Dumni erranci idą na wojnę!
Dumni erranci idą na wojnę!
Cze.
Niedawno zdałem sobie sprawę z ogromnym smutkiem, że zaraz będę miał całkowicie pomalowane mumiaki i w związku z tym nie mam na co wydawać kasy.
Muszę więc w trybie emergency znaleźć sobie drugą armię!
(szczególnie, że sesja idzie i mi się nudzi)
Ale fajnie, to całe podniecenie, nowe kombosy na lordzie i w ogóle.
Miodzio.
Wybór padł na bretkę - chciałem krasiami ale są jednak za nudne.
No i za dużo ich.
Bretonia ma świetny klimat, jest szybka i mocna.
Biorę!
Na pewno nie chcę pegaza drwala - chcę hipcia + EW.
Skoro i tak bym nie grał pegazami, to hipcio jest super opcją.
Mam coś takiego narazie:
------------------------------------------------------------------------------------
Lordson - hipopotam, dodatkowe ataki, trafianie na 2+, 4+ ward, lanca.
BSB - konik, przerzuty wszystkiego w pojedynkach, lanca z KB.
Paladyn - kolo jest wyjątkowo pokornym gralowcem, lanca, tarcza.
Paniusia z dwoma scrollami na koniku.
Paniusia z dwoma scrollami też na koniku.
------------------------------------------------------------------------------------
6 errantów z F/C.
6 errantów z F/C.
6 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
4 pegazy z F/C.
Trebek.
4 kości + 4 scrolle.
56 modeli.
2250 równo.
Mam 3 lance po dziewięciu typa - jedna z bardzo mocnym BSB przy szarży (pewnie i tak mi powiecie, żebym wziął słomkę i hełm) który powoduje, że nawet dopakowane koksy się zastanowią czy nie odrzucić - 3 z S6 przerzucające i trafienia i zranienia z killing blowem to jest coś.
Dwie pozostałe duże mają damselki i magic resistance.
Oprócz tego 3 małe, które jak wiadomo są najlepszym oddziałem w battlu:)
S6 wymiata.
Dlatego mnie ciągnie czyby nie wyrzucić penitenta (kosztuje tyle samo, 141).
Ale koleś jest naprawdę dobry - przytrzymuje jak siemasz i daje czas na wbicie się lancami od flanek czy tam skądś.
Poza tym poluje na fasty i driady (no dobra czasem go zabiją ale rzadko).
Najbardziej za nim przemawia to, ze ogromnie pomaga z wąpierzami (a wiadomo jak z nimi bretce idzie, choć w sumie errantry war ma już lepiej).
4 pegazy bo muszą być i mają ładne figurki.
To, że latają, nie ma nic do rzeczy:)
No i star of the show - hipson.
Z dobrym wardem i wieloma atakami tnie naprawdę dobrze - plus w wyjątkowo ważnej walce aktywuję treskę i jadę.
No i przede wszystkim latanie z US5 i terrorem daje ogromnie dużo opcji jak wszyscy wiedzą, czyni grę ciekawszą i pomaga na inne ofensy bo zastawiam fajne pułapki na rycerzy i inne plewy.
Co myślicie?
Chłopów nigdy nie wystawię bo nienawidzę plewnych jednostek od razu mówię.
Warto iść do sklepu i kupić 3 boxy rycerzy + hipopotama dla takiej milutkiej armii?
Pozdro.
Niedawno zdałem sobie sprawę z ogromnym smutkiem, że zaraz będę miał całkowicie pomalowane mumiaki i w związku z tym nie mam na co wydawać kasy.
Muszę więc w trybie emergency znaleźć sobie drugą armię!
(szczególnie, że sesja idzie i mi się nudzi)
Ale fajnie, to całe podniecenie, nowe kombosy na lordzie i w ogóle.
Miodzio.
Wybór padł na bretkę - chciałem krasiami ale są jednak za nudne.
No i za dużo ich.
Bretonia ma świetny klimat, jest szybka i mocna.
Biorę!
Na pewno nie chcę pegaza drwala - chcę hipcia + EW.
