Cos Innego DE
ja assasyna złożyłbym z 5a z manbane - robi się ciut uniwersalniejszy.
Co do rozpy na 1,5k mam dziwne wrażenie, że tak rozpa na rozpę (nie wiem jak grasz, ze mnie żaden pros ale cosik kiedyś grałem) mógłbym cię łyknąć. BM na pegazach to fajne wsparcie ale przy zwykłych rzutach mogą np. nie ubić załogi działa( imperium, bo krasi nie zjedzą na pewno - testowałem). Zauważ też, że przeciwnik nie musi strzelać do bolców, masz 250 + sztandar w CoKach, a to bardziej łakomy kąsek (jak zostanie 2 - 3 potrzebują baardzo dobrego wsparcia)i chyba o jednych Dr za dużo. Myślałeś o mengilach, albo wystawieniu zamiast jednych Dr i Bm Nobla na pegazie z terrorm + jeszcze jednego Coka?
Co do rozpy na 1,5k mam dziwne wrażenie, że tak rozpa na rozpę (nie wiem jak grasz, ze mnie żaden pros ale cosik kiedyś grałem) mógłbym cię łyknąć. BM na pegazach to fajne wsparcie ale przy zwykłych rzutach mogą np. nie ubić załogi działa( imperium, bo krasi nie zjedzą na pewno - testowałem). Zauważ też, że przeciwnik nie musi strzelać do bolców, masz 250 + sztandar w CoKach, a to bardziej łakomy kąsek (jak zostanie 2 - 3 potrzebują baardzo dobrego wsparcia)i chyba o jednych Dr za dużo. Myślałeś o mengilach, albo wystawieniu zamiast jednych Dr i Bm Nobla na pegazie z terrorm + jeszcze jednego Coka?
-
- Falubaz
Tylko zauważ że jedną turę musi ustać break'a bo jest w challengu z championem. Jak nie zda to co?? Smuto!! I twój mega super hiper wyrzynacz idzie do piachuGarG pisze:No dobra tu mnie macie
Ale tak czy siak smok w ciągu 2/3 tur powinien wyciąc ten oddział inkasując ponad 800 pts.(przy obsadzie 20 TG i slana z pełnym wyposarzeniam. Do tego sztandar i mozliwe ze generał(jeśli Slan bedzie generałem). Bo licząc ze bedzie ginąc po 7/6 TG w 20-to jednostkowym oddziale to przewaga liczebna znacznie zmaleje walcząc z TG. Atakując Slanna powinno to zając jakies 1 ture (Walka w mojej turze i przeciwnika) to tak czy inaczej zostanie mi przynajmniej 1 szarza na cos innego
podsumowując sam smok powinien zadobyc ok. 1000. pts.
edit: Z lizakami grałem 2 razy raz miałem remis a raz wygrałem chyba małym zwycięstwem.
na skinki najlepsze sa harpie tak regimencik 9 i zwykle shady.
WYWAL DARK VENOM z ASASINA JAK MASZ TOUCH OF DEATCH !!!!!!!!!
albo jedno albo drugie chlopie !!!!!!!!!! Najgorszy mozliwy zestaw !!!!!!!!!!!! a jak cchesz polowac na magow to wez w tej samej cenie pegaziste z lifetakerem i lanca ktory jest do tego lepszy.
Po to podales ta rozpe zeby ludzie ja skrytykowali i wytykali Ci bledy.
Wez to pod uwage. Aha piszesz ze nie powinno byc problemu z tymi czy z tamtymi. Grajac DE bedziesz mial problem z kazda inna dobrze zlozona armia prowadzana przez sredniozaawansowanego gracza.
Ogolnie pokombinuj to wycisniesz z tego jalowego armybooka napewno cos lepszego.
WYWAL DARK VENOM z ASASINA JAK MASZ TOUCH OF DEATCH !!!!!!!!!
albo jedno albo drugie chlopie !!!!!!!!!! Najgorszy mozliwy zestaw !!!!!!!!!!!! a jak cchesz polowac na magow to wez w tej samej cenie pegaziste z lifetakerem i lanca ktory jest do tego lepszy.
Po to podales ta rozpe zeby ludzie ja skrytykowali i wytykali Ci bledy.
Wez to pod uwage. Aha piszesz ze nie powinno byc problemu z tymi czy z tamtymi. Grajac DE bedziesz mial problem z kazda inna dobrze zlozona armia prowadzana przez sredniozaawansowanego gracza.
