MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Yeeeaah...
Napewno będę, ale nie wiem czy skołuje 5*25 orków :D
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

b_sk pisze:
SUMO pisze:Nie wiem czy pojawi sie Łódź (mam nadzieje ze tak) ale mnie prosze zapisac obiecałem wkońcu Dzikowi że będę i będę.
Ja też powiedziałem Dzikowi, że będę, więc trzeba będzie uderzyć, problem w tym, że muszę najpierw całą armię ogrów pomalować, a średnio mi się chce. :?

Trzymam za słowo i pozdrawiam
Ty musisz być!!!

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

oczywiście wpadam

nie podoba mi się rozbudowana ocena malowania i punkty za strój -
ale może chociaż będę miał brechty z ludzi przebranych za czarodziejów czy naszych ligowców , którzy walcząc o punkty do ligi przebiorą się za królewny śnieżki
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Zgadzam się z fischem w kwestii strojów. Ta cała przebieranka to poza paroma wyjątkami istny śmiech na sali. Kolesie w mamusinych kieckach lub owinięci w prześcieradła - żal.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Poprę przedmówców. Stroje to głupi pomysł. Jeszcze 3 punkty są aż za nie, IMO za dużo. W ogóle jest jakaś potworna punktacja z tej hobbistyki (pomimo zmniejszenia).
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

A wy co myslicie ze jestescie fajni ze sie nie przebierzecie?
Nie chce wam sie stroju wymyslic to juz ze 'nie mam cisnienia na lige'
paranoja. Ja miałem w tym roku sylwestra przebieranego i opcja była bardzo fajna. Im wiecej osob sie przebierze co roku tym lepiej bo zacznie to byc swoista tradycja i ludzie beda chetniej w tym uczestniczyc. Idziesz do lumpa i w wiekszosci sa jakies rzeczy typu peleryna batmana na 6 zł, albo stroj kota

Nie podoba mi sie ze jest tylko 5 bitew i tyle samo pkt za malowanie co na arenie bodajze, ale tam było 6 bitew.

Pozdo

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

I za niedlugo turnieje beda wygladac jak teleturniej z Hajzerem(ten z zonkami) gdzie sie wszyscy przebierali zeby go wybral :/

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

A wy co myslicie ze jestescie fajni ze sie nie przebierzecie?
Najfajniejsi.
Ja miałem w tym roku sylwestra przebieranego i opcja była bardzo fajna. Im wiecej osob sie przebierze co roku tym lepiej bo zacznie to byc swoista tradycja i ludzie beda chetniej w tym uczestniczyc. Idziesz do lumpa i w wiekszosci sa jakies rzeczy typu peleryna batmana na 6 zł, albo stroj kota
Ja byłem już na kilku takich sylwestrach i zawsze było zajebiście. Ale sylwester to jedno a turniej to drugie. Pozatym przez "klimatyczny strój" nalezy chyba rozumieć coś w klimacie swojej armii albo chociaż w klimacie WFB. Jeśli cała zabawa ma mieć sens to chyba nie należy promować strojów wogule nie zwiazanych z battlem.
Nie podoba mi sie ze jest tylko 5 bitew i tyle samo pkt za malowanie co na arenie bodajze, ale tam było 6 bitew.
Bitew jest 6.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ale narzekacie. Ja jak nie zapomnę jak rok temu, to wezmę swój strój :)
A przebieranie się jest tradycją tylko w Lublinie, więc nie ma co panikować. Jest to dobrowolna sprawa i mam w dupie to, że ktoś się będzie śmiał albo mu się to nie spodoba.
A kwestia jaki to strój, to już inna bajka. Ale chyba trzeba to zostawić w gestii uczestników. No i ewentualnie sędziego ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie podoba mi się rozbudowana ocena malowania i punkty za strój -
ale może chociaż będę miał brechty z ludzi przebranych za czarodziejów czy naszych ligowców , którzy walcząc o punkty do ligi przebiorą się za królewny śnieżki
nie chcesz zostac pojechany jak kacper?

@crus ale bitew jest 6 :> rozlozone jako masakryczne 4 i dobijajace 2 na kaca ;)

co do vc to raczej chyba nie bedzie nowych. glownym problemem jest zaznajomienie sie z zasadami a wyjscie ab tylko w spearheadzie nie mozna uznac za wyjscie go jako normalnego.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

A tam marudzicie. To jest właśnie specyfika tego ośrodka. Przebierańcy mają klimat, czasem mało smaczny ( Inferno ), ale zawsze więcej śmiechu jest.