Skoro i tak bym nie grał pegazami, to hipcio jest super opcją.
Mam coś takiego narazie:
Lordson - hipopotam, dodatkowe ataki, trafianie na 2+, 4+ ward, lanca.
BSB - konik, przerzuty wszystkiego w pojedynkach, lanca z KB.
Paladyn - kolo jest wyjątkowo pokornym gralowcem, lanca, tarcza.
Paniusia z dwoma scrollami na koniku.
Paniusia z dwoma scrollami też na koniku.
6 errantów z F/C.
6 errantów z F/C.
6 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
4 pegazy z F/C.
Trebek.
4 kości + 4 scrolle.
56 modeli.
2250 równo.
Mam 3 lance po dziewięciu typa - jedna z bardzo mocnym BSB przy szarży (pewnie i tak mi powiecie, żebym wziął słomkę i hełm) który powoduje, że nawet dopakowane koksy się zastanowią czy nie odrzucić - 3 z S6 przerzucające i trafienia i zranienia z killing blowem to jest coś.
Dwie pozostałe duże mają damselki i magic resistance.
Oprócz tego 3 małe, które jak wiadomo są najlepszym oddziałem w battlu:)
S6 wymiata.
Dlatego mnie ciągnie czyby nie wyrzucić penitenta (kosztuje tyle samo, 141).
Ale koleś jest naprawdę dobry - przytrzymuje jak siemasz i daje czas na wbicie się lancami od flanek czy tam skądś.
Poza tym poluje na fasty i driady (no dobra czasem go zabiją ale rzadko).
Najbardziej za nim przemawia to, ze ogromnie pomaga z wąpierzami (a wiadomo jak z nimi bretce idzie, choć w sumie errantry war ma już lepiej).
4 pegazy bo muszą być i mają ładne figurki.
To, że latają, nie ma nic do rzeczy:)
No i star of the show - hipson.
Z dobrym wardem i wieloma atakami tnie naprawdę dobrze - plus w wyjątkowo ważnej walce aktywuję treskę i jadę.
No i przede wszystkim latanie z US5 i terrorem daje ogromnie dużo opcji jak wszyscy wiedzą, czyni grę ciekawszą i pomaga na inne ofensy bo zastawiam fajne pułapki na rycerzy i inne plewy.
Co myślicie?
Chłopów nigdy nie wystawię bo nienawidzę plewnych jednostek od razu mówię.
Warto iść do sklepu i kupić 3 boxy rycerzy + hipopotama dla takiej milutkiej armii?
Pozdro.
Hipcio to ch... i dupa... Nie warto tracić pkt. a czym bardziej kasy tylko dlatego bo ma fajną figurkę takie jest moje zdanie na jego temat no a jak musi być to rzeźnika zrób to może coś zrobi...
Jak już masz tego drugiego paladyna to coś mu daj a nie taki aby był, dla mnie strata pkt. ;] Ja lubie kiedy mnie jest dużo to ja bym dał 7 lance taką gołą może być i piątka (z muzykiem) taka do wnerwiania. no i daj 2 treubka tylko to wszystko ceną hipcia ;]
Jak już masz tego drugiego paladyna to coś mu daj a nie taki aby był, dla mnie strata pkt. ;] Ja lubie kiedy mnie jest dużo to ja bym dał 7 lance taką gołą może być i piątka (z muzykiem) taka do wnerwiania. no i daj 2 treubka tylko to wszystko ceną hipcia ;]
rozpa fajna - ale posiadam kilka uwag:
Na lordzie wolałbym dragons claw bo hipogryf od sily 4 potrafi fajnie schodzic ;p
Na bsb proponuje GGH i np. virtue of discipline albo wyrmlance a moze słomkę?
Na paladynie fajnie byloby miec falcon horn bo nie masz jak smoka zlapac.
to moze mala llanca errantow out -> wsadzasz falcona, do tego duszke lucnzikow skirmish bo Ciebie fasty bardzo bolą i do tego skirmiszowcy przydadza sie zeby impoteusa zaslaniac
Na lordzie wolałbym dragons claw bo hipogryf od sily 4 potrafi fajnie schodzic ;p
Na bsb proponuje GGH i np. virtue of discipline albo wyrmlance a moze słomkę?