Ogolnie pokombinuj to wycisniesz z tego jalowego armybooka napewno cos lepszego.
orginalnie ale słabo...
chaos, breta.. to armie ofensywne które muszą dojść do CC.. nie nastawiaj się na nie... są jeszcze armie bardziej zrównoważone...
grasz z moimi OnG, ja pre do przodu nawet te 4 cale na ture,
ograniczam Ci pole manewru a Ty sie kisisz i próbujesz wystrzelać
mnie... powodzenia... 4-5 oddziałów po 25... a nie zaszarżujesz bo praktycznie nie masz czym...
po za tym nie obraź się ale czytając Twoje wnioski to widze że nie dopuszczasz opcji takich jak stand&shoot, challange, flee...
BM na pegazie... wow ile te cudo ma ataków bo nie mam booka pod reką?
2A z WS4 i S6?
chaos, breta.. to armie ofensywne które muszą dojść do CC.. nie nastawiaj się na nie... są jeszcze armie bardziej zrównoważone...
grasz z moimi OnG, ja pre do przodu nawet te 4 cale na ture,
ograniczam Ci pole manewru a Ty sie kisisz i próbujesz wystrzelać
mnie... powodzenia... 4-5 oddziałów po 25... a nie zaszarżujesz bo praktycznie nie masz czym...
po za tym nie obraź się ale czytając Twoje wnioski to widze że nie dopuszczasz opcji takich jak stand&shoot, challange, flee...
BM na pegazie... wow ile te cudo ma ataków bo nie mam booka pod reką?
2A z WS4 i S6?
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
BM na pegazie ma: przy szarży 2 ataki z siłą 5 z lancy i 2 ataki z siłą 5 od pegaza. W następnych turach góra 2 ataki z siłą 3, dół 2 ataki z siłą 4.
To nie ma byc standard dlatego nie ma tutaj typowego noobla z liftarkerem. Biore pod uwage chellange i inne rzeczy.
I nie zrobiłem tych rozpisek by ktos poprawiał moje błędy tylko by uświadomic niektórym iz granie na typowe standardy tak jak to robi 99% to faktycznie darmowa masakra dla przeciwnika.
Niekoniecznie chcę aby moja przeszłosc została ujawniana
I nie zrobiłem tych rozpisek by ktos poprawiał moje błędy tylko by uświadomic niektórym iz granie na typowe standardy tak jak to robi 99% to faktycznie darmowa masakra dla przeciwnika.
Niekoniecznie chcę aby moja przeszłosc została ujawniana
GarG: Nie musisz tutaj nikogo uswiadamiac ani pouczac. Proponuje przerzucic sie z 6 edycji na 7. Mam wszystkie armybooki w glowie tak samo jak rulebooka, znam wszystkie kombinacje i mozliwosci. Twoje rozpy nie sa niczym nowym, bo ten armybook ma juz swoje lata i wiadomo co mozna z tego zrobic.
Wskaz mi dokladnie czym, oprocz 3 beastmasterow w pierwszej rozpie, lamiesz standardy tymi rozpiskami.
Wskaz mi dokladnie czym, oprocz 3 beastmasterow w pierwszej rozpie, lamiesz standardy tymi rozpiskami.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
too late...GarG pisze:Niekoniecznie chcę aby moja przeszłosc została ujawniana
http://www.cybersport.pl/?profil:950
http://www.wnv-gaming.com/showtopic.php ... opicid=876(wpis nr21)
Nie dał tarcz i muzyka na kusznikach. Dziwna kombinacja Asasyna. Jedna caddy przy smoku, jednak to chyba nie za bardzo. Chociaż nie jestem wyjadaczem DE i może kiedyś to było (tu pytanie do ajpinusa), to te i wyżej wymienione rzeczy różnia się od dzisiejszych rozpisek.
Co do postu wyżej. Nie wiem czy zamieszczanie tych danych jest legalne. (Może na tamtych stronach się zgodził).
Co do postu wyżej. Nie wiem czy zamieszczanie tych danych jest legalne. (Może na tamtych stronach się zgodził).
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
są to ogólnie dostępne dane. poza tym - ja ich nie podałem, ja je tylko podlinkowałemMikusz pisze:Co do postu wyżej. Nie wiem czy zamieszczanie tych danych jest legalne. (Może na tamtych stronach się zgodził).
No chyba, że tak.GreatTaurus pisze:są to ogólnie dostępne dane. poza tym - ja ich nie podałem, ja je tylko podlinkowałemMikusz pisze:Co do postu wyżej. Nie wiem czy zamieszczanie tych danych jest legalne. (Może na tamtych stronach się zgodził).
