Galeria Umarłych

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Witam!
Przed koncem roku wrzucam cos nad czym ostatnio krok po kroku pracuje.
Jest to zalazek nowej armii w nowym stylu..taka swoista reaktywacja przed nowa edycja VC.
Figurki oczywiscie nie GW ale moim zdaniem o niebo lepsze niz tej firmy, trzymajace lepszy klimat.
Strigoi to moj ulubiony model (choc nie wiem nawet czy bedzie uzyteczny w nowej edycji), Banshee - kolejna swietna figurka bijaca modele GW o glowe, no i w koncu Ghule nad ktorymi ostro pracuje i niedlugo zaprezentuje efekt koncowy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Teraz ta pani, jeśli potwierdzą się plotki, będzie bardziej pasować do oddziału Wraitów. Także będzie miała wielką kosę :P

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ha mam ten model wampira w bat formie. Mam nadzieje, ze po reinkarnacji tej armii nadal znajdzie sie dla niego miejsce ;)

Banshee średnio mi sie podoba, choć faktycznie do nowej jednostki będzie pasowała.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Dla mnie ta wlasnie Banshee prezentuje sie o wiele lepiej niz te z GW, tak naprawde to fajnych figurek tej damy jest jak na lekarstwo. Ale rzeczywiscie, jesli bedzie w tej edycji w oddziale Wraithow to jak najbardziej bedzie pasowac.

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

No to jak zapowiadałem fotka mojego pierwszego przerobionego BK. Fiem że nie najlepsze ale były robione na szybko. Jak skoncze wszystkich 8 panów to coś więcej bedzie :wink:

Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Powiem tak - szkoda ze ten drybrush jest taki jednolity. Samo wykonanie nie jest najgorsze ale razi tylko jeden kolor na wszystkim. Widzialem na necie piekna armie VC wykonana wlasnie glownie drybrushem, moze robisz cos wlasnie na jej wzor ?

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

to nie drybrush tylko podklad :roll:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Hehehehehehehe........no rzeczywiscie, chyba jeszcze nie doszedlem do siebie :P
Kto tak nierowno kladzie podklad? Chyba ze tylko dla podgladu.
W kazdym badz razie fajna konwersja ;)

Piotrax
Kradziej

Tak owszem to jest tylko podkład. Ale korci mnie żeby ich już zacząć mazać. Rdzawy metal, czerń i czerwień. Tak to mi się widzi :) Podkład taki... bo tak :P Dziwny jestem od wszystko :wink:

Kończy się czwarty pan robić już :twisted: Niestety nie wiem co zrobić zeby szkielety w hełmach wygladały lepiej... Teraz jest conajmniej dziwnie :? jakieś rady?

Awatar użytkownika
de Ville
Pseudoklimaciarz

Post autor: de Ville »

Patrząc na wasze foty postanowiłem, że też coś pokażę.
1. Założenie TT
2. Tak, wiem, że są brudne, brązowe i śmierdzą ale takie mają być! Nie lubię wyśmiganych białych szkielecików i nie zamierzam swoich tak malować.
Zapraszam do komentowania (proszę o uzasadnianie opinii w stylu "nie podoba mi się").

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 sty 2008, o 18:47 przez de Ville, łącznie zmieniany 2 razy.

Piotrax
Kradziej

Jak TT to jak najbardziej ok :wink: JEdyne co bym zmienil to zdrybruschował trawkę na podstawkach, i na złoto na mieczu jakiś lekko zielony wash. ot co :)

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Dosc porzadny tabletop, dobry poczatek, tez tak zaczynalem. Oczywiscie mam nadzieje ze na tym nie ostaniesz i bedziesz doskonalil technike malarska.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Witam!

Od dawna pasjonowałem sie Vampami miałem pomysł zrobienia kompani Jacka Sparrowa i pomysł szlak trafił po skonwertowaniu 20 szkieli/zombie choc fajnei sobie wygladali :D

Zawsze maiłęm marzenie o armi Blood Elves (tylko nie patrzcie na mnie jak na idiotę i zero czujacego klimatu) myślałem nad armia autorska ale ona sa zawsze przegięte itp itd stękanie graczy ... Więc wpadłem na swietny pomysł zagrania nimi jako VC tu mam pare pytań co beidz emi potrzebne i z czego to zrobić wiem że za chwile wyjdzie odręcznik ale co napewno moge juz lepić :D? Czy ktoś widział może podobną armie?

Tu mam pare pomysłów:
Zombie/ szkiele to jakies ulepce z gsu przypominajace dopiero co tworżace sie stworzenie z krwi taki niby elf dopiero powstajacy normalnie mrok i zagłada krew sie leje to tłumaczyło by niski WS LD itp.
Wighty nad Blood Knightami myśłałem żeby na Silverów Odpowiedzio przerobione konie i nogi dac tłowie egzekutorów. Lub GG zrobic z Egzekutorów Herosi idealnie nadaja sie HE ale ci z lustri i też odpowiedznio zmodyfikowani coś ala ten elf to byłby mag.
Oóleni elfy byly by oblane krwia itp
Ew na Wighty nadawały by sie DE speray.
Pieski myśłe że goblinsie wólfy fajnie bedą sie komponować.

Jeżeli te wózki ze zwłokami bęa uzywane to oczywiście moge zrobić jakiś kocią z krwia a za coatch podstawić ołtaż khaina

siwetnie wyglądali by też SM malowani na czerwono lub PG

natomiast nie mam pomysłu na BK czy robić ich z Silverów?
Co z wargulfem i batami?
Jeśli Banshie lub duchy beda nadal używane to coś zajebistego sie wymyśli.

Nie mam rózwnież pomysłu na smoka i inne monstery.

Co wy na to da rady zrobić?

Piotrax
Kradziej

Smoka mozesz z chaosowego zrobić. I pomalowac zeby wyglądał jak dopiero co ze skóry obdarty :wink: Co prawda dosyć średnio ten pomyśł widzę ale powodzenia :)

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Jest już armia VC robina z elfów. Mi osobiście się nie podoba ale liczy się inwencja: :wink:

http://uk.games-workshop.com/vampirecou ... s-warhost/

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

@de Ville: Nadlewki! Obrazek

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

August mnie ta armia srednio sie podoba, ok brawa naleza sie za inwencje i wklad w konwersje ale malowanie i sam wyglad armii ala "parada rownosci" nie podchodzi mi wcale :P

Awatar użytkownika
de Ville
Pseudoklimaciarz

Post autor: de Ville »

@Raptarapat: :oops: wiem, wiem... Ale malowałem je lata temu (jak tylko wyszły regimenty - szkielety jako trzecie chyba po chaosach i goblinach) i wtedy to zlałem, a teraz się mści :wink:

@ Ice-T: Szczerze mówiąc, to sam pomysł przerabiania elfów na krwawe i niedobre nie jest zły, ale nie uważasz, że to bardziej pasuje do grania DE niż VC? Nie bardzo kojarzy mi się to wszystko z wampirami...

Awatar użytkownika
Balduran
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Balduran »

Zeby nie dublowac tematu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 477#165468
Zapraszam do krytykowania :)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Ale De to turbo plewna armia ;D

A ja zawsze mażyłem o Blood Elves (może dlatego ze HE sa jakies za czyste i brzydzą sie zabijaniem oprócz Korhilla)

ODPOWIEDZ