Na paladynie fajnie byloby miec falcon horn bo nie masz jak smoka zlapac.
to moze mala llanca errantow out -> wsadzasz falcona, do tego duszke lucnzikow skirmish bo Ciebie fasty bardzo bolą i do tego skirmiszowcy przydadza sie zeby impoteusa zaslaniac
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Nie przepadam za ekonomicznymi paladynami, można by mu coś dać. Hipogryf miodzio i wogóle, ale z samym wardem to długo nie pożyje Może konny drwal lepszy? Na pewno tańszy i lepszy AS Nie wiem czy damselki w oddziałach Errantów to dobry pomysł, bo z 2-go ranka nie mają LOS'a, a w pierwszym to wystarczy głupi challenge i albo poświęcamy babke, albo tracimy blessa Powiem szczerze, gram od niedawna, nigdy nie grałem na takim Errantry War, jakoś nie ufam LD 7, ale to mi się rzuca w oczy
Dzięki za uwagi.
1) Paladyn nie jest ekonomiczny, tylko ma stubborn + grala.
Przecież napisałem o tym.
Dlatego perfekt na undeadów, a w sumie na wszystko.
Przytrzymuje a ja wjeżdżam od flanki.
2) Drugiego trebka dać nie mogę, bo jest 0-1 w EW.
3) Magiczki nic nie rzucają, niepotrzebny im LoS.
4) Wiedziałem Jagal, że będziesz rekomendował hełm i słomkę.
Ale ja wierzę w moc KB i jego efekt psychologiczny.
Jak się nie będzie sprawdzać to zmienię.
Celem brety jest złamanie w 1 turze - co jest lepszego niż 3 ataki z S6 z przerzutami wszystkiego i killingiem?
Słomka jest dla asekuracyjnych.
Ja wjeżdżam i tyle;D
1) Paladyn nie jest ekonomiczny, tylko ma stubborn + grala.
Przecież napisałem o tym.
Dlatego perfekt na undeadów, a w sumie na wszystko.
Przytrzymuje a ja wjeżdżam od flanki.
2) Drugiego trebka dać nie mogę, bo jest 0-1 w EW.
4) Wiedziałem Jagal, że będziesz rekomendował hełm i słomkę.
Ale ja wierzę w moc KB i jego efekt psychologiczny.
Jak się nie będzie sprawdzać to zmienię.
Celem brety jest złamanie w 1 turze - co jest lepszego niż 3 ataki z S6 z przerzutami wszystkiego i killingiem?
Słomka jest dla asekuracyjnych.
Ja wjeżdżam i tyle;D
- szalony_brytan
- Warzywo
ksuM pisze:Dzięki za uwagi.
?
też raczej jestem za lordem na kuniu, jakoś przy cholernych elfach zawsze mi inne zwierzaki schodzą w pierwszej, góra drugiej turze... =P
----------------------------------------------------
(nauka chemii)
- metal + niemetal?
- eee... nu-metal? heavy metal?
----
http://s1.gladiatus.pl/game/c.php?uid=58757
(nauka chemii)
- metal + niemetal?
- eee... nu-metal? heavy metal?
----
http://s1.gladiatus.pl/game/c.php?uid=58757
Moze i bede rekomendowal, ale sam nigdy GGh plus slomki nie wystawie bo uwazam to za PG połaczenie ( co nie zmienia faktu ze jest IMO najlepsze) Ale ostatnio dębek uświadomił mi, że BSB z GGH jest naprawde świetny, dlatego proponowalem do niego wyrmlance zeby ta s6 byla
a moze pojechac bardziej hardcor czyli i stubborniarz i damsel z falcon hornem zamiast scrolli?
a moze pojechac bardziej hardcor czyli i stubborniarz i damsel z falcon hornem zamiast scrolli?
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Zabij mi tą rozpiską to:
1 * Highborn @ 558 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield (save 3+)
Draich of Dark Power [50] (S6 + Killing blow)
Heart-stone of Darkness [45] (ward 4+)
1 Black Dragon @ [320] Pts
A jak jego nie zabijesz to on zabije Ciebie
pozdr.
