Taka rozpa musze odsapnac od max ofensu
Zastanawiam sie nad carionami zamiast jednego skorpa (ale 5 to 120 pkt. ) oraz zdjeciu 2 skroli (chociaz na KULTOWO OLDSCHOOLOWO widzialem nawet Zabe na 2k:) i sporo HE na magii .Nie mowiac juz o szczurach ktore zazwyczaj maja tych 3 inzynierow )
Tomb King @ 279 Pts
General; Great Weapon; Shield
Armour of the Ages [35]
Golden Ankrha [45]
Cloak of the Dunes [20]
Liche Priest @ 165 Pts
Hierophant
Hieratic Jar [25]
Dispel Scroll [25]
Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Tomb Swarm @ 45 Pts
10 Skeleton Warriors @ 85 Pts
Bow; Musician
20 Skeleton Warriors @ 185 Pts
Bow;FCG
3 Skeleton Chariots @ 120 Pts
3 Skeleton Chariots @ 120 Pts
Tomb Scorpion @ 85 Pts
Tomb Scorpion @ 85 Pts
Tomb Scorpion @ 85 Pts
Tomb Scorpion @ 85 Pts
Bone Giant @ 220 Pts
Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 50
Total Army Cost: 1999
Tomb Kings - 2000 pkt.
- Kedziorson
- Masakrator
TK sa armia ktorej nie da sie zlozyc na akurat....IMHO oczywiscie...wiec nie beda tak mocna jak zbudowane na samych rydwanach czy samych katapultach....albo w jedna albo w druga strone trzeba pojsc zeby wygrywac.... ale for fun super rozpa:D
Wlasnei uwazam inaczej bardziej uniwersalne radza sobie chyba lepiej (ja jednak gram full ofensem na morzu chariotow ,a ta to miala byc taka odskocznia )
rozpa rzeczywiście jest uniwersalna i wg mnie mocna na wszystko
bilans rekordów:
- zero jedynek rzuconych na 52 kości
- 10 gołych szkielich łamie 25 pełnych gobosów od frontu
- driady zadają BK 21 ran na 28 ataków, po czym BK sejwują wszystko na 3+
- 7/8 sejwów zdanych na 5+
- jedna trójka rzucona na 10 kości (reszta to 1 i 2)
- zero jedynek rzuconych na 52 kości
- 10 gołych szkielich łamie 25 pełnych gobosów od frontu
- driady zadają BK 21 ran na 28 ataków, po czym BK sejwują wszystko na 3+
- 7/8 sejwów zdanych na 5+
- jedna trójka rzucona na 10 kości (reszta to 1 i 2)
Mi sie nawet podoba.
Lepsze niz te twoje ofensy
Lepsze niz te twoje ofensy
analogia moze i jest ale cos takiego jest wlasnei najbardziej uniwersalne .Ja nie lubie tylko kawy wiec wole za to wrzucic charioty .A nad carionami sie zastanawiam
P.s-jak wam sie cariony sprawdzaja ,to ze sa oplacalne to wiem ale jaki macie nimi bilans ???
P.s-jak wam sie cariony sprawdzaja ,to ze sa oplacalne to wiem ale jaki macie nimi bilans ???
Kędziorson, chyba nie rozmawiamy o tej samej armii TK wygrywające to TK różnorodne - mają po prostu za słabe jednostki na rozpy na jedno kopyto.
Rozpiska mi się podoba, z wyjątkiem tych czterech skorpionów. Fuj!
Rozpiska mi się podoba, z wyjątkiem tych czterech skorpionów. Fuj!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
jeszcze nie gralem ale juz niedlugo zagram ....
zastanawiam sie jeszcze nad carionami (jak kilka razy zamiast jednego skorpa wystawilem sepy to sie sprawdzaly .3 skorpy + ewentualnie swarm stykna ale ja tam lubie miec 4 gadziny )Rozpiska mi się podoba, z wyjątkiem tych czterech skorpionów. Fuj!