Moze ale jak czytam posty z działu Dark Elves to naprawde mi sie zal robi.
Wiadomo ze nie wszystko da sie zmienic, dlatego te rozpiski są inne mają inny potęcjał a jednak są podobne do pozostałych.
Dziwnie gram co?:D
btw. moje zycie prywatne to moja sprwa prawda?
Wiadomo ze nie wszystko da sie zmienic, dlatego te rozpiski są inne mają inny potęcjał a jednak są podobne do pozostałych.
Dziwnie gram co?:D
btw. moje zycie prywatne to moja sprwa prawda?
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, o 15:12 przez GarG, łącznie zmieniany 1 raz.
GarG: Nie grasz dziwnie, obie rozposki sa normalne, z tym ze assasin z taka kombinacja przedmiotow to czysta strata punktow, pamietaj ze im wiecej 6 wypadnie na hit, tym mniejsza twoja szansa na killing blow w ranieniu. Wiec jaki to ma sens powiedz mi ??????????? Albo jedno albo drugie. Pograj torche, poobserwuj zobaczysz jak ciezko sie gra DE na tym niedopracowanym nawet z errata armybooku.
Obie armie są zupełnie normalne, tylko kiepskowykończone. Większa liczba DR, czy wzięcie assassina (co on ma robić - zaskakiwać fasta szarzującego na kuszników, czy ma biegać z shades, gdzie dużo taniej i lepiej wychodzi noble w scaucie) nic nie zmienia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
GarG pisze:he he. Slan bedzie miec max 2 tury na czarowanie bo zaraz do niego smok doleci i bedzie miec smaczną przekąske ale napierw stanie przy lesie gdzie są skinki zionie kwasem(o czym wielu graczy zapomina) i skinki uciekną bo u nich bardzo łatwo panike wywołac. Upór? nie zapominaj ze mam terror i odrazu uciekają po przegranej walce czyli kiedy? hmmm.. w 1 turze?:)
Reszta strzela do wszystkeigo DR nawet szarzuja skinki w lasach. Negują marsz i polują na wolnostojące jednostki magów itd. Do tego assasin który napewno nie bedzie miec zadnego problemu z wyzynaniem przeciwnika.
A w 1 rozpie tez się lizaków nie boję. Jestem duzo szybszy od nich. charioty szarzują na wszystko co jest na wolnym polu w ostatwecznosci słuzą jako wabik by wyciągnąc biegacza z lasu. Bolty napewno tez bedą miec co robic. Tak wiec wszystko da sie zrobic.
Nie zapominaj ze magia jest zawodna i nie zawsze się wszystkie czary jakie sie chce.
No i oczywiscie łatwiej to napisac a trudniej zrobic.....
Sluchaj ja nie mam TG , pojedziesy mnie jak psa , to na jakim turnieju chcesz sprobowac i udowodnic swoje racje ??
Ajpinus gdy zauwarz ze moze i zmniejsza przydatnosc KB ale gdy wypadną 2 6 na piosona vs mag lub obsłudze działa to dead a KB ma pomóc gdyby przypadkiem cos nie wypaliło. Nie miej mnie za typowego nowicjusza
Jankiel assasin jest lepszy a wiesz dlaczego? bo jest szybszy ma zasade First strike dotego LD 10 zwykle pozwala mu na zdawanie kazdego testu na psychologie, jest bardziej mobilny od zwykłego nobla, jedynym minusem jest armor.
Tak rozpiski na pozór normalne ale spojrzcie na to z strony zaskoczenia przeciwnika. Widział ktos assasina na turniejach? Bo ja b.zadko.
Jak bede miec czas to na jakis się wybiore aktualnie mam sporo rzeczy na głowie.
Jankiel assasin jest lepszy a wiesz dlaczego? bo jest szybszy ma zasade First strike dotego LD 10 zwykle pozwala mu na zdawanie kazdego testu na psychologie, jest bardziej mobilny od zwykłego nobla, jedynym minusem jest armor.
Tak rozpiski na pozór normalne ale spojrzcie na to z strony zaskoczenia przeciwnika. Widział ktos assasina na turniejach? Bo ja b.zadko.
Jak bede miec czas to na jakis się wybiore aktualnie mam sporo rzeczy na głowie.
To znajdz czas i na jakis sie wybierz , zajmij jakies w miare dobre miejsce to wtedy cos pokazesz , poki co jestes dla mnie wymadrzajacym sie mitomanem , ktory teorie opanowal na 6 , a praktyke na 1...