1 * Highborn @ 558 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield (save 3+)
Draich of Dark Power [50] (S6 + Killing blow)
Heart-stone of Darkness [45] (ward 4+)
1 Black Dragon @ [320] Pts
A jak jego nie zabijesz to on zabije Ciebie
pozdr.
-
- Falubaz
Tak. Breta to jedna z tych armii ,której magia bardzo nie boli (jak cos to kuźnia\popychaczki). Na mniej niż 1500 można grac bez caddiego. Na 2500 spokojnie 1 caddy starczaksuM pisze:\Ugrywa breta coś na turniejach na 2 scrollach?
Pozdro600
Suchy
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
To życze dobrej zabawy z 1 caddym;]
Da sie grac jak miales dobrego płatnerza IMO spokojnie da rade, oby tylko popchaczka wagonu BK zostala zescrollowana
Ja osobiscie boje sie wychodzic bez 2giej damsel z mirrorem (1sza ofc 2xds) ale to juz moje plewne przyzwyczajenie ;p
Ja osobiscie boje sie wychodzic bez 2giej damsel z mirrorem (1sza ofc 2xds) ale to juz moje plewne przyzwyczajenie ;p
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Obra, dzięki wielkie za pomoc.
Jest tak:
BOHATEROWIE
Lord - hipopotam, knightly temper, tress, gralowa tarcza, lanca.
(kolo na gości poniżej ws6 zadaje tak z 5 ran sam, a jeszcze jest hipcio z 4 atakami z s5 i ws5; jeśli zaś coś twardego musi zginąć, to dajemy trafianie na 2+ i jazda)
BSB - konik, 2+ save z przerzutami, wyrmlance.
(super przedmiot jak pomyślałem trochę; dobry szczególnie na drzewa jak już sobie ziewnę)
Paladyn - konik, stubborn, szuka grala, lanca, tarcza.
(daje ogromne możliwości całej armii - wbijam się w coś z szarżą 16 cali a hipek podlatuje na flankę i rozkręca w następnej)
Paniusia z lusterkiem na koniku i paniusia z dwoma scrollami też na koniku.
(porządna ochrona magiczna z kinder niespodzianką)
CHŁOPSTWO
10 łuczników.
10 łuczników.
10 hasających łuczników.
Trebusz.
RYCERSTWO
6 errantów ze sztandarem i czempionem.
8 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
4 pegazy z F/C.
4 kości + 3 scrolle, ale jeden zadaje S6 rzucającemu.
78 modeli.
2249 punktów.
Dla mnie wygląda super.
Poza tym czuję, że ci łucznicy naprawdę dużo mogą zmienić - długie łuki za taniochę to fajna rzecz.
Jeszcze jakieś porady?
Jest tak:
BOHATEROWIE
Lord - hipopotam, knightly temper, tress, gralowa tarcza, lanca.
(kolo na gości poniżej ws6 zadaje tak z 5 ran sam, a jeszcze jest hipcio z 4 atakami z s5 i ws5; jeśli zaś coś twardego musi zginąć, to dajemy trafianie na 2+ i jazda)
BSB - konik, 2+ save z przerzutami, wyrmlance.
(super przedmiot jak pomyślałem trochę; dobry szczególnie na drzewa jak już sobie ziewnę)
Paladyn - konik, stubborn, szuka grala, lanca, tarcza.
(daje ogromne możliwości całej armii - wbijam się w coś z szarżą 16 cali a hipek podlatuje na flankę i rozkręca w następnej)
Paniusia z lusterkiem na koniku i paniusia z dwoma scrollami też na koniku.
(porządna ochrona magiczna z kinder niespodzianką)
CHŁOPSTWO
10 łuczników.
10 łuczników.
10 hasających łuczników.
Trebusz.
RYCERSTWO
8 errantów z F/C.
8 errantów z F/C.
4 pegazy z F/C.
4 kości + 3 scrolle, ale jeden zadaje S6 rzucającemu.
