Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

DaBossa pisze:Mam pytanko, że jestem świeży w temacie.

Czy mam rozumieć że ten mieczyk: "Blooddrinker - Vampire Only, each unsaved wound heals a wound to the wielder or the unit he is in" może spowodować że wmpir może wskrzesić uszczuplony oddział BK lub tego jeszcze droższego badziwia na np nocnikach??
Owszem.

Z goblinów można również robić knights of the blood keep.

Co nie zmienia faktu, że siła 6 jest bardziej uniwersalna :)

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

A można będzie wziąc wiecej jak jeden bloodline item?

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Cursed Pendant --
Unit claiming banner after killing your unit take d6 st4 hits. If they hold onto the banner they take d3 str4 hits every turn. No saves. The banner may be dropped (losing victory points) to avoid the second effect.

ten banner mnie tez ciekawi. Czy te d6 str4 na poczatku tez jest bez save?

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

A ja mam pytanko czy jeśli wampira dolączę do oddziały dajmy na to ghuli i vampir ma "Hunter in the Dark: Gain scout." to wystawiam go w scoucie razem z ghulami?

Z góry mówię, że nei znam się na zasadzie scout :P

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

oddzial tez musialby miec scout, inaczej nie dziala.

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Kal_Torak pisze:Strasznie potężne te moce i przedmioty. Dodatkowo vampiry same w sobie są mocne i czarują. Bohaterowie tzentcha będą stać daleko w tyle za takimi nowymi wampirkami, które ceną jakoś różnić się nie będą. Mam nadzieje, że Gav wie co robi, bo osobiście nie chciałbym powortu "herohammera" :).
Myślę, że nie ma obawy. Według mnie ten sam numer, co u wampirów, powtórzy się jeszcze w Chaosie - u mortali i demonów - i na tym się skończy.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

@ Barbarossa

To niezły układ - nocnik za 3pkt za kolesia za 55pkt. Coś czuje że tenn mieczyk będzie używany przy dużych klocach jazdy.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Carstein Ring
revive from slain once on a roll of 2+, if returned to life place model in the front rank of any friendly unit on the table. If there is no unit, the vampire is removed as a casualty.
poprawcie mnie - czy to nie daje nieśmiertelności? Zabijam go, to on cały i zdrowy (na full woundach) pojawia si gdzieś gdzie akurat jest potrzebny. I to się nie wyczerpuje? Równie dobrze moge walczyć z włanym cieniem - tylko takim, który bije na serio i w dodatku z dwurakiem w łapie...

Powiedzcie, że to błąd
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Dokladnie jest napisane - "ONCE" co oznacza jednokrotnie i to przy rzucie +2.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

gdzieś wcześniej Szaman pisał, że Manfred ma mieć jego 'wypaśną' wersję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Chyba Vlad, Mannfred chyba tego pierścienia nigdy nie dotknął. :)

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

W 5tej ed bodajże ten pierścionek działał tak samo - tyle że nie trzeba było rzutu na 2+... Ale działał tylko raz - teraz myślę że będzie podobnie i ktoś tego po prostu w tym podsumowaniu nie dopisał...

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Nordri pisze:Chyba Vlad, Mannfred chyba tego pierścienia nigdy nie dotknął. :)
może i Vlad. jak go zwał tak go zwał... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

A co sądzicie o sztandarach, szczególnie tym dającym warda 4+ na ostrzał i tym dającym regenerację na wszystkie ataki (czyli zarówno ostrzał, jak i walka wręcz)? Regeneracja fajna rzecz, ale sztandar okropnie drogi, no i jak wiadomo jest jeden prosty sposób, by regenerację pominąć... "flaming attacks" będą w cenie. Macie zamiar używać tych sztandarów?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jesli bede wogole bral KoTBK to byc moze warda na 4+ od strzelania. Regeneracji to juz na pewno nie.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Też uważam, że dawanie im zarówno warda jak i regeneracji to przesada. Jeśli już to ward dla nich, a regeneracja dla jakiegoś innego oddziału. Gdyby to był normalny ward 4+ na wszystko to byłoby ok, ale ponieważ to tylko regeneracja to nie wiem, czy jest warta aż 125 punktów.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Temple Guard pisze:A co sądzicie o sztandarach, szczególnie tym dającym warda 4+ na ostrzał
Obecnie w booku jest jego słabsza wersja, którą używam. Skutecznie ogranicza ilość zdjętych modeli, więc ten z 4+ powinien być lepszy. Na pewno będzie to jakaś przyzwoita ochrona przed strzelaniem. Regenka jak dla mnie jest za droga by w ogóle używać. Pożyjemy, zobaczymy. Może się okazać, że znajdzie swoje stałe miejsce na szmacie BSB.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dla mnie akurat branie BSB tylko po to, by mieć ward na shooting, jest bez sensu. Za 50 punktów więcej masz o niebo lepszą regenerację. Sama regeneracja na BSB warta jest tych 50 pkt wg cen przedmiotów z innych AB.... Taki gość jest naprawdę ciężki do wyjęcia. A duży oddział BK czy GG jest z tym nieprzyzwoicie twardy.

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

Temple Guard pisze: Gdyby to był normalny ward 4+ na wszystko to byłoby ok, ale ponieważ to tylko regeneracja to nie wiem, czy jest warta aż 125 punktów.
Przecież w tej edycji regeneracja działa dokładnie jak ward. Możesz jej też używać w walce wręcz.

Tak jak pisze Barbarossa, twardy oddział z regeneracją będzie praktycznie niezdejmowalny. Nie zapominajmy, że sypanie też można teraz regenerować.

Nie mówiąc o przerzucaniu WS 6/7 na oddział... Bounda z ASF od wózka... GW na Grave'ach... leczeniu Grave'ów... Oj, będzie się dało stworzyć oddział nie do wyjęcia. I to niejeden.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Greku Temple Guard miał na myśli zapewne ograniczenie regeneracji jeśli chodzi o flaming attacks.

Zablokowany