Fakt, że 3 punkty można na tym zdobyć niczego nie zmienia. W zeszłym roku mało osób z czołówki chyba zdobyło za to punkty.

W sumie jest 170 punktów. Robiąc odpowiednie wyniki w bitwach, brak przebrania nie zmieni waszej pozycji.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Strój to głupota, a nie specyfika ośrodka, Jerzyn się przebiera za nindże i jaki to ma związek z klimatem DE to ja nie wiem, lepiej dać więcej punktów za historię armii, może małolaty nauczą się pisać wypracowania. Wczoraj zajebałem Jerzynowi z Ratlinga 4 kośćmi za te jego durnoty.
Obrazek

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Motor pisze:Strój to głupota, a nie specyfika ośrodka, Jerzyn się przebiera za nindże i jaki to ma związek z klimatem DE to ja nie wiem, lepiej dać więcej punktów za historię armii, może małolaty nauczą się pisać wypracowania. Wczoraj zajebałem Jerzynowi z Ratlinga 4 kośćmi za te jego durnoty.
Motor to jest ocena klimatu z turnieju ktory organizowales TY w grudniu:

Zostanie również przeprowadzona ocena malowania i klimatu armii:
a) Dokładność pomalowania armii: 0-3
Podstawki 0-2
c) WYSIWG ; 0-3
d) Konwersje 0-3
e) WOW 0-3
f) Klimat armii(0-6):
- Historia 0-2
- rozpiska(tabelki na czary, nazwy bohaterów i oddziałów umożliwiające jednoznaczne rozróżnienie, unikalny wygląd rozpiski) 0-2
- klimatyczny strój 0-2
g) Razem: 0-17

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

:oops:
Na swoją obronę powiem, że to był mój pierwszy turniej WFB, który organizowałem i skopiowałem tą ocenę z jakiegoś innego regulaminu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Dobra... wydało się.

Przyznaj, że wyszła twoja prawdziwa szczurza natura. :P
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

myślicie że mundur bundeswhery albo ew. brytyjski będzie dobry :)
do mojej ami pasuje :]

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

a jakie są opcje na przekimanie nocki jeśli mogę zapytać?
Obrazek

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Green Knight pisze:Dobra... wydało się.

Przyznaj, że wyszła twoja prawdziwa szczurza natura. :P
Pewnie kiedyś miałem plan przebrać się za Gutter Runnera, założyć jakieś szmaty i wymazać się gównem, ale chyba bym nie dał rady, chociaż z drugiej strony pewnie przeciwnicy oddawali by mi bitwy masakrami :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Salę załatwimy na bank z kimaniem - jeśli się uda to już jutro będziemy wiedzieć na bank gdzie gramy - jest fajna szkoła z podziemiami dla "klimaciarzy i pijaków" i zajefajnym patio dla pierwszych hmmm 15 - 20 stołów. Nie powiem więcej żeby nie zapeszać! Jest spoko jak narazie. 3majcie kciuki

A jeśli chodzi o strój to ja osobiście jestem za - lubię ludzi na luzie i radosnych - a koleś przebrany za trzmiela nie może być smutasem. 3 pkt to nie dużo za meczenie sie 2 dni w hełmie czy prześcieradle. A poza tym nie zapomnę jak Kacper przyszedł popłakać twierdząc że pojechał go 13 latek w pelerynie czarodzieja heheh :D

pozdro ziomy

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Klimatyczny stroj to bylo to co odroznilo w zeszlym sezonie master w Lublinie od pozostalych. Smiechu bylo przy tym co nie miara, i pelno usmiechnietych mordek, a o m.in. o to chodzi przeceiz w battlu :) W zeszlym roku caly Białystok był przebrany, także te osoby co zajmowały ostatnie miejsca. I co ? Czyzby przez cisnienie na pkt do ligi ? :P Jesli ktos tgo nie rozumie, to szkoda :P

Mannfred: do tego stroju nie zapomnij jeszcze dorysowac sobie wasika, bueheheheh.

Btw. czemu ten turniej sie nazywa Koziolek ?

Zablokowany