
super , szkoda ze przedmioty magiczne w nowym booku to będą demonic gifty najpewniej i nie podpakuja mi smoka:) ale super super ekstra jak to się sprawdzi to za Thurionem ruszy horda graczy chaosu z okrzykiem 'Chaos is strong!"
jak dadzą mi changerbringerów w chaosie to drżyjcie narody
jak dadzą mi changerbringerów w chaosie to drżyjcie narody
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no ja już zacząłem zbieranie armii demonow od demonetek, chciałem zrobić armie na Slaaneshu, Tzeenchu i może troszke Papy Nurgla... mam więc nadzieję, że z wyjściem nowego AB mi nie popsują planów i humoru i że będzie wiecej możliwości złożenia tej armii...
śmiesznie by było jakby dali znów zasade, że demony różnych potęg się nienawidzą i w każdej turze testują czy się na siebie nie rzucą... coś jak animosity O&G tyle, że tu już naprawde się tłuką między sobą. Tak już kiedyś było w dawnych czasach WFB...
śmiesznie by było jakby dali znów zasade, że demony różnych potęg się nienawidzą i w każdej turze testują czy się na siebie nie rzucą... coś jak animosity O&G tyle, że tu już naprawde się tłuką między sobą. Tak już kiedyś było w dawnych czasach WFB...
Rakso nawet nie strasz. Ja mam nadzieję że nie trzeba będzie mieć generała czystego i będzie można łączyć dowolnie bogów
nie noe beda zasady markow ze zwyklej armii czyli jesli chcesz mieszac to general czysty, a jesli masz markowanego genka to tylko undivided jednostki (czyli furie chyba ze cos wymysla) i dany mark inaczej byloby przegiete.
E no co TyGajowy pisze: inaczej byloby przegiete.
E ja tam chce mieć gienia Nurgla z oddziałami Nurgla i Tzeencha
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no ja właśnie myślałem o nurglingach+horrory tzeencha+scremery+demonetki i jak by się dało to khornowe pieski
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a jak zupa śmieciówa pełną gebą.... no moze bez korna...
- Temple Guard
- Falubaz
Dobrze, że Bloodletters będą mieli T4, bo zawsze mnie to rozwalało, że takie z nich bydlaki, a mają T3. Może wreszcie będą wystawilani.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!