Cos Innego DE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ziemko aktalnie mam naprawde duzo nawet bardzo duzo na głowie zaczynając na maturze a koncząc prawu jazdy, a przetacza sie przez to jeszcze wiele spraw.

Morrok nie napisałem ALWAYS First Strike :) i niekoniecznie tak jest, czasmi mozna zrobic z słabosci jednostki jej zalete

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Assassin nie daje liderki oddziałowi, więc zdaje na 8+, ma mniejsza sięłę przebicia, a first strike to będzie mógł mieć tylko wyskakując z kuszników. Nie przemyślałeś tego.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

A kto powiedział ze go do oddziału daje? On biega sam, a mówiłem o testach typu strach czy panika.

I postanowiłem zrobic inną rozpiske. Skomentujcie a ja poczytam co znow zrobiłem źle (co wmoim odczuciu jest dobrze).

1 * Noble @ 183 Pts
General; Halberd; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield

1 Cold One Chariot @ [97] Pts
Spear

1 Crew @ [0] Pts

1 Noble @ 123 Pts
Lance; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Seal of Ghrond [25]

1 Dark Steed @ [0] Pts

1 Noble @ 158 Pts
Lance; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Deathmask [50]

1 Dark Steed @ [0] Pts

5 Dark Riders @ 120 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour

5 Dark Riders @ 120 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour;

5 Dark Riders @ 127 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour; Musician

5 Dark Riders @ 127 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour; Musician

1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear

5 Cold One Knights @ 235 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Murder [45]
Dread Knight @ [18] Pts

2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts

Casting Pool: 2
Dispel Pool: 3
Models in Army: 36
Total Army Cost: 1500

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

magia cie rozjezdza jak chce

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Najbardzie chciałbym zobaczyć te "wspaniałe" rozpiski w walce ze szczurami na dzwonie ze sztormówą.... Jak ugra 2 punkty to szacunek...
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Morrok - zrob rozpiske i tez Ci napisze ze cos Cię rozwala jak chce.

Linux - przy najblizszej sposobnosci

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

GarG na 1,5k niektóre armie maja duzo magii, a Ty NIE masz przed nia obrony. HE Cie jadą w 3 tury jak masz farta. W ogole magia Cie boli i ciekawi mnie cos bys powiedzial na szczury na 2 albo 3 elektrykach :lol2:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

prosze bardzo- do jakiej armii? Gram skavenami i chaosem, DE i innymi tez pogrywalem sobie, napisz tylko na ile punktow, to postaram sie zrobic zrownowazona rozpe, do gry, bo Twoje rozpiski, naprawde jak sie popatrzy, to moze i maja jakies zalozenia, ale fastami nic praktycznie nie zrobisz, przeciez to nie moze byc trzon armii, tak samo 3 Beastmasterami nic nie zrobisz...

Generalnie wystawiasz po to tu te rozpy, zeby inni mogli je ocenic, a ty sie odgrazasz- ,,zrob rozpiske i tez ci napisze, ze cos Cie rozwala jak chce". Generalnie nie o to chodzi, ze sobie ot tak to napisalem. Mam ku temu podstawy- zero obrony magicznej- trzema kostkami to co chcesz dispellowac? jednego bound spella? Czy czar przy farcie? 2 bolce, to wiadomo, standard, dwa charioty i piatka kawalerii to jest cale uderzenie? 4 fasty? po co tyle?, do zadan specjalnych mniej ci starczy i do zaslaniania. Herosi, jeden na chariocie, szansa ze w ogole nie dojedzie do walki (brak marszu i glupota), reszta na konikach, niech zgadne, beda w kawalerii? Bo jak wlozysz ich do fastow, to tez szybko gina, jakby byli sami. Terror- jedyna rzecz, poza 2 bolcami co może zabolec. Ogólnie słabe te Twoje rozpy, popracuj troche nad tym.

pzdr.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Morrk ale ty dalej nie rozumiesz. Kazdy standard DE konczy sie praktycznie tak samo... MASAKRA. Tutaj masz elemant zaskoczenia duzo fastów by strzelac uciekac czasami szarzowac. Nie masz tu duzej sily uderzenia bo DE takowej nie mają. Czasami trzeba pomyslec:" jak by tu zrobic rozpiske i grac nia by zaskoczyc przeciwnika". To nie tępy chaos czy WE ze przesz do przodu i i tak zabijesz wszystko, Albo dwarfy ze stoisz i czekasz az ktos podejdzie jeśi go wczesniej nie wykonczysz strzelaniem. DE to armia delikatna i suptelna. Faktem jest ze nie gra sie nią tak łatwo jak innymi armiami i ze nie zrobi sie rozpiski by masakrowac kazdego. Ale mozna grac tak by wygrac.

Mówicie ze przy O&G czy innych armiach trzeba ryzykowac. DE to jest dopiero ryzyko. Zrobic rozpiske którą trzeba grac tak ze ktos kto w jednej chwili smieje się z twojego ruchu wychodzą oczy na wieszch ze zdziwienia jak to mozliwe ze to JEDNAK SIE UDAŁO! Zastanócie sie nad tym.
Bo nie twierdze ze ta armia jest genialna i wygra wszystko. DE mają w sobie potęcjał, skromniejszy ale mają. Mają w sobie to cos... tą ruletke.. cos co sprawia ze chce sie nimi dalej grac i wygrywac.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

teoria, teoria, teoria... weź Ty chłopie trochę pograj, bo w teorii to wygląda na to, że robisz siekę z każdego jak chcesz. sorry, ale odgrażasz się wte i wewte, po czym piszesz, że nie masz czasu na bitwę. ja rozumiem, masz potrzebę dowartościowania się, podnieca Cię jak piszesz o sobie, jaki to jesteś wspaniały i mega pomysłowy... ale (i myślę, że nie jestem tu odosobniony) nie lepiej by było, gdybyś pisał tak sobie do pamiętnika, a nie na forum?
bo wiesz, cwaniakować każdy potrafi - co to on nie jest, jakich to wypaśnych taktyk nie zna... a jednak fajnie by było to zweryfikować jakoś.