78 modeli.
2249 punktów.
Dla mnie wygląda super.
Poza tym czuję, że ci łucznicy naprawdę dużo mogą zmienić - długie łuki za taniochę to fajna rzecz.
Jeszcze jakieś porady?
-
- Falubaz
THX. Wiem że dobrej .Necromanter pisze:To życze dobrej zabawy z 1 caddym;]
Co do rozpy. To dobrze, że w łuczników zainwestowałeś. Oni się zawsze spłacają. Jak nic nie zabiją, to ćwiartki zajmą .
Hipcio mnie nie przekonuje, ale próbuj może ci się sprawdzi.
Reszta spoko
Nie rozumiem, co jest złego w dużym fajnym stworze z bardzo mocnym kolesiem na górze -> a potwór do tego ma warda 5+ na jakieś tam jezzaile czy armaty...
Chyba tylko to, że blokuje pegazownię.
Ale ja bym tym gównem nie grał i tak, bo to wstyd.
TG w kolumnie się nie wstydzę, ale pegazów owszem.
Chyba tylko to, że blokuje pegazownię.
Ale ja bym tym gównem nie grał i tak, bo to wstyd.
tez tak mialem w koncu gram na małym cyrku ;pksuM pisze:
a hipopotem to tak czy siak plewa, sam sie przekonasz
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Stubborniarz ma questing Vow -> 'szuka grala'
ale ma lance a wiec nie quest?
tak czy siak grail vow na nim to podstawa wiec wole sie spytac ;p
IMO wywalic jednych lucznikow i wsadzic muzyków do errantow.
za pozostale pkt mozesz wsadzic więcej lucznikow do innych oddziałów a moze wsadzic do tych nie-skirmisz sztandar i muzyka + więcej lucznikow-> dzieki temu nie przepchnie ich jakis fast.
ale ma lance a wiec nie quest?
tak czy siak grail vow na nim to podstawa wiec wole sie spytac ;p
IMO wywalic jednych lucznikow i wsadzic muzyków do errantow.
za pozostale pkt mozesz wsadzic więcej lucznikow do innych oddziałów a moze wsadzic do tych nie-skirmisz sztandar i muzyka + więcej lucznikow-> dzieki temu nie przepchnie ich jakis fast.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Chłopie ja trzymałem 4 tury z 2 DD przeciwko HE: Arcymagu i magu + D3 PD i jakoś się wyciągnąłem...ksuM pisze:Nie wiem, Ty mi powiedz.
Ugrywa breta coś na turniejach na 2 scrollach?
Look temu palkowi można dać Insignia of the qest, jesteś na jednym woundzie i masz warda na 3+:), a dobrą opcją jest wkur... smoków i innych tego typu gdy się ma już tego hipcia ;]
Z lusterkiem to różnie bywa ale to dobra sprawa liczymy na miscasta przecinika na farcie zada sobie wounda i ty mu z lusterka i jednego maga mniej ale to taka mocno optymistyczna wersja
Stubborniarz jest oczywiście grallem.
Co do lorda to jeszcze chciałem mu dać przerzucanie 1 na ranach zamiast 4+ warda - i tak będą walić po hipku, a dzięki temu zadaje i więcej ran i można na nim bardziej polegać.
Na poniżej ws6 wbija sam 5/6 ran, a wali przecież jeszcze hipek.
Łuczników faktycznie chyba zmienię - sztandar nie dający punktów to dobra rzecz.
Wrócę do doma to wkleję nową.
Te insygnia też sprawdzę wtedy, bo narazie nie wiem o co cho.
Co do lorda to jeszcze chciałem mu dać przerzucanie 1 na ranach zamiast 4+ warda - i tak będą walić po hipku, a dzięki temu zadaje i więcej ran i można na nim bardziej polegać.
Na poniżej ws6 wbija sam 5/6 ran, a wali przecież jeszcze hipek.
Łuczników faktycznie chyba zmienię - sztandar nie dający punktów to dobra rzecz.
Wrócę do doma to wkleję nową.
Te insygnia też sprawdzę wtedy, bo narazie nie wiem o co cho.