a argument że nie masz czasu? no ja Cię proszę... co z Ciebie za battlowiec? ja mam sesję, pracę, kobietę, dorabiam czasem w weekendy, a jakoś ciągle mam czas, żeby sobie sporo pograć. jak chcesz to umiesz.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Garg: proponuje lektory - armybooki do: lizarmanow, wood elfow, dwarfow, orkow, high elfow i imperium.Po przeczytaniu zrozumiesz co to jest dobrze zrobiony kodeks. Po przeczytaniu tych armybookow przeczyataj jeszcze raz kodeks do DE. Nie zdziwie sie jak poczujesz sie jak bezdomny w zimie na -10 ze zlotowka w kieszeni. pozdro

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

I jeszcze jedna prośba GarG. Popracuj nad ortografią, bo zęby zgrzytają, jak się Ciebie czyta.
No, to dostałeś garść porad chłopie:) Pamiętaj, że nikt Ci nie robi na złość. Po prostu dość prowokujące są Twoje pomysły i wypowiedzi;)

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Nie sluchaj ich Garg.DE sa silne i pojechalbys lizaki na skinkach.Tak trzymaj,podstawa w wfb to dobry koncept,a nie granie niewiadomo ilu bitew.
A wy mądrale jeszcze zaplaczecie jak,ktoras z tych armi wygra chlopak mastera!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

GreatTaurus - he he he. tak? no widzisz tylko ze ty mieszkasz w krakowie a ja w małej miejscowosci wiec nie mam az tylu miejsc do grania co ty. Tez znajduje czas na jakąś bitwe ale puki co nie mam czasu jeździc na turnieje. Poprostu.

Ajpinus - nie napisałem ze kodeks DE jest cudowny! Tylko ze tą armią da się wygrywac to wszystko. A narzekanie Ciągle na jedno i to samo w niczym nie pomoze.

Szkodanik - Czasami mi się poprostu nie chce ortografi zachowywac i nawet gdy widze bład to mi się nie chce go poprawic, wiem jestem leń :P

kotlet - ironia ? kipna? :|

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Śmieszny temat.

Szkoda, że nie ma więcej takich.

4 fasty, 5 tragicznych rycerzy za 235 punktów i zero magii;D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

GarG pisze:Morrk ale ty dalej nie rozumiesz. Kazdy standard DE konczy sie praktycznie tak samo... MASAKRA. Tutaj masz elemant zaskoczenia duzo fastów by strzelac uciekac czasami szarzowac. Nie masz tu duzej sily uderzenia bo DE takowej nie mają. Czasami trzeba pomyslec:" jak by tu zrobic rozpiske i grac nia by zaskoczyc przeciwnika". To nie tępy chaos czy WE ze przesz do przodu i i tak zabijesz wszystko, Albo dwarfy ze stoisz i czekasz az ktos podejdzie jeśi go wczesniej nie wykonczysz strzelaniem. DE to armia delikatna i suptelna. Faktem jest ze nie gra sie nią tak łatwo jak innymi armiami i ze nie zrobi sie rozpiski by masakrowac kazdego. Ale mozna grac tak by wygrac.
Po pierwsze: faktycznie nie rozumiem koncepcji robienia rozpisek słabszych od standardów, (standardów którymi da się wygrywać, a nie dostawać masakry- moze Tobie nie udaje sie wyjsc poza dostawaniem 0:20, ale to kwestia ogrania).
Drugie: Gdzie masz tutaj element zaskoczenia? w fastach? Uwazaj bo dam sie nabrac xD
Trzecie: chaos i WE nie są tępymi armiami, przy nich też trzeba myśleć. Byle warzywo nie zagra nawet skavenami.
Czwarte: chcesz powalić przeciwnika mentalnie? Zaskoczymy go fastem! O kurde tego ruchu się nie spodziewał... To nie tak bajka :) Fastami mozesz co najwyzej postraszyc cokolwiek, a potem zdjąć figurki ze stolu...

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

GarG pisze: DE to armia delikatna i suptelna.
okrutna i szybka :twisted:
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

Tularian pisze:
szybka - TAK, w porównaniu z krasiami
okrutna? w historia armii Tak, na stole NIE

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Vanirh pisze:
Tularian pisze:
szybka - TAK, w porównaniu z krasiami
okrutna? w historia armii Tak, na stole NIE
bezczelny typek :)

pozdro
I believe in Honour.!

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

ta ostatnia rozpiska mi się podoba, ma możliwości tylko trzeba przetrwać 1-2 tury magii :? no i tutaj żebyś miał pewnośc że coś dorwie maga/magów zmieniłbym tak:
1)generalski kapelusz na ziomka na steedzie
2)zabrać rydwan z pod herosa i wstawić drugiego pegaza(jakby dało radę punktowo to z lifetakerem)
3)za jednych DR wstawić harpie i drugi rydwan
4)co daje banner of murder?

wtedy masz nadal 2 rydwany, ale dostajesz dodatkowych 2 lataczy i wtedy daje radę dopaść magów/dopaść maszyny(harpie czy heros lepiej się zmieszczą do maszyny

ODPOWIEDZ